ISIC
pozri si toto: http://www.cd.cz/index.php?action=article&id=923
Ceske drahy uznavaju len svoju kartu, nic ine, ani ISIC, pokial dobre viem.
Ceske drahy uznavaju len svoju kartu, nic ine, ani ISIC, pokial dobre viem.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
pani od ŽSR mi vo vlaku tiez fuzovala ze to mam obyc. ISIC a nie tu ich Euro RAIL ci aku to kartu a vravela ze je to inak pod pokutou, ale nakolko cestujem vlakom asi raz za 48,6 roka tak som to ukecal ... u nas napriklad ISIC v buse plati v pohode, ale niektore dopravne podniky mozu mat svoje vlastne obmedzenia ... je inak jedno odkial mas kartu, kedze to prve I znamena International
... zalezi teda od konkretneho prepravcu ako to ma ...
ISIC plati na studentsku zlavu aj na ŽSR (alebo ako sa teraz vola ta spolocnost).
Plati na autobusy (s niektorymi dialkovymi linkami je mensi problem sa vyhadat).
Plati ti na MHD v meste v ktorom zijes a v meste v ktorom studujes.
A pokial si ISIC prolongujes klasicky (t.z. nie non isic) tak mas aj zlavy kadetade (kapucino v Roznave a ine kktiny).
Plati na autobusy (s niektorymi dialkovymi linkami je mensi problem sa vyhadat).
Plati ti na MHD v meste v ktorom zijes a v meste v ktorom studujes.
A pokial si ISIC prolongujes klasicky (t.z. nie non isic) tak mas aj zlavy kadetade (kapucino v Roznave a ine kktiny).
-
Tomika
Expert
neviem ako je to s ceskymi drahami, ale na slovenskych zelezniciach uznavaju len ISIC karty vydane slovenskymi vysokymi skolami ktore maju v sebe cip... v autobusoch som s ISIC kartou z masarycky v brne zatial nemal problem. teraz si idem vybavit zlavu na cestu do skoly, na konci tejto stranky je o tom pisane: http://www.slovakrail.sk/index.php?id=ziaci-a-studenti
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ano budes, ale asi to bude zbytocne ... vacsina VS vydava vlastne ISICy, ktore su sucasne aj ako studentsky preukaz ... cize sa ti to moc neoplati podla mnaBorisSVK napísal:Som v maturitnom ročniku a ked si kupim ISIC tak budem dostavať zlavu aj v obdobi medzi maturitov a začiatkom VŠ?
-
Shark NX
Addict
No ja som platil 200Kč ked to vybavovala Skola a normalne cez Internet po mne chceli 350Kč ... Tak neviem.
Este k tym zelezniciam ... SlovakRail ponuka EuroRail co je obdoba Euro26.
Par krat som si kupil zlavneny EuroRail listok a asi len v 60% Pripadov po mne chceli ukazat aj EuroRail Kartu ... Tu sice nemam tak som vytasil Euro26 a vsetci az na jedneho boli spokojni ... Jeden Kontrolor len oznamil ze to je platne len s EuroRail a nie s Euro26 ... Stacilo sa Slusne ospravedlnit a podakovat za informaciu a bol spokojnejsi ako keby som tu kartu mal
Este k tym zelezniciam ... SlovakRail ponuka EuroRail co je obdoba Euro26.
Par krat som si kupil zlavneny EuroRail listok a asi len v 60% Pripadov po mne chceli ukazat aj EuroRail Kartu ... Tu sice nemam tak som vytasil Euro26 a vsetci az na jedneho boli spokojni ... Jeden Kontrolor len oznamil ze to je platne len s EuroRail a nie s Euro26 ... Stacilo sa Slusne ospravedlnit a podakovat za informaciu a bol spokojnejsi ako keby som tu kartu mal
-
axxis
Addict
ale to mas slovensky nie?Clean_Up napísal:Ja mám ICIS vybavený rovno VS (ten zelený) a môžem si kupovať na vlak aj bus polovičný lístok. Len musíš mať vždy pri sebe ISIC aby ti skontrolovali či ho máš platný. Ale zatial to mam odskúšané iba na území SR.
na cesky ISIC Ti nedaju zlavu zeleznice ani v CR ani v SR
nieje nič písané na www.isic.sk ?? skús sa ich priamo opýtať mailom, alebo také ničo.. 
-
agy
Medium Expert
ISIC
Krátke zhrnutie o použiteľnosti ISICu: http://www.studentforum.sk/index.php/ma ... ny-preukaz