Internet od digi

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
rastikbart
Medium Star
Medium Star

Internet od digi

Príspevok od používateľa rastikbart »

Zdravim, chcem sa opytat ludi co maju internert od digi v BA ako im to fici? ponukaju dva typy http://www.digi-tv.sk/pages/show/40-Bra ... ernet.html. ten slabsi ma max. prenosove rychlosti 20 down/ 10 up . mna by zaujimalo aka je ta rychlost v skutocnosti. popripade aka je skutocna rychlost pri tom druhom ?

mam od nich aj kablovku takze sena TV + Internet je sympaticka
Pigesko
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Internet od digi

Príspevok od používateľa Pigesko »

jedine co je na tom nete dobre je to ze je bez viazanosti :) inak s nim nemam ziadnu konkretnu skusenost, ale myslim ze ak mas moznost vziat optiku tcom/fibernet tak by som nad Digi ani nerozmyslal :) predsa su to overenejsi poskytovatelia a vies co od nich mozes cakat...
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Pigesko ako mozes povedat ze jedine co je dobre je to ze je bez viazanosti, ked hned potom povies ze nemas ziadnu skusenost.
Ked nevies poradit, tak nerad ;)

sry za OT
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

Skolacik: nemusim mat konkretnu vec doma, aby som mohol napisat, ci je to "dobre" alebo "zle"...preto som napisal ze s nim nemam konkretnu skusenost, aby si zakladatel temy sam urcil, na kolko moze byt moj prispevok objektivny...a vychazdal som hlavne z informacii na ich webe, a podla nich som usudil, ze okrem "neviazanosti" neponukaju nic nove, svetoborne a konkurencie schopne...

//inak nedavno som cital temu o kupe nejakeho cinskeho braku (mobilu), ci sa oplati...samozrejme XY ludi napisalo "nazory" (vies si predstavit ake), pritom nikto z nich ten mobil nemal v ruke :)...takych tem a prispevkov ti tu najdem stovky, ked nie tisice...

// "Ked nevies poradit, tak nerad", si robis srandu?? :) ved som mu jasne poradil to, co mam vyskusane na vlastnej kozi... a tcom/fibernet optiku ma velky pocet ludi v mojom okoli, ci kamarati, kolegovia, atd, atd...takze o com tu rozpravas??
rastikbart
Medium Star
Medium Star

znova je u mna aktualna otazka poskytovatela internetu tak sa opytam znova. po 2 rokoch hadam uz ma niekto skusenost netom od digi

ponukaju dva typy http://www.digislovakia.sk/pages/show/4 ... ernet.html.

ten slabsi ma max. prenosove rychlosti down/up 20/10 Mbit/s. mna by zaujimalo aka je ta rychlost v skutocnosti. popripade aka je skutocna rychlost pri tom druhom ?
ake stabilne je spojenie, pripadne ako rychlo to vedia opravit
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@rastikbart
presne na tvoju otazku ti neporadim len dodam, ze ak na tom nete chces hrat online hry, tak na to velmi rychlo zabudni
satelitny internet vseobecne ma strasne velke odozvy (logicky kvoli technologii prenosu dat)
rastikbart
Medium Star
Medium Star

na hranie to nechcem ale na take bezne surfovanie a "multimedia". obcas mozno nejake video z archivu nejakej tv stanice.

to nieje net cez satelit ale cez kabel.
wladas
Redeemer
Redeemer

aha
kedze tam nieje viazanost tak to kludne skus, vizera to lakavo, cena dobra
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

rastikbart napísal:pripadne ako rychlo to vedia opravit
Nakoľko som necelé tri mesiace pracoval v tej spoločnosti, tak ti viem odpovedať na jednu z tvojich otázok. Čo sa oprav týkalo, tak veľmi veľa ľudí na opravu čakalo aj niekoľko mesiacov. Nepamätám si jedinú opravu, kde by zákazník chválil, ako rýchlo sme prišli jeho problém vyriešiť. Vždy to bol pravý opak, že nám to trvalo nehorázne dlho. Prioritou pre DIGI v tej dobe bolo rozširovanie rozvodov po Petržalke. Na montovanie satelitov a opravy boli vyslaný vždy maximálne dvaja ľudia z celého "tímu". A ten internet tiež nebol boh vie čo. Ku PC ti zavedú internetový kábel (bez modemu samozrejme) a v PC ti vytvoria lokálnu sieť s ich nastaveniami. Vždy ak pustíš PC musíš tu sieť spustiť. Proste nie je tam žiadna automatika. Teda neviem ako dnes, ale tie tri roky dozadu to robili takto.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

@Noobsz DJ

tak po tych 3 rokoch hadam uz siet maju natiahnutu. a nevies aj nahodou ake boli priemerne rychlosti a ci je siet v jednom panelaku agregovana?
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Na tie veci si nespomínam. Ja keď som po pár dňoch zistil čo je tá firma zač, tak som začal okamžite hľadať druhú robotu. Netuším, ako to s tou agregáciou bolo. Viem len toľko, že napríklad na 12 poschodovom baráku (na každom poschodí po dva byty) sa robili na dvoch poschodiach switche, z ktorých ďalej ťahali káble po tých komorách pri bytoch. V každej tej komore nechali dva káble pre TV a dva káble pre NET. Od toho teda usudzujem, že tá agregácia tam bude. Optiku naťahovali, ale do TV púšťali iba obyčajný analógový signál. Teda podľa toho, čo mi vtedy chalani povedali. A pochybujem o tom, že by tie rozvody prerábali.
Delicious
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Delicious »

Neviem ako v BA, ale v Ružomberku nám to šlape parádne, ja mám ten rýchlejší internet 40mb, ale väčšinou to ide tak okolo tých 50mb. Zapojenie zadarmo, natiahnutie kábla zadarmo, ja som 100% spokojný, navyše nepamätám kedy mi naposledy spadol. A to, že pred každým zapnutím PC stlačíš na tlačítko pripojiť, čo ti zožere tak 2 sekundy času je minimum, navyše máš dynamickú IP. U mňa 100% spokojnosť, aj keď v Blave je to možno inak.

@Wladas, za dobu, čo tento internet mám som vysokú odozvu ešte nemal. Vždy sa to pohybuje okolo tých 30ms.
rastikbart
Medium Star
Medium Star

delicious:"A to, že pred každým zapnutím PC stlačíš na tlačítko pripojiť, čo ti zožere tak 2 sekundy času je minimum"

to mas zapojeny kabel rovno do pc? a vzdy ked chces ist na net musis kliknut na ikonu "vytocit cislo"???
Delicious
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Delicious »

Áno, kábel mám v PC.

Pri každom zapnutí PC musíš "vytočiť číslo". :D
wladas
Redeemer
Redeemer

Delicious napísal:@Wladas, za dobu, čo tento internet mám som vysokú odozvu ešte nemal. Vždy sa to pohybuje okolo tých 30ms.
ja som riesil ale pripojenie cez satelit co je diametralne daco ine...nevedel som ze maju aj kable pohadzane
Napísať odpoveď