Internet v Nových Zámkoch

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Internet v Nových Zámkoch

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim všetkých, porposil by som o radu ohladne pripojenia, akého providera, malo by ist o datovo aj časovo neobmedzene pripojenie, napiste skusenosti a cena by sa mala pohybovat max okolo 500 sk mesačne.
Drago
Guru
Guru

Re: Internet v Nových Zámkoch

Príspevok od používateľa Drago »

pato83 napísal:Zdravim všetkých, porposil by som o radu ohladne pripojenia, akého providera, malo by ist o datovo aj časovo neobmedzene pripojenie, napiste skusenosti a cena by sa mala pohybovat max okolo 500 sk mesačne.
sice z NZ nie som, ale osobne si myslim ze uplne neobmedzeny internet za 500 SK nezozenes...mozno ked si priplatis 2 stovky
pato83
Addict
Addict

Mam na mysli wifinu, žiadne t-com, orange a podobne braky. A nerozumiem ako si to myslel.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nechcem byt OT a neviem ani do kedy to tak budem mat v sali mestska cast veca, ale mam wifi. a teraaaaz cena: 499 SK s DPH na jeden rok!!! tak, pre istotu este raz: 499 SK s DPH na jeden rok!!!
dallas96
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa dallas96 »

krija napísal:nechcem byt OT a neviem ani do kedy to tak budem mat v sali mestska cast veca, ale mam wifi. a teraaaaz cena: 499 SK s DPH na jeden rok!!! tak, pre istotu este raz: 499 SK s DPH na jeden rok!!!
nechcem aby sa to tu oberalo OT ale to co mas je parodia na internet, je to nieco ako tu na fore spominana Gaya mozno ete horsie. Hovorim z vlastnej skusenosti :wink:
BTW v SA za to uz niektory platia normalne a co ja viem tak uz aj novy uzivatelia ktory si davaju net od salamonu
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

dallas96, netvrdim, ze nemas pravdu. ale v tomto pripade sa nejedna o kvalitu, ale o cenu. :wink:
btw. na hojka to staci :wink:
pato83
Addict
Addict

Pekna cena krija. No ale k teme, našiel som zatial dve varianty a to www.konfer.sk a www.onboard.sk a je možnost, že su aj dalši no som nenasiel zatial. Takze skusenosti ak ma niekto s jedným alebo druhym, tak hodte sem svoje postrehy. Pripadne sa viac skusenejši pozrite na to a skuste poradit, ktorý poskytuje papierovo lepsie služby. diki
pato83
Addict
Addict

Zdravim všetkych, fakt prosim pozrite sa na tych dvoch providerov v predoslom prispevku a poradte, ktorý vyzerá aspon papierovo lepsie tak do 600 sk. A ak by bola aj nejaka skusennost uvitam. Je to pre priatelku a nerad by som ju sklamal :) ked mi tak doveruje. Diki moc

p.s.: Termin je maximalne horuci, tak čim skor tym lepsie lebo v piatok odlieta do Anglicka. Vdaka
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

No co poznam, pocul som a videl som... Tak KonferNET ti odporucam. Byvam sice 30km od NZ, ale aj tu mau pokrytie a kamos na vedlajsej dedine ma od nich 5GHz vykryvac na svojom dome a net zadarmo. Nebeha mu to zle, je to celkom stabilne, vypadky maju fakt len ukazkovo (parkrat do roka?). Henten onboard neznam, takze Konfer by som ti radil. Aj ked neviem ako to maju s agregaciou vo velkych mestach (NZ), pripadne zarusenie, kvalita a garancia, ale to bude tiez celkom dobre tipujem. Tych typkov z konferu, som pocul, z do toho dost vidia... :wink:
pato83
Addict
Addict

Ok, diki misokgb, fakt si mi pomohol a čo sa tyka zariadenia, či vhodnejšia karta do pci slotu alebo externe ap. Ja mam doma airlive wl5460 a som spokojny no nemam s čim porovnávat. Ci je nejaky rozdiel vykonovo medzi externým a interným zariadeným. A este jedna otazka, na stranke konfer.net je niečo pisane v zmysle, že po schvalení technikom je možne pripojit aj vlastne zariadenie. Co by mu mohlo vadit? Pripadne poradte dake schopne zariadenie a či je nutne aj externu antenu, ale to už asi zavisi na rozmiestnení jednotlivých vysielačov ak sa nemýlim. Dufam, že toho nie je vela no budem vam vdačný. Diki
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

