Zdravím,
problém je nasledovný, mám internet od slovanetu dsl 5 mbps. Vlastním router TD-w8951NB. Do prípojky na stene som sa pripojil cez ten kábel ktorý má tu užšiu hlavičku a zapojil na miesto do routera dozadu. Do slotu 1 som pripojil LAN kábel a ten som šupol do PC. V prehliadači som zadal 192.168.1.1 prihlásil sa defaultne cez admin, admin a nastavil som si Username a Pass, zdadal PPPoE, nejaké VPI som mal nastaviť na 1 a VCI na 32, dal som WLAN off lebo nepotrebujem a internet mi stále nefunguje.
Skúsil som min. 10x resetovať, reštartoval som po zadaní údajov, skúsil pripojiť na notebook, no stále nič. Dole mi vypisuje Síť 6 Internet nie je k dispozicii. Skúsil som overiť aj TCP/IP v4 a v6, že či všetko generuje automaticky, je to nastavené. Ak kliknem dole na Odstranenie potizi tak mi vygeneruje problém server dns neodpovídá.
Volal som na tech. podporu a vravel mi, že internet je funkčný, testoval to ale, že ma nevidí prihláseného. Ikonka ktorá by mala naznačovať ADSL pripojenie mi ani nesvieti, sem tam preblikne a to je všetko. Kde môže byť problém?
Za každú pomoc ďakujem.
Internet po zadaní údajov nefunguje
Re: Internet po zadaní údajov nefunguje
Niečo podobne som už riešil ale to bola chyba u provajdera ty sikovny majstri dali zle kabel v tej ich krabicke cize ja som s tym nemohol nic urobit.... ale nemusi to byt tvoj problem. Ked mas vsetko nastavene ako ma byt tak iba volaj na zakaznicku linku nech sa ti pride pozriet na to technik
Neuveríš ale stalo sa mi to isté, tí mantáci od Telekomu mi zle pripojili od stĺpu smerom na rozbočovač káble, lebo použili moje staré už zavedené a len prehodili koncovku, tým pádom som sa len mohol čudovať, že prečo mi DSL ikonka na routeri nesvieti. Zavolal som na zákaznícku a na druhý deň po výjazde technika sa to potvrdilo, takže problém vyriešený.
Čauky,
Máme doma Wi-Fi na všetkom ide (PC, notebook, tablet, ...) iba na mojom mobile nejde aj keď píše že je pripojený na sieť wi fi. Keď zapnem Google alebo hocičo tam vypíše že nie som pripojená. Skúsila som vypnúť zapnúť wi fi, reštartovať mobil, odstránila som ho zo zoznamu a znova pripojila no nejde... POMOC!

Máme doma Wi-Fi na všetkom ide (PC, notebook, tablet, ...) iba na mojom mobile nejde aj keď píše že je pripojený na sieť wi fi. Keď zapnem Google alebo hocičo tam vypíše že nie som pripojená. Skúsila som vypnúť zapnúť wi fi, reštartovať mobil, odstránila som ho zo zoznamu a znova pripojila no nejde... POMOC!