raz ti preťeká rýchlo medzi prsty a niekedy stojí na hladine“
Kapitola I.
Ráno
Vstávam , nič nevidím.Rukou šmátram po hodinách na nočnom stolíku aby som sa presvedčil že nieje ešte po deviatej hodine ,ale hned ako som otočil hodiny v hlave sa mi rozprskla myšlienka “čo som robil včera“.Stále rozmýšlam ale nič mi nedochádza,pripadám si ako keby som sa práve narodil.Zrazu zazvonil budík a v hlave mi začína tĺcť ohromnou silou takže si počkám kým sa poberiem preč s izby.
Kým Juhasovi tlčie v hlave ,v baráku pod ním sa tlčie niečím iným.Traja chudobný chlapci s Oltárskej štvrte na kraji mesta dokopali nevinného starčeka poberajúceho sa s rannej prechádzky domov.Cítim jako sa mi tlkot v hlave spomaluje a nastáva klud.Cítim na vlasoch len jemný vánok s otvoreného okna.Idem k oknu,rozhliadam sa po okolí a naraz si všimnem starého muža při mojom vchode so zakrvavenou tvárou a s bodnými ranami na chrbte.Ihned sa mi oči rozjasnili ,rozbehol som sa dole požiarnym schodiskom aby som zislil čo sa stalo.Vytáčam sanitku ale telefónny robot zahlásil že telefónne číslo neexistuje.Cudné ,skúšam vytáčať aj iné čísla ale žiadne číslo neexistuje.Utekám naspať požiarnym schodiskom domov ale dvere boli zamknuté.Vyťahujem klúč ,strkám ho do dverí ale nepasuje .Pozerám dole a nevidím žiadne auto , nikoho kto by mi mohol so starčekom pomocť čo sa deje ?
Pokračovanie neskor... No co vy nato ? Kritiku prosím !!!
Pisete aj vy ?
2Canopus & all: Jj gramatika je zlá ale ked ti to ide len tak s hlavy tak si gramatiku nevsimas !