Ja spisovatel ?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Spisovatel
Novice
Novice

Ja spisovatel ?

Príspevok od používateľa Spisovatel »

„Život je ako voda,
raz ti preťeká rýchlo medzi prsty a niekedy stojí na hladine“

Kapitola I.
Ráno

Vstávam , nič nevidím.Rukou šmátram po hodinách na nočnom stolíku aby som sa presvedčil že nieje ešte po deviatej hodine ,ale hned ako som otočil hodiny v hlave sa mi rozprskla myšlienka “čo som robil včera“.Stále rozmýšlam ale nič mi nedochádza,pripadám si ako keby som sa práve narodil.Zrazu zazvonil budík a v hlave mi začína tĺcť ohromnou silou takže si počkám kým sa poberiem preč s izby.
Kým Juhasovi tlčie v hlave ,v baráku pod ním sa tlčie niečím iným.Traja chudobný chlapci s Oltárskej štvrte na kraji mesta dokopali nevinného starčeka poberajúceho sa s rannej prechádzky domov.Cítim jako sa mi tlkot v hlave spomaluje a nastáva klud.Cítim na vlasoch len jemný vánok s otvoreného okna.Idem k oknu,rozhliadam sa po okolí a naraz si všimnem starého muža při mojom vchode so zakrvavenou tvárou a s bodnými ranami na chrbte.Ihned sa mi oči rozjasnili ,rozbehol som sa dole požiarnym schodiskom aby som zislil čo sa stalo.Vytáčam sanitku ale telefónny robot zahlásil že telefónne číslo neexistuje.Cudné ,skúšam vytáčať aj iné čísla ale žiadne číslo neexistuje.Utekám naspať požiarnym schodiskom domov ale dvere boli zamknuté.Vyťahujem klúč ,strkám ho do dverí ale nepasuje .Pozerám dole a nevidím žiadne auto , nikoho kto by mi mohol so starčekom pomocť čo sa deje ?

Pokračovanie neskor... No co vy nato ? Kritiku prosím !!! :idea: :idea: :!: :)

Pisete aj vy ?

2Canopus & all: Jj gramatika je zlá ale ked ti to ide len tak s hlavy tak si gramatiku nevsimas !
canopus
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa canopus »

najprv sa nauc gramatiku,az potom zacni pisat,lebo tam mas more chyb
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pripada mi to pisane velmi na silu, nehnevaj sa, ale vo mne to budi dojem ako tie herecke vykony v seriali Medzi nami. :?
Pouzivaj o trochu kratsie vety a hlavne sa douc gramatiku :-)
Nechcem sudit, ale mozno malo citas, citanim sa zlepsi gramatika aj rozhlad v oblasti stylu pisania. :wink:
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

dost psycho... co si jedol? :lol: ale ne, to si zapisoval prud myslienok, alebo si sa s tym trapil a vymyslal akoby to do seba zapadalo? ak to je suvisla myslienka, tak dost dobry vykon. tiez som kedysi pisaval, ale potom akosi neostavalo casu a hlevne som vtedy nemal PC a nechce sa mi to cele prepisovat, lebo je toho halda. bol som aj na sutaziach, s tym tvojim by sa tiez dalo ist, keby si to dopiloval. co si maval (mavas) zo slohu? vzdy jedna, co? tiez som ten priapad... 8)
guru07
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa guru07 »

Skvele !!!
Ale mohlo by to pokracovat tak , ze prechadzali casove vlny a ty si sa ocitol ked bola sucasnost a potom si zisiel dole a vytocil si cislo (1980 - ziadne mobily , siet) , vybehol si hore (1970) a byt si mal zamknuty (lebo ho mal predtym iny majitel) a potom ked si zisiel dole (1910) ziadne auta , lebo neboli .... atd ......
Spisovatel
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Spisovatel »

Všetkým ktorým sa to páči tak dakujem postupne budem pridavať a dakujem aj tým čo kritizujú budem sa snažiť lepšiť gramatiku a fantáziu !
2Kibo:suvisla myslienka :) a zo slohov som maval tak 1-2 :wink: inac Thx
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

na mna to posobi znacne obmedzene ako uz napisal GothaR ako keby si sa k tomu nutil... a myslienka tam este nie je ziadna, mozno pride casom neviem... ale ta gramatika :? :roll: proste strasne, mozes napisat ze ked pises tak sa nezamyslas nad gramatikou ale malo by byt normalne ze clovek si uz gramatiku neuvedomuje a pise spravne, aj ked neviem kolko mas rokov... napis vek nech sa vieme zorientovat :wink:
m3thod-man
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa m3thod-man »

mne sa zda ze chlapec je na dobrej ceste...ma to este muchy ale zaujalo ma to...a neviem co mate furt stou gramatikou...mne to vobec nevadi..
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Digital »

No mám ešte len 13 :) Inac kritizujte dalej dnes doplnim kapitolu a skusim opraviť všetky chyby ! Thx

