Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať či tu niekto má skúsenosti s Isper Optikou (100Mbps / 100Mbps) ktorá je v petržálke.
Pýtam sa hľavne preto ,že som počul a mám aj známeho ktorý nadával na ich prístup keď ešte vlastnil ich internet cez mikrovlny.
Ďakujem do predu za odpovede a vaše skúsenosti.
Isper 100 / 100 skúsenosti ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Isper 100 / 100 skúsenosti ?
Problem mikrovlniek bol jasny a bolo to asi v kazdom meste rovnako. Prisiel poskytovatel, zacal poskytovat wifi, vsetko bezalo prvym niekolkodesiatkam zaujemcom krasne. Potom sa siet rozrastala, prisli dalsi poskytovatelia, bolo vela klientov, vela kamaratovi si medzi sebou alebo firmy robili wifi siet, az sa pasmo zaplnilo a nastalo rusenie. V tom zacali vypadky internetu, pomalost, niekedy uplne nefunkcne spoje na sieti a stazujuci sa klienti. Ak mala firma napr. 1000 klientov na wifi, tak sa kludne mohlo stat, ze 100 ludi denne malo problemy a ak sa polovica z nich stazovala, tak urcite nebolo v moznostiach firmy ist ku kazdemu na servis, pozriet zariadenie, kable..., navyse ked vedeli, ze je problem v ruseni pasma. Preto radsej ignorovali podobne reklamacie a staznosti..., ale takto to chodilo vsade. Tymto nechcem obranovat Isper, pretoze ten nazov firmy som pocul len par krat, ale poznam ludi, ktori vlastia velku siet, poznam aj technikov odtial a tak viem ako to realizovali oni a ake mali problemy. Ked poprechadzali na optiku, tak sa vypadky a problemy takmer vytratili a mnoho problemov, ktore su teraz, tak su zavinene zo strany zakaznika. Preto by som sa optiky od ziadneho vacsieho poskytovatela nebal.
len to je ten problem ja si nemyslim ze je isper az tak velky. Jediny problem je len v tom ,že ostatný poskytovatelia nemajú takú dobrú ponuku orange mám teraz a keď som pozeral ich internety na doma čo je vlastne len jeden tak ma úplne dostaly... 100 mbps download a len 1 mbps upload a za vyžší upload sa pripláca.... upc je zase cenovo tak isto ako každý iny ale maju 50 up 50 down za tu istu cenu ako ma isper 100 up 100 down.
Je to tažké sa rozhodnúť a viem aké je to komplikované dostať optiku do bytu už my ju raz robili a neviem či isper môže použiť tie kable ktoré my sem nasadil Orange. Lebo aby to bolo jasné nemam pripojenie do optiky niekde pri dverach bytovych ale mne to natiahli až do izby.
Je to tažké sa rozhodnúť a viem aké je to komplikované dostať optiku do bytu už my ju raz robili a neviem či isper môže použiť tie kable ktoré my sem nasadil Orange. Lebo aby to bolo jasné nemam pripojenie do optiky niekde pri dverach bytovych ale mne to natiahli až do izby.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pochybujem, ze Isper pouzije rovnake kable ako Orange, myslim, ze natiahnu vlastne. Je vsak mozne, ze ked to natiahnut do bytu, tak dalej uz pouziju ich kable.
50/50mbit aj tak nevyuzijes, nie to 100/100mbit a keby si to poriadne vytazoval, tak ti priskripnu kridelka.
50/50mbit aj tak nevyuzijes, nie to 100/100mbit a keby si to poriadne vytazoval, tak ti priskripnu kridelka.
mam internet od isperu 50/50 pretoze nie som v pasme kde poskytuju optiku .Kazdopadne co sa tyka rychlosti a ceny je to velmi dobra investicia. Napriklad filmy tahas pri tejto rychlosti okolo 5-8 mb cize film 700MB mas stiahnuti niekedy aj za 2 minuty. Upload je taky isty ako download .Samozrejme tato rychlost nie je vzdy rovnaka zalezi od zatazenia siete cize ak hladas stabilnu rychlost netu urcite nie u isper. Zakaznicky servis je mizerny . Ale aj napriek tomu som s netom hlavne pomer cena/vykon spokojny .Ziadny poskytovatel takuto sluzbu za taku cenu neposkytuje. Internet mam uz vyse roka a zatial mi vypadol tusim raz alebo dva krat
moje skusenosti s isper netom 100/100 su katastrofalne neochota riesit problem po zisteni ze maju vadne zariadenie tu je zopar cisel pripojenie priamo na modem cez kabel 100/100 realna rychlost 4.7/4.6 Mbit !!! a pri pripojeni cez wifi router 54Mbit realna rychlost 4.5/4.5mbit!!!. Po kontaktovani spolocnosti s problemom ze mam vsetky porty zablokovane a ze mi nedopdavaju rychlost aku mam som bol este ja za hlupaka ze si vymislam tak som im poslal screenshoty a ziadna adekvatna reakcia , operatorka mi povedala ze poobede sa mi ozve technik a nic!!!!!!!
cez aky modem ?
pichni kabel priamo do pc, nastav si ip-cku a otestuj
-
PROCHY 603
Zablokovaný
Mas isper uz cca7 rokov a ziadny problem ani technicka podpora.