Zdravím všetkých,
pridávam s mojou bolestivo čerstvou skúsenosťou s asi nediagnostikovaným narcistom. Môj otec mi nikdy nebol dobrým rodičom, možno iba keď ma podporil finančne aj to bude problém ale vrátim sa k tomu.
Rozvod mojich rodičov bol bolestivý, keď sa hádali, keď mamu udrel, keď bol žiarlivý manžel. To som mal 8 rokov a nejako sa rozviedli a otec dal mame z BSM peniaze, mama pre mňa a pre seba kúpila byt.
V 12 rokoch sme sa odsťahovali do iného mesta bližšie k babke. Bol som bohužiaľ tučný, čo mi otec nezabudol vykričať, keď som k nemu prišiel ale akosi zabudol, že spôsobil traumu a jeho mama, moja druhá babka, ma vykrmovala. Milovala ma opičou láskou, svätá žena, nech jej zem ľahká a aj k nej sa otec správal hnusne. Potom keď som k nemu cestoval, tak sa nezabudol správať ku mne hnusne.
V 2018 mi moja babka, otcova mama, zariadila, že mi otec kúpil byt. Zrovna sa rozvádzal so svojou 2. manželkou, keď sme spolu telefonovali ohľadom bytu, tak začal do mňa skákať, že prečo mi nepomôže mamin nový partner ale čo ja mám s maminým novým partnerom je to medzi mnou a otcom a plakal som po telefonáte na WC. Ale inak nový partner mojej mami bol tiež riadny hajzel, asi kvôli stresu z neho mala moja mama rakovinu. Priťahuje hajzlov.
Potom v 2023 mi diagnostikovali diabetes, asi zo stresu a nadváhy, schudol som 20 kg, začal som sa o seba starať a doteraz chodím do posilovne, otec mi hovoril, že je rád a dal mi na permanentku peniaze, som si myslel, že je môj vzťah s ním na dobrej ceste, asi nie.
Rok 2026 - moja teta mi zariadila nový byt v hlavnom meste, do dnes všetko v pohode. Bohužiaľ pred pár dňami sa mi pokazil záchod, v mojom domovskom meste máme žiaľ tvrdú vodu. Ale večer sa vytočil do biela, urobil z toho kauzu tisícročia, že asi oprava WC bude stáť 1000 eur, ale je to geberit a panelák má 17 rokov.
Že sa ho snažíme s mamou ošklbať o peniaze, že opravár je podvodník. Ja mu najprv slušne, že to vyriešim inak, že objednám iného opravára, aj tak bol vytočený do biela. Začal mi opakovať, že moja mama sa s ním rozviedla, že prečo mi nepomôže niekto iný, že on zaplatil mamin byt, môj prvý byt a teraz druhý byt. Mohol mi normálne povedať, nedám ti nič. Ani na byt ani na WC a choď do riti. On sa začne navážať do ostatných, že ma mama s babkou a tetou manipulujú. Ja som sa už vytočil a povedal som, že je debil, nech ide do riti a zložil mu telefón a potom nebral. Vzkypela vo mne žlč za celý život. Potom bol pán podnikateľ urazený, že som nebral, lebo som sa bál, že sa znovu začne do mňa navážať, lebo bolo poškodené jeho ego. Že niekto sa s ním dokonalým rozviedol ale ja za to nemôžem, ja som sa na svet nepýtal. Nemám na opravu, je to neočakávaný výdavok, peniaze si zoženiem. Asi si zlomím nohu alebo hocičo ale ja sa ho bojím, nejdem za ním do iného mesta, lebo majú pre mňa aj jeho sestrou, mojou tetou, ešte nejaké veci do bytu a to mám pritom 35 rokov, som vyšportovaný ale mám malé sebavedomie a doteraz tu plačem.
Edit: Inač on je chytrý, veľa zarába ale v ľudských vzťahoch je nepoužiteľný. Stroskotali mu dve manželstvá, bohvie ako je zmanipulovaná jeho ďalšia partnerka. A ja sa veľmi bojím, isť do nejakého vzťahu. Že po nejakej dobe odhodím svoju tvár dobrého chlapa a budem kretén po ňom.
Mám dobrú prácu, zarobím síce minimálku ale žiaľ som mentálny postihnutý, tak som rád a pracujem tam 8 rokov a je mi tam dobre. Že sa snažím, som v práci od nevidím do nevidím ako on, keď ma mal a bol mi "skvelým" rodičom, keď sa hádali a ja som sa skrýval pod stolom.
A neviem čo mám urobiť, myslím len tie najhoršie možnosti.
Povedal mi ešte, že musím strpieť jeho výlevy, lebo mi kúpil byt. Ďakujem, že berieš psychickú pohodu, trpím bohužiaľ na depresie a neviem ako sa budem cítiť po tomto výleve z jeho strany. Asi zle.