Nebud lenivy citat, odpoved mas na tej istej strane ako sa pytas.Pnr napísal:Rovno format pdf by som v citacke necital. Cez calibre konvertovat a citat tak. Konvertovanie mu ide celkom ok az na par veci. Napriklad tabulky ti odsekne podla sirky strany. Skusenosti s inymi citackami nemam ale svoju som kupoval z amazon.com. Cena vratane postovneho ~85e (kindle 4) a bolo to u mna skor ako keby som objednaval cez niektore slovenske eshopy (Cesta na svk 2 dni, na colnici 2 dni). Mam pekny cloud od amazonu, kupene knihy mozes rovno syncovat na zariadenie alebo posielat mailom. Inu citacku asi nema zmysel velmi riesit.
čítačka el. kníh
Re: čítačka el. kníh
Ranko, ze
vyberam si citacku knih, v podstate som zacal a skoncil pri dvoch, a to kindle paperwhite a pocketbook 623.
Spisal som si klady i zapory:
Teraz otazka na vas, ci sa oplati viac to co si myslim ja
alebo mate nejake dalsie odporucanie.
Vdaka
vyberam si citacku knih, v podstate som zacal a skoncil pri dvoch, a to kindle paperwhite a pocketbook 623.
Spisal som si klady i zapory:
Kód: Vybrať všetko
PB 326
+podpora formatov --- pdf ma prestrankovanie
+slovencina predinstalovana
+sd karta
-internet nepouzitelny (hm, citacka? ale ta neskodilo by)
-sivy display (== horsi kontrast)
-horsie nasvietenie (dostacujuce?)
-pomalsie pretacanie stranok (a co pri citani komixu?)
Paperwhite
+eInk viaz biely
+dobry backlight
+rychlejsi ako PB
-mizerna podpora formatov --- pdf nema prestrankovanie
-chybaju tlacidla pre spat a dopredu (+-?)
-nema mp3 jack (hm, je to citacka tak naco?)
-chyba sd karta
-velky brat? (co je uplne blbost :P)
Vdaka
Kindle PW ma multitouch - http://www.amazon.com/dp/B007OZNZG0#tech
a ten jack potrebujes preco? na mojej Keyboard je ale nenasiel som zmysel, ako ho pouzit. a asi 99% userov tiez nie
formaty - ked sli pdf pohodlne citat v KB, tak v PW by problem byt urcite nemal. Niekto tu pisal ze ma PW, tak mu napis PM ze ak to je.
byt tebou beriem PW s 3G. pojdes na dovolenku a budes moct (sice nie plnohodnotne) pozret maily ci FB a nebudes musiet hladat free wifi.
a ten jack potrebujes preco? na mojej Keyboard je ale nenasiel som zmysel, ako ho pouzit. a asi 99% userov tiez nie
formaty - ked sli pdf pohodlne citat v KB, tak v PW by problem byt urcite nemal. Niekto tu pisal ze ma PW, tak mu napis PM ze ak to je.
byt tebou beriem PW s 3G. pojdes na dovolenku a budes moct (sice nie plnohodnotne) pozret maily ci FB a nebudes musiet hladat free wifi.
vdaka za odpoved, samozrejme jack by bol len ako extra, voebe nieje potrebny.jackb napísal:Kindle PW ma multitouch - http://www.amazon.com/dp/B007OZNZG0#tech
formaty - ked sli pdf pohodlne citat v KB, tak v PW by problem byt urcite nemal.
3G by som prave nechcel, na to mam mobiljackb napísal:byt tebou beriem PW s 3G. pojdes na dovolenku a budes moct (sice nie plnohodnotne) pozret maily ci FB a nebudes musiet hladat free wifi.
Teraz som cital take porovnanie "http://www.ebook-ctecky.cz/forum/viewto ... f=31&t=246" takze doplnim este sd kartu
[quote="jackb"
Niekto tu pisal ze ma PW, tak mu napis PM ze ak to je.[/quote]
najdem napisem
je, ale nikdy za ten net nebudes musiet nieco dalsie platit. a na dovolenke, ti je mobil s 3G na nic. hladas wifi, trapis sa... vytiahnes knidle, zapnes 3G a frcis. no mne to nekonecne vyhovuje, inym samozrejme nemusiXijo napísal:
vdaka za odpoved, samozrejme jack by bol len ako extra, voebe nieje potrebny.
3G by som prave nechcel, na to mam mobilAj tak je 3G nehorazne drahe...
Sd karta? pre mna zbytocne, lebo aj keby si mal moznost to zahltit knihami, tak precitane mozes mazat a nechavat si ich na externaku...
Asi zacinam chapat. Na to 3G netreba mat oparatora a platit si ho? (o2, telekom atd) ale je to priamo od amazonu? Pretoze na mobile mam 3G aj pri roamingu (nemusim hladat wifi) len za to platim.jackb napísal: je, ale nikdy za ten net nebudes musiet nieco dalsie platit. a na dovolenke, ti je mobil s 3G na nic. hladas wifi, trapis sa... vytiahnes knidle, zapnes 3G a frcis. no mne to nekonecne vyhovuje, inym samozrejme nemusi![]()
idem si znova precitat tu stranku
edit: ano je to tam. Pisu tam iba o stahovani knih, nie o browsovani, co myslim ale bude v tom. Jediny problem je, ze ci budem vobec nejaky internet vyuzivat
amazon ma zazmluvneny AT&T. v kindle je zavarena ich simka (z KB sa vybrat neda), cez ktoru sa pripajas. bez poplatkov. ziadne roamingy a orange, a tmobily nemusis riesit. rovnako sa nemusis bat faktury ako svet.
