Internet v PDA cez mobil - pls help

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Internet v PDA cez mobil - pls help

Príspevok od používateľa WiZard »

poradte mi pls, ako mam rozbehat net v pda cez mobil.... wap mam nastaveny v telefone funguje... len neviem ako to mam prepojit s pda aby siel net aj na nom... mam iPAQ h2210 a nokia 6230i dik
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

nemas v tom trosku zmatok ? prepojit pda s mobilom aby si mal na pda net ? :sok:
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

myslim ze nie... normalne sa pripojis na wap v mobile a na mobil sa pripojis s PDA ... a surfujes na PDA... len sa mi to nejako neda prepojit :(
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

fuuha no neviem ci je to vobec mozne ale predpokladam ze bude potrebne aktivovat GPRS namiesto WAP a potom budes musiet najst nejaku externu app do PDA ktora cez BT nazdiela internet z mobilu a v mobile to nejak nastavit aby zdielal net cez BT ... skus pohladat cez uja guugla urcite sa to uz niekde riesilo ;)
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ob3l1x napísal:fuuha no neviem ci je to vobec mozne ale predpokladam ze bude potrebne aktivovat GPRS namiesto WAP a potom budes musiet najst nejaku externu app do PDA ktora cez BT nazdiela internet z mobilu a v mobile to nejak nastavit aby zdielal net cez BT ... skus pohladat cez uja guugla urcite sa to uz niekde riesilo ;)
WAP mam cez GPRS a v PDA mam moznost Connect to internet (cez bluetooth) ale to chce stale vytacat dial up... :(

...skusal som aj podla tohoto postupu:

Kód: Vybrať všetko

http://www.pocketpc.sk/internet-pocketpc/496-net-v-pda-cez-mobil.html
ale nepodarilo sa... stale xcelo vytacat cez modem
ob3l1x
Moderátor
Moderátor
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ob3l1x »

no jedine co ti na to mozem povedat je skusat skusat skusat ...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

mam doma PDA na ktorom je net cez mobil na ktorom je orange world. Da sa to, normalne mozem zobrazovat stranky, pouzivat msn atd. Mobil a PDA su prepojene cez bluetooth, to znamena ze mobil mam vo vrecku a s PDA v ruke surfujem po nete. Nastavil som to takto:
Mobil:klasické nastavenie Orange world-u, nosicom dat musia byt paketove data(napr. O2 pouziva ako nosic GPRS a vtedy to nechce bezat, hoci neviem preco.)
PDA(nastavenie pre WM 5): Bluetooth, správca bluetooth, nove pripojenie, potom pripojenie k internetu a dalej cez sprievodcu novym pripojenim, myslim ze tam este niekde treba navolit standardny telefon(pocas toho sprievodcu) a potom ked sa vytvori odkaz na toto pripojenie, tak treba na neho kliknut, ono to zacne vytacat podobne ako pri dial-up, a ked to uspesne pripoji,tak system o tom vyhodi hlasku Tot vse. Potom uz iba hor sa surfovat a chatovat.
Poznamka:neviem ci to funguje aj ked je na mobile nastaveny len wap.
WiZard
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

vojtk napísal:mam doma PDA na ktorom je net cez mobil na ktorom je orange world. Da sa to, normalne mozem zobrazovat stranky, pouzivat msn atd. Mobil a PDA su prepojene cez bluetooth, to znamena ze mobil mam vo vrecku a s PDA v ruke surfujem po nete. Nastavil som to takto:
Mobil:klasické nastavenie Orange world-u, nosicom dat musia byt paketove data(napr. O2 pouziva ako nosic GPRS a vtedy to nechce bezat, hoci neviem preco.)
PDA(nastavenie pre WM 5): Bluetooth, správca bluetooth, nove pripojenie, potom pripojenie k internetu a dalej cez sprievodcu novym pripojenim, myslim ze tam este niekde treba navolit standardny telefon(pocas toho sprievodcu) a potom ked sa vytvori odkaz na toto pripojenie, tak treba na neho kliknut, ono to zacne vytacat podobne ako pri dial-up, a ked to uspesne pripoji,tak system o tom vyhodi hlasku Tot vse. Potom uz iba hor sa surfovat a chatovat.
Poznamka:neviem ci to funguje aj ked je na mobile nastaveny len wap.
...mam O2 cez GPRS... a cez BT Manager som skusal... tiez to xcelo vytacat... ale nevedel som tie udaje (cislo dial-up atd... vsak to pri GPRS nie je...) a ked som klikol dalej a potom pripojit, tak zacalo vytacat (netusim co, kedze som nic nezadal...) a nakoniec napisalo ze propojenie neuspesne...

...myslis ze je to tym ze mam O2 ?
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

WiZard napísal:...mam O2 cez GPRS... a cez BT Manager som skusal... tiez to xcelo vytacat... ale nevedel som tie udaje (cislo dial-up atd... vsak to pri GPRS nie je...) a ked som klikol dalej a potom pripojit, tak zacalo vytacat (netusim co, kedze som nic nezadal...) a nakoniec napisalo ze propojenie neuspesne...

...myslis ze je to tym ze mam O2 ?
No medzi tym som to skusal aj cez O2 a neslo to ani mne. Ale cez orange world to bezi. Ked ma tam vypyta tu tabulku (meno, heslo, domena) nevyplnim to a iba dam ok a ide to. Preco to nejde cez O2, netusim, lebo to mam nastavene rovnako. Snat to bude kvoli typu spojenia(orange ma paketove data a O2 GPRS) ale to iba hadam.
Napísať odpoveď