takze mam s kamaratom rozdeleny internet cez ruter no problem je v tom ze on si neda povedat a vzdy stahuje vselijake blbbosti NONSTOP a mne to vyrazne spomaly net ci by sa nejako nedalo cez ruter obmedzit jeho stahovanie... dakujem
vajda65 napísal:alebo ak ste dobrý kamoši, tak sa dohodnúť a nainštalovať si netlimiter pričom si rozdelíte pripojenie 50 na 50.
To nie je to prave orechove, pretoze v pripade, ze jeden z nich netaha, zostava polovica pasma uplne nevyuzita. Idealne riesenie je ten spominany router s traffic shapingom.
hojko napísal:Ak mas router, ktory ma traffic controler, tak to mozes nastavit. Ak nemas, tak ti ostavaju oci pre plac. Potom pomoze len kupa noveho routra.
tak odomna to ide ku kamosovy do switcha kde je aj kamos a potom jeden kabel ide do rutra kde je uz napojena donho aj antena.. a ake IP myslis od PC alebo od Wirelles?
Aký máš router? Chcem si nájsť jeho dokumentáciu (aby som vedel, čo presne to urobí [napr. prípad, že jeden nič nesťahuje, čo sa urobí s nevyužitou kapacitou]).
Vyskúšaj nastaviť:
Host/Net on Ethernet: 192.168.2.4 (neviem ktoré je tvoja IP)
Mask: 24
Comment: daj čo chceš
Traffic leaving Ethernet: 32-64
Traffic leaving Wireless: 32-64
Tá rýchlosť ba mala byť: prvé číslo polovica s maximálnej rýchlosti a druhé maximálna rýchlosť. Pravdepodobne ale nie je zaručená nejaká pevná maximálna rýchlosť, takže pri tých minimálnych hodnotách by som počítal tak zhruba 75% z maximálnej.
Skús dať nejaké malé (obidve). Zatiaľ som nezistil, ako sa to správa, keď je nejaká kapacita linky nevyužitá (či ju náhodou nepridelí tomu, čo práve sťahuje).