Čítačka kníh - Prosím o radu pri kúpe
Čítačka kníh - Prosím o radu pri kúpe
Ahoj zháňam na Vianoce čítačku kníh do 200€. Pozrel som už dosť recenzií, ale najviac mi ide o užívateľsky zážitok, chápem že najlepšie bez reklám, s otvoreným ekosystémom pre ľahké nahrávanie kníh z pc a pre prehravanie audio knihy.. máte nejaký konkretný tip na ktorý by sa opatilo pozrieť? uvažujem nad touto zatiaľ najviac. Do Kindle posťahované knižky z internetu nenahrám však_? Vďaka
https://www.alza.sk/pocketbook-633-color-d5896247.htm
https://www.alza.sk/pocketbook-633-color-d5896247.htm
Re: Čítačka kníh - Prosím o radu pri kúpe
Mám Amazon Kindle obyčajný (model 2016) bez podsvieteného displeju za 40-50 euro z bazošu z druhej ruky ... V minulosti som kúpil úplne nový Paperwhite 4 (2018) ale vrátil som sa opäť k tomu basic kindlu bez podsvietenia (model 2016).
Samozrejme podsvietenie a viac ppi displej je mať fajn, ale nie je to niečo bez čoho by si si neprečítal knižku. Keď ja čítam tak mám rád keď je v miestnosti viacej svetla ktoré mi osvetľuje aj čítačku.
Dá sa napojiť do PC a vieš si prehodiť knižky stiahnuté. Alebo si ich pošleš mailom na svoju amazon adresu ktorú ti dá amazon keď si nalinkuješ svoje kindle.
Čo sa týka formátov: všetko formátujem do .mobi. PDF (návod na auto) sa dal prečítať ale bolo to strašne maličké. Určite by som si amazon kindle nekupoval ak chceš čítať pdf súbory.
S konkurenčnými značkami nemám skúsenosti.
Samozrejme podsvietenie a viac ppi displej je mať fajn, ale nie je to niečo bez čoho by si si neprečítal knižku. Keď ja čítam tak mám rád keď je v miestnosti viacej svetla ktoré mi osvetľuje aj čítačku.
Dá sa napojiť do PC a vieš si prehodiť knižky stiahnuté. Alebo si ich pošleš mailom na svoju amazon adresu ktorú ti dá amazon keď si nalinkuješ svoje kindle.
Čo sa týka formátov: všetko formátujem do .mobi. PDF (návod na auto) sa dal prečítať ale bolo to strašne maličké. Určite by som si amazon kindle nekupoval ak chceš čítať pdf súbory.
S konkurenčnými značkami nemám skúsenosti.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mam InkBook Obsidian, a plne mi vyhovuje. Ma podsvietenie aj wifi, ktore nevyuzivam, ale v nudzi sa da na tom aj web pozriet. Je tam android, ale uz stary, 4.4.2. Kupoval som ho nejakych hodne par rokov dozadu a tiez som sa rozhodoval hlavne podla toho, aby tam neboli naondiate reklamy, uzavrety system a vendor lock-in. Pri InkBooku si nahram v pohode subory cez PC, tak ako s mobilom. Podporuje vsetky formaty.
Pozeram, ze dnesny model je InkBook Calypso Plus a je v cca tej istej cenovej kategorii.
Pozeram, ze dnesny model je InkBook Calypso Plus a je v cca tej istej cenovej kategorii.
Ja ti sice priamo neporadim ale som na tom podobne ako fildinko. Mam Kindle z roku 2013 a doteraz ju vyuzivam.
Ma jednoduchy ciernobiely a bezdotykovy displej. Nikto som ju nepripojil na internet a tak tam ani nemam reklamy
Knihy z internetu nahravam cez software Calibre: https://calibre-ebook.com/
Cita sa z toho ako z normalnej knihy, ale odmenou je to, ze vobec netaha oci a baterka vydrzi velmi dlho.
Tym ta nechcem odhovarat od tvojej volby, ked chces mat farebny displej a pocuvat z toho audioknihy tak by to mohla byt dobra volba. No ak ti ide primarne o normalne knihy a audioknihu si ochotny pustit si aj z mobilu, tak najlacnejsia Kindle citacka ci tiez posluzi dobre.
