IT vyucba/praca,spravovanie sieti atd

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

IT vyucba/praca,spravovanie sieti atd

Príspevok od používateľa Son-Goku »

Ak to bude zle zaradena tema moze sa presunut na miesto kam by mala patrit.
Teraz k veci..It biznis je stale na vzostupe a "kriza" sa tohto biznisu ani nedotkla..Zacal som rozmyslat co ak,ale len ak, by som sa rozhodol ze by som sa dal na drahu IT..vojst do tajov tohto odvetvia.PC viem akurat tak zapnut vypnut spravit restart defragmentaciu, napalovat bezne veci.. s netom podobne vyhladavenie nie je problem atd atd..tieto bezne veci ale zvladne snad hockdo..tu sa mi kladie otazka ze keby som sa rozhodol zacat ucit sa programovat,napr c++,java,html..alebo skusit ake to je mat na starosti windows server,popripade linux,sprava systemov a sieti,robit PC podporu firmam ako zivnostnik atd...co myslite kolko to moze trvat,kolko casu a sily,kym sa clovek do toho dostane natolko ze by teoreticky mohol mat uplatnenie niekde, nemusi byt nic velke na zaciatok.pevne verim ze chapete kam tym mierim co sledujem danou temou.
Vysante sa na tejto teme ako chcete piste co vas napadne od toho fora su.
martinez13
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: IT vyucba/praca,spravovanie sieti atd

Príspevok od používateľa martinez13 »

myslím že stredná s tým zameraním a výška by malo stačiť.. učiteľ čo nás učí informatiku tak vravel že môžme pokračovať v programovaní atď na výške a potom možme ísť niekde za programátorov atď..
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

casu? zalezi ako si veci schopny chapat a ako rychlo sa chces ucit... a hlavne ked ho nemas vela tak sa specializuj... siete, kodenie alebo web kodenie... vyber je na tebe

odhadol by som to takto
siete - windows admin (pomerne rychlo), linux admin (sam -veky) v skusenom teame 6-18 mesiacov,
kodenie - to fakt zalezi od toho ako ti to pojde a comu sa budes chciet venovat ale kym ziskas dost skusenosti tak 3-5 rokov
web kodenie - podobne ako pri kodeni, ale ak sa nebudes hned hrnut do zlozitejsich veci tak 6 mesiacov - 2 roky
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

hlavne je dobre ukazat ze nieco vies, cize odporucam pri uceni si vymysliet nejaky projekt a ten zrealizovat. pripadne si mozes zrobit vlastny startup ked mas cas co asi mas inak by si tu takto nepisal...
Son-Goku
Darca
Darca

otazna znie kde zacat.napr ked sa ucite sportovat tak sa zacina niecim jednoduchym a nakoniec sa stane ze sa zacnete pozerat aj po inom druhu..uvediem priklad..zacne mlady chalan boxovat..zisti ze by rad aj nohy..da sa na kick box..potom si nabere vahu a zisti ze chces este viac..tak skoncil v mma..chapete ako myslim?
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Kde začať? Tak asi by som sa prestal na fórach pýtať a začal by som ich listovať. Sledovať problémy a následne ich riešenia. Pamatám si keď som ja na toto fórum prišiel. Začal som sa pohybovať vo fórach Pomoc, Software, Hardware (+ to moje Programovanie chabé :P) Medzi tým som čítal o všetkom možnom. Stránky ako pc.sme.sk, computerworld.cz a iné spravodajské(?) weby je dobré prejsť. Wikipedia a Google pomôžu s neznámymi termínmi plus nejaká ta knižka napríklad o Hardware, nech vieš ako PC vlastne pracuje a aby si sa odlepil od predstavy, že všetko sa dá ovládať myšou. No a vlastne čím viac toho budeš vedieť, tým viac si budeš pripadať hlúpy, lebo stále keď sa naučíš nejaký nový termín, uvidíš, že k nemu je ďalšia teória, ktorú keď prečítaš, tak zistíš, že k tomu potrebuješ zase tamto a k tomu zase hento a potom to už pôjde samo a nebudeš si informácie vyhľadávať ty, ale budú si informácie vyhľadávať teba :P (medzi tým nezabudni navštevovať hojko samozrejme ; ) )
No a tak :)
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...BX to pekne zhrnul...k programovaniu by som začal s HTML, potom CSS a potom PHP...no a potom môžeš skúsiť C++ atď...
Son-Goku
Darca
Darca

odporucate online knihy alebo kupovat hm niekde napr v pc predajni alebo kihkupectve
BX
Addict
Addict

Teoretické knihy je určite lepšie kúpiť (HW, SW - toeda nejaké vyslovene teoretické knihy) Čo sa týka nejakých kurzov/tutoriálov pre grafiku či programovanie, toho je na nete pre začiatok dosť.
Čo bude potom ani nepíšem, lebo zatiaľ si nezačal :)
ropman
Medium Professional
Medium Professional

najprv si musis vybrat co chces programovat napr. desktopove aplikacie, webove aplikacie alebo nieco ine, podla toho si vyberies jazyk. potom si kup knihu na ten jazyk, tie su pre uplnych zaciatocnikov podla mna najlepsie. ale taku ktora ma dobre recenzie.
Son-Goku
Darca
Darca

no to je otazka scim zacat.co nieje tazke co najviac vyhladavaju firmy.vobec neviem nehybem sa v tomto prostredi co teraz tak leti udajne c++ :D
BX
Addict
Addict