No, ci mas PCI, alebo AP je z hladiska vykonu asi tak jedno... Ja mam PCI WiFi kartu, pretoze sa mi moc nepaci konfiguracia AP cez web rozhranie, proste funguej to ako klasicka sietovka, daju sa s tym robit aj "ine" veci lepsie nes s APckom... Je lacnejsia (teda neviem za kolko si vies zohnat najlacnejsie AP), od 300Sk sa da zohnat pouzivana WiFi karta. AP moze byt menej spolahlive, potrebujes naviac adapter, inak vsetko ma svoje vyhody a nevyhody, isteze si nedas WiFi kartu, ked od PC ku antene je dlzka 20m (by sa tam ten signal kapanek utlmil v 20m kablu :D ). Ja mam asi 5m kabel z PC na strechu, mam WiFi kartu a nepocitujem nejake vacsie pingy alebo straty oproti APcku... WiFi je karta proste jednoduchsia, lacnejsia, primitivnejsia... Akurat ten kabel...

No to popisane je tam taka formalita skor, pripoja ti hocico ked tym neporusujes normu samozrejme...

Externu antenu bude treba, ta uboha 3dB [alebo kolko to ma, neviem presne] antenka na to urcite nebude stacit, naviac ked NZ budu dost zarusene, takze pocitaj aj s antenou a kablom... Zalezi to samozrejme ako daleko je od teba bod a ako moc je to zarusene, to sa musis uz informovat u nich a hned ti aj povedia cenu v zavislosti od terenu :wink:
pato83
Addict
Addict

Diki moc, to je dostatočne vyčerpavajúca odpoved :) , ono ostatne už zaleži hlavne na nich ked to pridu zamerat podla toho čo si mi tu napisal, kedze nevieme kde su rozmiestnene vysielače. No možno bude mat určitu vyhodu kedze panelak ma na gugskej v zamkoch, je posledný rad panelakov v smere na novu nemocnicu, pred barakom hlavna cesta na kolarovo a potom su len rodinne domce, takze je tam priamy výhlad, je to asi kilometer vzdušnou čiarou, nemam moc odhad. Su tam umiestnene viacere zariadenia som si všimol takze je možne ze tam maju aj oni a to by bolo asi viac nez dobre si myslim. Ale vsak uvidime. Zatial ti dakujem a maš to u mna. :)
Axwell
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Axwell »

cawte, som v sieti konfer netu a som celkom spokojny :D
totalwar
Novice
Novice

Príspevok od používateľa totalwar »

Axwell napísal:cawte, som v sieti konfer netu a som celkom spokojny :D
no ten konfernet mam uz skro 2 roky...od odvedy mam rychlost pripojenia za taku istu cenu cize 1,2 mb/s za 1170 SK...mne sa zda ze je to pri dnesnych cenach internetu uz prehnane vela aj napriek tomu ze mam celkovu neobmedzenost na vsetko....cize je to uz sracka!!!!
A teraz sa chystam si nechat pripojit 2 mb/s za 800 SK taktiez neobmedzene...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Som z NZ. OnBoardu sa vyhni oblukom, to ti hned hovorim. Este, ked to bol NZnet, bolo to good. (robil som v tej firme, v pohode ludia, mladi atd..)

Si daj chello.

Download: 2048 kb/s Upload: 256 kb/s.
Cena za poskytovanie služby na jeden mesiac: 450,- Sk (s DPH).

Ja ho mam, ale trosicku drahsi variant a ide to skvelo. Ser na Wi-Fi.

Popripade si daj chello medium. Tam mas 10Mbit za 650 SK s DPH.
totalwar
Novice
Novice

Príspevok od používateľa totalwar »

p4ra napísal:Som z NZ. OnBoardu sa vyhni oblukom, to ti hned hovorim. Este, ked to bol NZnet, bolo to good. (robil som v tej firme, v pohode ludia, mladi atd..)