ved ano, kazdy moze pouzit 3G v mobile aj mimo domacu krajinu. otazka je kto na to ma
ved ano, kazdy moze pouzit 3G v mobile aj mimo domacu krajinu. otazka je kto na to ma
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
a ako je to s pužívaním toho netu? Je tam nejaký vstavaný prehliadač? Aký? Dá sa preinštalovať? Iné aplikácie - mail, fb, icq...?
na slovensku 3G iba miestami.
http://client0.cellmaps.com/viewer.html?cov=1
velke mesta by nemali mat problem
no do Kindle Keyborad nenaistalujes nic, lebo ten system je pevny a net bezi bez flashu a vsetkych vychytavok v ich vlastnom "experimentalnom" browseri.audiotrack napísal:a ako je to s pužívaním toho netu? Je tam nejaký vstavaný prehliadač? Aký? Dá sa preinštalovať? Iné aplikácie - mail, fb, icq...?
ale do tych, ktore maju android nainstalujes snad to co do telefonu. len kindle fire LTE uz je pekne drahy spas.
PW, ktoru chce kupit Xijo asi na tom nebude daleko od Keyboard co sa tyka browseru a systemu. ale nech sa k tomu vyjadri clovek, co pisal, ze ju ma. urcite ma wifi a vie napisat ako je to s browserom naozaj
ono ako som mu pisal hned, je to dobre na dovolenke, ked potrebujes kontrolovat mail alebo socialne siete, ale na nic ine. vyhoda je, ze je skoro v celom svete.. ma hlavne sluzit na to, aby ti predpatene noviny/casopisy kazde rano chodili na mail, ktory ma kazda kindle svoj. to ze je tam aj browser je len ceresnicka.
ja stale citacku chapem ako citacku, nie mp4 player, portable konzolu a plnohodnotny tablet. preto ma v nej 3G tesi, a ked treba vyuzivam ho, ale zvysok by ma asi rozptilovat.
//autoeditácia príspevku (13 Aug 2013, 11:45)
pridali albansko a ciernu horu - na jesen nebolo ani edge.Xijo napísal:na slovensku 3G iba miestami.
-
lowmanek
Light Professional
Ten jack som vyuzil iba raz - ked som ho skusal pri kupe...je tam zrejme pre slepcov, ktori chcu "citat" niekde v spolocnosti...
Inak, asi tyzden dozadu som riesil problem s podporou .djvu formatu na mojom Kindle Keyboard. Nasiel som soft Kindlepdfviewer, zobrazi DJVU, ePub, TXT, CHM, FB2, HTML, MOBI, JPEG, etc...je to luxus
Inak, asi tyzden dozadu som riesil problem s podporou .djvu formatu na mojom Kindle Keyboard. Nasiel som soft Kindlepdfviewer, zobrazi DJVU, ePub, TXT, CHM, FB2, HTML, MOBI, JPEG, etc...je to luxus
Je to program, ktory vies dat do kindla? resp mohol by fungovat aj na Paperwhite? a ci by si bol ochotny ho uploadnut (premna)lowmanek napísal:Kindlepdfviewer
IMNHO, je najlahsie vsetko co nie je mobi do neho konvertovat cez Calibre a potom do cez neho odoslat na disk v nej 
http://calibre-ebook.com/
http://calibre-ebook.com/
-
lowmanek
Light Professional
Jedna sa o freeware, takze staci trochu pohladat. Problem ale moze byt s instalaciou, s ktorou som sa trapil peknu hodinku, takze ak by ste potrebovali poradit, staci mi napisat. 
Tu citujem podporu:
Teraz pozitivna sprava - pre Touch modely existuje KOReader
//jackb - jasne, Calibre je must-have vec, lenze *.djvu subory su vlastne obrazky (skeny). Po skonvertovani do mobi to vyzeralo hrozne.
Tu citujem podporu:
Takze na Paperwhite to nerozbehas.These builds are for Kindle with keyboard (Kindle 2, DX, DXG, K3) not for Kindle 4 (NT or Touch) or Paperwhite.
Teraz pozitivna sprava - pre Touch modely existuje KOReader
//jackb - jasne, Calibre je must-have vec, lenze *.djvu subory su vlastne obrazky (skeny). Po skonvertovani do mobi to vyzeralo hrozne.
instalacia vyzera dost zlozito, mozno sa na to vybodnem ak bude fungovat dobre ta konverzia (nie ze mi bude skakat cislo strany pomedzi text alebo hard dalsie riadky budu skakat pomedzi slova
)
tak vdaka za pomoc (#^.^#)
tak vdaka za pomoc (#^.^#)
-
lowmanek
Light Professional
Trochu som este googlil, co by som mohol s Kindlom este postvarat. Ak si na stranke www.amazon.com/manageyourkindle v sekcii Country Settings nastavite svoju adresu na americku (napr. http://www.fakeusaaddress.com/) mozte z Amazonu stahovat hry zadarmo. Napr. Blackjack, Shuffled Row, etc 
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ako dostat casopis vo formate PDF do Kindle aby to bolo normálne čitatelné ako kniha bez zoomovania ? Skusal som konvertovat cez Calibre ale neviem to nastavit tak aby to bolo bezne citatelne, s knihami som problem nemal. Nejaký odporučany format alebo riesenie ? Dakujem