V žiadnom prípade sa do programovania nevrhaj s tým, že chceš robiť pre firmy a zarábať. Programuj preto, že to chceš a nie, že by si to mal chcieť. A žiadne také, že teraz letí C++, tak idem s mojimi znalosťami ovládania windows hneď do OOP.
Na tému "Ako začať s programovaním" je tu napísané veľa a preto je zbytočné znova začínať tu.
Son-Goku
Darca
Darca

no dik za ten odkaz to vyzera zaujimavo..nejde o prachy ide o to ze mozno by som sa do toho chcel zakusnut..nic mi nevychadza aj tak ako by som chcel.moja cira zvedavost
c-ice
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa c-ice »

a na čo by mu bolo PHP ? (PHP nemam rad)
kludne ti stačí čokolvek s jednoduchou syntaxou na začiatok ako napr. Pascal aby si sa naučil robit algoritmy a "mysliet ako počitač chape" ked si kukneš sekciu programovanie tak tam najdeš aj ako riešia svoje ulohy ludia aktualne z pascalu...
suhlasim zatial zo všetkymi odporucaniami spomenutými hlavne odporučam robit si aj vlastné malé projekty niečo pekné si vymysliet a riešit to lebo pri riešeni problémov sa najviac naučíš a na pohovore sa napr. dost pýtajú čo si robil v podstate referencie a ked si ešte nerobil v žiadnej firme ani si nerobil niečo sam na zakazku tak budeš mat aspon niečo čoho sa chytíš a môžeš im o tom hovorit a ked to bude dost zaujmave tak ich tym mozeš zaujat k tým časovím veciam asi tak ako Javatar pisal lebo to je dost o praxi a napisanych riadkoch kvalitneho kodu ...
Ale ak chceš byt analytikom neviem ake su tam podmienky pri vstupe do zamestnania ale je to take dost Teoreticke ze vela teoria... kodit nemusis nejak vediet musis vediet komunikovat z BFU a vediet pochopit čo chce a predat mu to svoje a na druhej strane musis vediet programatorovi v reči ktorej porozumie zase programator cize UML a presny popis bez zbytočných zváštov ktore to presne nešpecifikuju ... takže ak ta programovanie nebude bavit nezúfaj možeš byt ešte Analytik...
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Son-Goku napísal:no to je otazka scim zacat.co nieje tazke co najviac vyhladavaju firmy.vobec neviem nehybem sa v tomto prostredi co teraz tak leti udajne c++ :D
neviem odkial mas ze teraz leti c++, to uz davno neplati, teraz sa oplati asi najviac venovat Jave alebo C#... osobne by som na desktopove aplikacie pre windows volil C# a na vsetko ostatne, vratane multiplatformovych desktopovych aplikacii by som volil Javu. teda pokial nechces programovat hry, alebo nejake ine specialne veci, tam sa prave hodi to c++
Son-Goku
Darca
Darca

programovat hry nato by som sa necitil..pascal vecsina ludi na samotny zaciatok odporuca vraj to je kredit a potom sup na nieco ine..tazko ked clovek nevie kde zacat chcel som sa ucit kodit web bolo mi odporucane html http://www.kosek.cz/clanky/html/index.html http://www.jakpsatweb.cz/ http://polopate.jakpsatweb.cz/ ze tu je dobre zacat
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

vidim, ze si z toho celkom nadseny, tak sa do toho pust. Otazne je ci pritom aj ostanes a ci to bude mat neskor vyznam. Je to beh na dlhe trate. GL
BX
Addict
Addict

Nechcem byť zlý, ale už mi začína pripadať, že ty len chceš a chceš. No nejako čakáš, že keď ti napíšeme: "Jasné, choď do toho, budeš skvelý!", tak sa ti to naleje do hlavy a zajtra to vieš. Nejako v tebe nebadám žiadny elán do učenia.
Ak chceš, začni. Nič viac ti k tomu nikto nenapíše. Čítaj, cháp, uč sa! Plus, neboj sa opýtať (známych, príp. tu na fóre v príslušnej sekcii. Kľudne aj úplnú hovadinu. Ja som sa tých hovadín napýtal do haleluja :D )
Viac sa ti k tomu napísať nedá. Ak máš nejakú otázku ešte k téme, tak kľudne. Ale nech zase nie je rovnaká, ako predošlé :)

Každopádne ti fandím a prajem :)
Son-Goku
Darca
Darca

neviem co chcem mam v tom zmatok..co skor co ano a co nie.ale jasne kazda rada dobra hehe dal by som vam karmu up ale nemozem mozno gothar by vam ju mohol dat za mna ma v tom prsty
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Webove aplikacie a ich technologie (html, css, js, php...) su pomerne jednoduche, ale tiez ich uz dnes ovlada kazdy druhy a vacsina si mysli, ze ich "ovlada".
C++ je velmi zlozite, takze ako zaciatocnikovi by som odporucal C# .NET (kodi sa v tom uplne paradne) alebo Javu. Tieto dva su aj dost pozadovane u zamestnavatelov.
Napísať odpoveď