Si daj chello.

Download: 2048 kb/s Upload: 256 kb/s.
Cena za poskytovanie služby na jeden mesiac: 450,- Sk (s DPH).

Ja ho mam, ale trosicku drahsi variant a ide to skvelo. Ser na Wi-Fi.

Popripade si daj chello medium. Tam mas 10Mbit za 650 SK s DPH.
no aj by som sa velmi rad zbavil wi-fi...no kedze som nie z NZ ale z okolia...tak tu nemam nic ine iba poskytovatelov wi-fi...ty co poskytuju DSL ty vo velkom seru na dediny!!!!
Takze tak...najradsej by som mal FiberNet :cry: :cry:
rene987
Novice
Novice

Príspevok od používateľa rene987 »

Kód: Vybrať všetko

Za to písem ze KONFERNET nie ze zapojíte. Lebo je to velka vyje***. Písu ze 5GT2 sluzba je casovo a dátovo neobmedzene, ale písu ze ked prekrocite 4GB dáta tak rychlost prejde z 2Mbit na 300kbit. Len to som chcel. Radsej si zapojte 
wisper.
http://www.wisper.sk/
adros66
Novice
Novice

Príspevok od používateľa adros66 »

rene987 napísal:

Kód: Vybrať všetko

Za to písem ze KONFERNET nie ze zapojíte. Lebo je to velka vyje***. Písu ze 5GT2 sluzba je casovo a dátovo neobmedzene, ale písu ze ked prekrocite 4GB dáta tak rychlost prejde z 2Mbit na 300kbit. Len to som chcel. Radsej si zapojte 
wisper.
http://www.wisper.sk/
No my mame doma konfernet uz asi 4 rok. Po dlhom vahani zo susedom sme sa rozhodoli ze si dam odnich ten 5g internet. Sused si dal wisper lebo chcel skusit nieco nove.Ja to nestiham vynachvalit. Ping na herne servery mam pod 10 ms a rychlost mam v podstate garantovanu.To co spominas je ochrana pred stahovacmi a virusmi ako mi to povedali. Vecer stahujem aj 4-9 GB a neni problem. Mam to sice len tak 3 mesiace ale ale pod 3 mega som nemeral a to mam 2 aj polku tusim. Ziadna agregacia ako kedysi je to fakt dobre. Mne to pripada tak ze konfernet dava viac nez maju na papiery a wisper potrebuje novych klientov tak naslubuje a ide to aj nejde ako u suseda ktory to uz lutuje :( . Sice ma asi 4 alebo 5 Mega a podobnu cenu ako ja ale to mu lieta od 0,3 do 3 mega. Viac ako 3 nemameral a ked sa zidu viacery tak je to ako moj konfer net pred 3ma rokmi :-D. Mozno su to len docasne problemi wisperu ale konfer ma skoro kazdy moj spoluziak , vacsina uz to 5g a vychvaluju to, ako ja. Takze to je moj nazor. A este to tesi mamu ze hoci kedy vola aj vecer aj v sobotu tak pomozu a sa mi stalo ze som dostal virus a priesiel niekto odnich von aj v sobotu. Takze by som nenadaval, skor opacne ako nas sused hovori.

S pozdravom Adrian
TESKATLIPOKA
Novice
Novice

Príspevok od používateľa TESKATLIPOKA »

To: adros66
Mohol by si sa spýtať suseda ako mu ide wisper internet teraz, mám na mysli výpadky, rýchlosť a či je tam nejaká forma FUP. Zobral by som možno aj Konfer hoci je drahší, ale v tejto časti NZ nemajú pokrytie, doteraz mám eŠte stále dsl od t-com, ale po tom FUP 120 gb na mesiac je to na zaplakanie. Vopred vďaka.

S pozdravom Robo
Axwell
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Axwell »

wisper je spicka, odporucam v noci sa da stahovat s dost vysokou rychlostou, ovela vyssou co mas predplatenu cez den, pingy do 10ms, a uz mesiace bez jedineho vypadku, ak je nejaky vypadok tak to sa to velmi rychlo odstrani ale to je fakt zriedka a uz sa nepamatam kedy bol.
Napísať odpoveď