Ma jednoduchy ciernobiely a bezdotykovy displej. Nikto som ju nepripojil na internet a tak tam ani nemam reklamy
Knihy z internetu nahravam cez software Calibre: https://calibre-ebook.com/
Cita sa z toho ako z normalnej knihy, ale odmenou je to, ze vobec netaha oci a baterka vydrzi velmi dlho.
Tym ta nechcem odhovarat od tvojej volby, ked chces mat farebny displej a pocuvat z toho audioknihy tak by to mohla byt dobra volba. No ak ti ide primarne o normalne knihy a audioknihu si ochotny pustit si aj z mobilu, tak najlacnejsia Kindle citacka ci tiez posluzi dobre.
ja mam paperwhite.
podsvietenie je pre mna velka vyhoda, casto citam potme. deti zaspavaju, ja citam, zena spi v posteli, ja mozem citat vedla nej knihu.
predtym som mal kindle keyboard (respektive kindle 3) a po vymene mi chybali tlacidla na otacanie stran. teraz som si uz zvykol ale pokial by som mohol tak chcem radsej tlacidla. dotykovy displej je fajn ked chces nieco vyhladavat v obchode alebo zadat heslo na wifi, ale na otacanie stran su tlacitka skratka tlacitka. suchanie po displeji raz za cas nezaregistruje. ale nie je to ziadna tragedia ani dealbreaker.
do kindlu nahras bez problemov aj stiahnute knihy. bud priamo cez usb kabel (ci uz rucne alebo cez calibre) alebo cez internet. ku kazdej citacke si vies priradit mail (@kindle.com) a ked na ten mail posles nejaky dokument v podporovanom formate (mobi, azw, pdf ci txt a ine) tak sa ti automaticky stiahne do citacky.
farebny displej je zbytocnost, ak teda chces citacku na citanie knih. na pdf dokumenty alebo na komixy eink nie je az taky dobry a hlavne 6" je malo na komixy.
keby som mal kupovat teraz novu citacku, tak uvazujem na vacsim displejom, ale asi by som nakoniec aj tak skoncil pri kindli, pretoze vacsi displej ti neprinesie az tak vela vyhod a stratis jednu z najvacsich a to je prenositelnost. paperwhite sa mi zmesti do zadneho vrecka nohavic alebo vnutorneho vrecka bundy a ked citam nieco zaujimave tak ho so sebou beriem vsade.
pozeram ze kindle 2020 je podsvieteny a ma dotykovy displej a stoji 100 eur... asi by som bral to.
podsvietenie je pre mna velka vyhoda, casto citam potme. deti zaspavaju, ja citam, zena spi v posteli, ja mozem citat vedla nej knihu.
predtym som mal kindle keyboard (respektive kindle 3) a po vymene mi chybali tlacidla na otacanie stran. teraz som si uz zvykol ale pokial by som mohol tak chcem radsej tlacidla. dotykovy displej je fajn ked chces nieco vyhladavat v obchode alebo zadat heslo na wifi, ale na otacanie stran su tlacitka skratka tlacitka. suchanie po displeji raz za cas nezaregistruje. ale nie je to ziadna tragedia ani dealbreaker.
do kindlu nahras bez problemov aj stiahnute knihy. bud priamo cez usb kabel (ci uz rucne alebo cez calibre) alebo cez internet. ku kazdej citacke si vies priradit mail (@kindle.com) a ked na ten mail posles nejaky dokument v podporovanom formate (mobi, azw, pdf ci txt a ine) tak sa ti automaticky stiahne do citacky.
farebny displej je zbytocnost, ak teda chces citacku na citanie knih. na pdf dokumenty alebo na komixy eink nie je az taky dobry a hlavne 6" je malo na komixy.
keby som mal kupovat teraz novu citacku, tak uvazujem na vacsim displejom, ale asi by som nakoniec aj tak skoncil pri kindli, pretoze vacsi displej ti neprinesie az tak vela vyhod a stratis jednu z najvacsich a to je prenositelnost. paperwhite sa mi zmesti do zadneho vrecka nohavic alebo vnutorneho vrecka bundy a ked citam nieco zaujimave tak ho so sebou beriem vsade.
pozeram ze kindle 2020 je podsvieteny a ma dotykovy displej a stoji 100 eur... asi by som bral to.