/// Spisovatel je moj brat tak potom si nemyslite že ja mam 13 :lol: :lol: :) .. Bude pisať s mojho nicku lebo jemu sa nejde prihlasiť
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Digital napísal:No mám ešte len 13 :) Inac kritizujte dalej dnes doplnim kapitolu a skusim opraviť všetky chyby ! Thx
Pekne! :)

EDIT: Aha Digital, uz som sa zlakol, ze s kym som to chcel ist na "fiftyho". :hehe:
Dead_Warrior
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Dead_Warrior »

Vcelku ma to zaujalo...nato ez mas 13 tak pekny vykon :wink: tesim sa na pokracovanie
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Dead_Warrior napísal:Vcelku ma to zaujalo...nato ez mas 13 tak pekny vykon :wink: tesim sa na pokracovanie
Dnes večer pošlem pokračovanie :)
Killerjoke
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Killerjoke »

Mne ten pribeh pripada ako Silent Hill 4,a ma to dost rrychly spad az moc,takto by moc stran na knihu nebolo :) ,ale inac je to good uz sa tesim ako to skonci :lol: :twisted:
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Ja spisovatel:
Tak tu máte pokračovanie,

Pítam sa sám seba. Cítim pach pripomínajúci zhnité maso .Začínam mať strach .Pod nohami sa mi trasie starček .Dávam mu otázku,že čo sa stalo ,ale starček sa na mna pozerá a vydichuje svoj posledný výdich v živote
.Začínam sa potit, neviem čo mam robiť.Cítim sa ako keby som bol nadrogovaný prostredie okolo mna sa mení ,všetko zmenilo tvar aj farbu .Padám na zem ,pohlad uprený na ranné slnko .Všetko čo vidím tmavne ,už skoro nič nevidím a v hlave mi behajú včerajšie myšlienky.Sedím při pulte v nejakom bare,okolo chodia sporo odeté ženy s táckami.Prichádza čašníčka a píta sa ma či si niečo dám,hrabem sa vo vrecku a našiel som asi 2 eurá tak si objednávam poldeci alkoholického nápoju henesy.Obzerám sa dookola a vidím dvoch mužov zrejme to boli nejaký ludia s vyššie postavených miest v politike.Tváre sú mi známe.Ide čašníčka s poldecákom.Pohár pokladá predomna a píta sa ma či na niekoho čakám,neviem odpovedať,neviem čo sa deje.
Kým Johan sa zvýjal na zemi dvaja mladý urastený chlapci si asi o sto metrov dalej od johana počítali eurá ktoré ukradli starčekovi.

Neskor ešte dopíšm vymýšlam nejaké nápady...

Digital canopusovi: Ak sa ti nepáči jeho tvorba tak sem nemusiš písať nezmyselné príspevky ! Peace !
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jamess »

moc skaces, venuj cas detailom, nepokracuj hned, ked ti to ide z hlavy to je len dobre, ale na detaily nesmies zabudnut...dalej ked uz raz pises v prvej osobe tak v nej pis STALE! citujem :'Kým Juhasovi tlčie v hlave ,v baráku pod ním sa tlčie niečím iným'
to je zle pretoze vasde inde pises v prvej osobe

viac skritizovat nemozem lebo je toho velmi malo

no a inak ja soobne pisem, tak ma snad nezabijete ked sem aj ja dam svoje :) napisal som toho viac ako je v tom, ale iba v ruke, asi na 10 stran a nechce sa mi to prepisovat :D tak aj do mna skuste bit http://www.sendspace.com/file/1qekdq
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:moc skaces, venuj cas detailom, nepokracuj hned, ked ti to ide z hlavy to je len dobre, ale na detaily nesmies zabudnut...dalej ked uz raz pises v prvej osobe tak v nej pis STALE! citujem :'Kým Juhasovi tlčie v hlave ,v baráku pod ním sa tlčie niečím iným'
to je zle pretoze vasde inde pises v prvej osobe
Ale to tak ma byť lebo to je text rozpravača si všimni :)
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

nechapes co ti chcem povedat asi, ide o to ze ked uz je pribeh v prvej osobe, tj z tvojho pohladu, tak v nom aj tak pokracujes, nie preto ze MUSIS, ale preto aby v tom nebol bordel, to som mal aj anmysli pod tym 'skakanim'
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:nechapes co ti chcem povedat asi, ide o to ze ked uz je pribeh v prvej osobe, tj z tvojho pohladu, tak v nom aj tak pokracujes, nie preto ze MUSIS, ale preto aby v tom nebol bordel, to som mal aj anmysli pod tym 'skakanim'
No podla mna sa to dá pochopit a je to tak asi viac zaujmave než keby to bolo furt v prvej
jamess
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

ako myslis, je to tvoj pribeh, ja len kritizujem :)
Digital
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

jamess napísal:ako myslis, je to tvoj pribeh, ja len kritizujem :)
V poriadku ja som len rad aspon sa poučim , diky
Napísať odpoveď