Mno hej ale to potom myslis vonkajsiu IP, v tom pripade je to mozne a teda ten "druhy" co uz na tej IP stahuje musi tym padom byt niekdo v tvojej sieti.
V tom prípade Ti pridelia samostatnú externú adresu.. a to už závisí podľa cenníka daného poskytovateľa. Môj poskytovateľ si za to účtuje 150,-Sk/4,98 € mesačne..
Don_Pipino napísal:Mno hej ale to potom myslis vonkajsiu IP, v tom pripade je to mozne a teda ten "druhy" co uz na tej IP stahuje musi tym padom byt niekdo v tvojej sieti.
EDIT: Alebo tak, ako spomina kolega vyzsie
no byvam v cinziaku a v mojom vchode mame ten isty internet od tej istej spolocnosti ako ja asi traja takze mam to chapat tak ze mame tu istu vonkajsiu IP?
clavo napísal:no byvam v cinziaku a v mojom vchode mame ten isty internet od tej istej spolocnosti ako ja asi traja takze mam to chapat tak ze mame tu istu vonkajsiu IP?
ano ale tu istu vonkajsiu IP adresu mozete mat kludne cele sidlisko alebo aj cele mesto kludne... vsetko zavisi od poskytovatela a je to uplne bezna vec.
clavo napísal:tak to je dost velka spinavost...si myslim
//autoeditácia príspevku ( 04 Jan 2009, 20:59 )
v kazdom pripade dakujem vsetkym za informacie
pokial by si rozumel problematike tak by si si nemyslel ze to je spinavost, ak nechces aby to tak bolo tak si priplat za verejnu ip adresu a mozes tahat z rapidsharu doblba.....
schvalne kolko platis za internet mesacne a chcel by si v tom mat verejnu IP?
Dobrá rada na záver.. až si vydobiješ vlastnú externú IP, tak si nezabudni riadne zaplátať svoj operačný systém aktualizáciami, taktiež si aktualizuj a riadne nastav firewall (bežný firewall vo windowse určite nestačí), antivírus, antispyware.. pretože vždy, ako sadneš na net, budeš pod neželanými útokmi z celého Internetu..
mathev napísal:pokial by si rozumel problematike tak by si si nemyslel ze to je spinavost, ak nechces aby to tak bolo tak si priplat za verejnu ip adresu a mozes tahat z rapidsharu doblba.....
schvalne kolko platis za internet mesacne a chcel by si v tom mat verejnu IP?