Tiez som pozeral ake su teraz aktualne moznosti na kupu ecitacky a samozrejme je viacero moznosti no aktualne mi vychadza asi najlepsie paperwhite 4(10 generacia?), pocketbook touch lux 5, pripadne novy 6.8 kindle paperwhite 5 (11 generacia), ten zatial ale nie je k dostaniu.
Aky mate kindle, s alebo bez reklamy? Vadi ta reklama?
Okrem knih by som si tam chcel nahravat aj pdf-ka, pouziva to niekto aj na to? Ak nahram pdf s obrazkom, musi sa to nejako konvertovat, alebo tp proste nahra to pdf ako bolo v originale?
Farebny displej, pytal som sa na to, lebo z videi sa mi to zdalo tke tmavsie a vraj ten displej je tmavsi, nie je to ako pri beznej cierno/bielej citacke, do farebneho by som aktualne nesiel.
[/quote]
Aky mate kindle, s alebo bez reklamy? Vadi ta reklama?
Okrem knih by som si tam chcel nahravat aj pdf-ka, pouziva to niekto aj na to? Ak nahram pdf s obrazkom, musi sa to nejako konvertovat, alebo tp proste nahra to pdf ako bolo v originale?
Farebny displej, pytal som sa na to, lebo z videi sa mi to zdalo tke tmavsie a vraj ten displej je tmavsi, nie je to ako pri beznej cierno/bielej citacke, do farebneho by som aktualne nesiel.
[/quote]
Mám skúsenosti len s Kindle.retkvic napísal: 06 dec 2021, 14:46 Aky mate kindle, s alebo bez reklamy? Vadi ta reklama?
Mal som jeden PW 4 a pár kusov 2016 basic touch (žiadne problémy len som predal a kúpil znova .. a predal a kúpil znova
Nový PW 5 vyzerá super, podsvietenie, display a to všetko ... musíš si uznať sám či ti to stojí za tie peniaze. Osobne som však rozdiel medzi lepším ppi displejom nejak nepostrehol.
Mal som na všetkých reklamy. Vyriešil som to (na každom) však tým že som napísal na podporu Amazonu s tým že som zo Slovenska a pre mňa tam nie je žiadna relevantná ponuka (prípadne si vymysli nejakú inú výhovorku) a oni ti tú reklamu sami vymažú.
Vieš tam nahrať pdfko, mal som tam takto návod z auta a občas som si to pozrel (kindle vie pdfko aj priblížiť). Ale určite to nie je skúsenosť ako keby si si to pdf otvoril napríklad na ipade. Myslím si že hocijaké kindle nie je vhodné na pdf.
Farebný displej by som videl ako zbytočný žrút batérie navyše.
k reklamam, ja mam paperwhite bez reklam, zena s reklamami. uprimne, obcasne jej trochu zavidim 
za prve tie reklamy v nicom nezavadzaju, ak nemas reklamy tak sa ti ako pozadie lockscreenu rotuje zopar obrazkov.
s reklamami tam mas vzdy nejaku knihu o ktorej si amazon mysli ze by sa ti mohla pacit na zaklade toho co si uz nakupil. je to staticky obrazok ktory sa nemeni, rovnako ako ten bez reklam. akurat si tam teda obcas mozes najst nieco co ta zaujme.
potom sa reklama zobrazuje este niekde v menu myslim, ale to je zase iba jeden staticky banner, ktory sa zmeni len ked sa vratis do menu.
pocas citania samozrejme ziadne reklamy nie su.
ale ako pise fildinko tak by mal stacit jeden telefonat/mail a reklamy tam mat nebudes.
farebny displej by nemal zrat baterku o nic viac, ved to je stale pasivny e-ink. energiu potrebuje iba na zmenu stavu.
za prve tie reklamy v nicom nezavadzaju, ak nemas reklamy tak sa ti ako pozadie lockscreenu rotuje zopar obrazkov.
s reklamami tam mas vzdy nejaku knihu o ktorej si amazon mysli ze by sa ti mohla pacit na zaklade toho co si uz nakupil. je to staticky obrazok ktory sa nemeni, rovnako ako ten bez reklam. akurat si tam teda obcas mozes najst nieco co ta zaujme.
potom sa reklama zobrazuje este niekde v menu myslim, ale to je zase iba jeden staticky banner, ktory sa zmeni len ked sa vratis do menu.
pocas citania samozrejme ziadne reklamy nie su.
ale ako pise fildinko tak by mal stacit jeden telefonat/mail a reklamy tam mat nebudes.
farebny displej by nemal zrat baterku o nic viac, ved to je stale pasivny e-ink. energiu potrebuje iba na zmenu stavu.
