Žitný zrazil 5 ročného chlapčeka s otcom

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
lumir
King
King

Re: Žitný zrazil 5 ročného chlapčeka s otcom

Príspevok od používateľa lumir »

Merco_ ..ak by take nieco preslo, tak tu mame o chvilu narod bezzubych a bezokych..
->slavo<-
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Merco_ napísal:Hocikoľko rokov je málo ...oko za oko,zub za zub respektíve smrť za smrť ,tak by to bolo spravodlivé. (moj názor,ale toho sa nedočkáme :) )
Troška prehnane nemysliš? Spravodlive by bolo zabavenie vodičaku na XX rokov a o dlžke trestu sa už radšej ani nevyjadrujem.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

Takže keď ti niekto zrazí syna (žiadna náhoda proste nedodržiavanie predpisov napr. ) tak by ti stačilo že chlapíkovi vezmú vodičák a zabásia ho napríklad na 20 rokov a potom si bude kludne behať po slobode? Ja viem ani jedno ani druhé ti syna nevráti.
->slavo<-
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ->slavo<- »

Na toto sa nevyjadrujem pretože , sa mi nič take ešte nestalo ani mojej rodine , no syna im to nevrati to dobre viem , žiaden trest asi pre rodinu neni dostatočny(ani premna by asi nebol ) ,ale smrt? Ako Lumir napisal ako by to vyzeralo, keby sa riešilo oko za oko a zub za zub ? velmi zle .
Takže si myslim ,že trest smrti za zabitie cloveka na ceste i ked s najvačšou pravdepodobnostou neumyselne , aj ked išiel nepovolenou rychlostou je prehnany.

Napriklad.
http://slovhumanist.nazory.cz/Masakr%20v%20Norsku.html
Najmenej 93 ľudí bolo zabitých v teroristickom útoku v piatok (22.júl 2011) -- 96 bolo zranených a niektorí sú stále nezvestní.
Najmenej sedem ľudí bolo zabitých pri bombovom útoku v štvrti, kde sa nachádza vláda v Oslo. Čoskoro potom 85 ľudí bolo zastrelených mužom oblečeným ako policajt na blízkom ostrove Utoeya. V nedeľu 86 ľudí zomrelo v nemocnici.

Breivik,, ktorého obvinili z oboch teroristických útokov a ktorý sa má postaviť pred súd v pondelok, (25 Júl, 2011 ) spolupracoval pri výsluchu. P. Sponheim potvrdil, že maximálny čas na ktorý môže byť p. Breivik odsúdený do väzenia je podľa nórskeho zákona 21 rokov ( poznámka prekladateľa: smiešne nízky trest za zavraždenie takmer stovky nevinných občanov !)

Toto je spravodlive ? Nieje , ale to su zakony a mi stym bohužial asi nič nespravime . :(
Je to niekedy až zaražajuce ake su v niektorych krajinach zakony . Napriklad v niektorych africkych štatoch neviem či je to normalne , ale tam hocikoho ukamenuju za ukradnutie mobilu lebo tam žiaden sud nič nevyšetruje ,proste tam občania velakrat zoberu zakon do vlastnych ruk . :(

Edit::
Ten karmista čo mi znižil karmu by sa mal nad sebou zamyslet, a vobec nad celou vecou . Ja som jednoznačne nazoru ,že dostal nedostatočny trest, ja sa nikoho nezastavam a už vobec nie slovenskych zakonov ja som ich nevymyslel :smt006
Komisar
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Komisar »

clanok 15 odsek 3 ustavy SR hovori ze trest smrti sa nepripusta. Preto v SR nemozno nikoho pozbavit zivota pre trestny cin.

