Živnosť - odvody, dane, náklady...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Živnosť - odvody, dane, náklady...

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Zdravím Vás. Chcel by som poprosiť niekoho znalého v tejto oblasti o radu. Mám možnosť mať lepšie pracovné miesto, kde by som mal všetky výhody ako bežný zamestnanec, no bol by som na živnosť. Pozeral som aj google a všetky rôzne výpočty a kalkulačky. No keďže táto oblasť mi absolútne nič nevraví, potreboval by som pomôcť.

Mohol by mi prosím niekto vysvetliť, aké výdavky by som mal z "platu", ktorý by som dostával? Môže mi to prosím niekto vysvetliť ak by som dostával každý mesiac napríklad 1000€, koľko a za čo by som z toho musel odvádzať?? Všetky možné kalkulačky čo som našiel mi daň počítali za celý rok. Len ja by som to chcel mať laicky vysvetlené, koľko by ma to stálo každý mesiac, aby som si dokázal usúdiť, či tu prácu vziať, alebo nie. Budem naozaj vďačný za stručné a jasné vysvetlenie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Živnosť - odvody, dane, náklady...

Príspevok od používateľa gogo956 »

Noobsz DJ
Guru
Guru

Re: Živnosť - odvody, dane, náklady...

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ten link som tiež našiel na google. Lenže ako som už napísal, táto oblasť mi absolútne nič nehovorí. Preto som sem písal, či mi bude môcť niekto na tom príklade stručne a jasne vysvetliť, koľko a kam z tej sumy pôjde preč.
Napísať odpoveď