-
ja_som
Star
Ahojte, pre mamu (60+) by som chcel čítačku. Potreboval by som aby to bolo čo najjednoduchšie na ovládanie a s podporou pdf, ide o "textové" pdf, romány, ak vôbec, tak s minimálnym množstvom čiernobielych obrázkov.
Bol by Kindle PW 4 vhodný?
Bol by Kindle PW 4 vhodný?
Nerozumiem prečo chceš/chcete čítať textový pdf na kindle čítačke. Neexistuje ebook verzia?
E: Žiadny Kindle nie je vhodný na pdf súbory. Neviem ako sú na tom iné čítačky.
E: Žiadny Kindle nie je vhodný na pdf súbory. Neviem ako sú na tom iné čítačky.
-
ja_som
Star
To nie je dôležité, mám na to svoj dôvod, ktorý tu nechcem rozoberať.
Môžem použiť konverter, ale neviem na aký formát z pdf, ktorý by bol vhodný, s tým by problém nebol, ak sa dá do Kindle nahrať súbor z kľúča/môjho cloudu.
Moja otázka bola, či je Kindle na to vhodný, ak nie, tak prosím, odporučte niečo iné.
Môžem použiť konverter, ale neviem na aký formát z pdf, ktorý by bol vhodný, s tým by problém nebol, ak sa dá do Kindle nahrať súbor z kľúča/môjho cloudu.
Moja otázka bola, či je Kindle na to vhodný, ak nie, tak prosím, odporučte niečo iné.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
je tu niekto kto sa vyzna? planujem kupit zene. cita vela knih a uz ich nemame kam davat tak rozmyslam nad tymto.
Čo by si chcel vedieť?
Ak máš možnosť kúpiť cez amazon tak najlepší deal je Paperwhite kids verzia (aj keď asi bude sold out). Oproti klasickému Kindle Paperwhite je tam dvojročná záruka, je to bez reklám a máš k tomu aj kryt. Detský režim sa dá vypnúť.
Ak máš možnosť kúpiť cez amazon tak najlepší deal je Paperwhite kids verzia (aj keď asi bude sold out). Oproti klasickému Kindle Paperwhite je tam dvojročná záruka, je to bez reklám a máš k tomu aj kryt. Detský režim sa dá vypnúť.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Nie, toto je Kindle Basic. Ale cena je fajn.K-u-b-i-a-k napísal: 26 dec 2022, 14:30 myslíš toto? https://www.datart.sk/citacka-knih-amaz ... uzovy.html
Myslel som Kids verziu tejto čítačky: https://www.datart.sk/citacka-knih-amaz ... ierna.html
Oproti tej verzií čo si postoval ty: Väčší displej, lepšia batéria, viac možností podsvietenia displeja atď ...
Nemám skúsenosti s inou značkou čítačiek ako Amazon.K-u-b-i-a-k napísal: 26 dec 2022, 14:30a čo táto
https://www.datart.sk/citacka-knih-pock ... dQQAvD_BwE ?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
chcem brat z sk shopu. cize do 100€ je najlepsia?
Áno, súhlasím.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
ok skúsim túto - https://www.datart.sk/citacka-knih-amaz ... uzovy.html vďaka
Autoeditácia príspevku po 16 hod 52 min 41 sek:
ešte čo sa týka formátu, nepodporujú epub?
Autoeditácia príspevku po 16 hod 52 min 41 sek:
ešte čo sa týka formátu, nepodporujú epub?
formaty vobec neries, akykolvek format zkonvertujes cez calibre a kludne si ho odtial rovno posles do citacky (kablom alebo cez mail).
vacsina formatov, aj epub staci priamo poslat mailom do citacky a amazon sa postara o zbytok. (ja bezne stiahnem epub, poslem na mailovu adresu ktoru som priradil kindlu ([email protected]) a za chvilu je v citacke.
vacsina formatov, aj epub staci priamo poslat mailom do citacky a amazon sa postara o zbytok. (ja bezne stiahnem epub, poslem na mailovu adresu ktoru som priradil kindlu ([email protected]) a za chvilu je v citacke.