Ked spominate Norsko. Zaujmave ze pan cernak dostal za 7 dokazanych vrazd dozivotie a breivik za smrt resp. vrazdu cca 60 ludi ´´len´´ nejakych 21 rokov basy.
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Treba si uvedomiť jedno.... Právo a spravodlivosť sú dva diametrálne odlišné pojmy.... A pokiaľ to takto bude, tak dovtedy budú polemiky okolo toho, či bol zločinec adekvátne potrestaný....
Za seba hovorím, že osud Žitného by som za daných okolností (vysoké prekročenie rýchlosti a zrazenie cyklistu v protismere) ponechal na rodine, ktorej člena pripravil o život.... Možno by mu bolo odpustené a možno nie....

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2011, 12:38)
martiner napísal:clanok 15 odsek 3 ustavy SR hovori ze trest smrti sa nepripusta. Preto v SR nemozno nikoho pozbavit zivota pre trestny cin.
to je síce pravda, ale Ústava je zákon ako každý iný.... a každý zákon sa dá zmeniť, ak je dostatočná vôľa.... Ale to už patrí skôr do témy o treste smrti....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Akože ponechal rodine ? To je čo za blbosť. :)
Pinhead
King
King

Pre Teba blbosť, pre mňa spravodlivosť.... Ponechať som myslel v zmysle, že by sami rozhodli, čo s ním.... či väzenie, či sloboda, či fin. odškodnenie či niečo iné....
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pinhead napísal:Pre Teba blbosť, pre mňa spravodlivosť.... Ponechať som myslel v zmysle, že by sami rozhodli, čo s ním.... či väzenie, či sloboda, či fin. odškodnenie či niečo iné....
Hm, čo ak by si stanovili nerealizovateľné finančné odškodnenie ? Alebo napr. 50 rokov väzenia ?
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Nemyslim ze su blbci aby si ziadali nerealny trest - aj tak by ho nedostali.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pozri sa, koľko ľudí sa len v tejto téme rozrušovalo a aké somariny tu trieskali krčmovým štýlom "ja bych ho.. ..." a to od vešania za gule až po trest smrti. A to sa ich v podstate ani netýka.
Po akej spravodlivosti by potom volali príbuzní chlapca s horucou hlavou cítiaci nenávisť, smútok a žiaľ? To by sa veľmi rýchlo zvrhlo na pomstu.
Pinhead správne poznamenal - spravodlivosť a právo sú dva odlišné pojmy.
Pinhead
King
King

Frikso,
aspoň ja za spravodlivosť (SPRAVODLIVOSŤ, nie právo) považujem verdikt príbuzných.... aj keby išlo len o obyčajnú pomstu.... Pokiaľ niekto ublíži mne, mojím blízkym či mojím záujmom, tiež žiadam zadosťučinenie.... A pokiaľ viem, že právo mi zadosťučinenie neposkytne, tak sa o to postarám sám.... Proste filozofia spravodlivej odplaty (v starom Grécku mala podobné veci na starosti slečna menom Nemesis).... Pseudohumanistom a liberálom sa toto nepáči, ale ja tento prístup považujem za základ spravodlivosti, korektných a dobrých vzťahov medzi ľuďmi....

//autoeditácia príspevku (14 Sep 2011, 15:53)
pre karmistu.... Spravodlivosť môže byť aplikovaná len na priameho vinníka udalostí.... inak stráca zmysel....
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

http://www.aktuality.sk/clanok/195911/r ... o-vazenia/
Dostal len 2,5 roka, som zvedavý či sa odvolá...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Este by mu cosi mohli prihodit za krivu vypoved.
Merco_
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Merco_ »

že ho nehryzie svedomie hajzla

V pohode šak o 5 rokov mu dáme vodičák aby mohol znova niekoho zprešovať :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

2,5 roka by uz davno odsedel a nemusel by sa chovat ako sa chova..
slovenska justicia riesi tento pripad 3roky.. nemam slov..
goldenshit
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa goldenshit »

http://www.aktuality.sk/clanok/229487/b ... a-slobodu/

I dont wanna live on this planet anymore...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a to ešte len 18.4.2012 nastupoval do výkonu trestu...moc dlho si tam nepobudol, niečo vyše roku a mesiaca...
Napísať odpoveď