Jačmeň na oku!

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
marcus-16
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Jačmeň na oku!

Príspevok od používateľa marcus-16 »

takze problem je takyto..uz dost dlho sa trapim s jacmenom, urobilo sa mi to este v novembri..použivam uz druhy typ masticky a ocna povedala, ze prinajhorsom sa to da vybrat chirurgicky(uz nieje zapaleny, len tam je stale taka hrcka pod okom)..no a toho sa troska boji..ma s tym niekto skusenosti?ako dlho sa to lieci a pod.. ..alebo ako sa toho da zbavit aj bez zakroku??poradte.. :?:
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

praveze sa neboj, ak ti bude radit operaciu tak chod do toho a ak mas moznost daj si to robit v bystrici, cely skur...ny zivot chodim koli ociam po nemocniciach takze mam prehlad co kde a ako na druhej strane ak zaberaju lieciva tak najprv ich vyuzivaj, operacia je az posledna moznost ale najlepsia je to rychlovka a mozno nebudes ani hospital
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

aj ja som mal, dáko to mastička nezaberala na to ale časom zmizlo.... tak radšej na zákrok, ja sa doteraz neviem odhodlať ísť aby mi vybrali cysty :(
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

No mne spadol pre zmenu do oka (nie do bulvy) úlomok zo strniska pri holení :( . Po pár nešikovných pokusoch ho vybrať sa dostal niekam dozadu oka. Zo začiatku to solídne svrbelo, postupom času to svbenie stlmilo. Najviac sa bojím, aby sa to tam nejako nezakorenilo a nezačalo žiť :cry: .
eaten
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa eaten »

moja mama bola na zakroku uz 2x a robia to pri lokalnom umrtveni a zahojilo sa to do druheho dna a vrai ze keby sa jej to znova stalo bez rozmyslania by sla zas.lepsie ako sa s tym pomocou mastiicek trapit dlhy cas........tak go on
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

fikus-kukis napísal:No mne spadol pre zmenu do oka (nie do bulvy) úlomok zo strniska pri holení :( . Po pár nešikovných pokusoch ho vybrať sa dostal niekam dozadu oka. Zo začiatku to solídne svrbelo, postupom času to svbenie stlmilo. Najviac sa bojím, aby sa to tam nejako nezakorenilo a nezačalo žiť :cry: .
hej to byva neprijemne ale inak samo sa ti to odtial nedostane a ak mas fest zacervenane oko chod cim skor lebo ked sa zapali a napadne ti to rohovku nie je to sranda, vyberaju to rychlo lokalne umrtvi kvapkami a ihlou vyspara,mozno neprijemne ale co uz, zdravie prvorade
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Moja mam vravieva, že jačmeň dostane len ten, kto naňho verí.. Ja som raz mal niečo, neviem, či to bol jačmeň, či čo taka hrčka pod viečkom a mrte neprijemne to bolo pri žmurkani, no po nejakých troch dňoch mi to same zmizlo.. tak neviem :?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Frikso napísal:Moja mam vravieva, že jačmeň dostane len ten, kto naňho verí.. Ja som raz mal niečo, neviem, či to bol jačmeň, či čo taka hrčka pod viečkom a mrte neprijemne to bolo pri žmurkani, no po nejakých troch dňoch mi to same zmizlo.. tak neviem :?
tak musis verit aj v to uzdravenie :)
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

peterkozel napísal:hej to byva neprijemne ale inak samo sa ti to odtial nedostane a ak mas fest zacervenane oko chod cim skor lebo ked sa zapali a napadne ti to rohovku nie je to sranda, vyberaju to rychlo lokalne umrtvi kvapkami a ihlou vyspara,mozno neprijemne ale co uz, zdravie prvorade
:shock:

Čiže až nebol a nie je je žiadny zápal, možem žiť v domnení, že sa mi to to odtiadiaľ akosi samo dostalo (povedzme počas spánku, keď slzia oči a tvoria sa mrachty)?
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

fikus-kukis napísal::shock:

Čiže až nebol a nie je je žiadny zápal, možem žiť v domnení, že sa mi to to odtiadiaľ akosi samo dostalo (povedzme počas spánku, keď slzia oči a tvoria sa mrachty)?
tak ja neviem, jedna vec je ked tam mas len nieco spadnute a druha ked to mas zapychnute v bulve oka a to sa ti len tak samovolne von nedostane, ale to mavaju vacsinou ludia co robia so sustruhom alebo s bruskou a odleti im spona, je to brutal a hlavne ked ti to preleti rohovkou
kustou
Novice
Novice

Re: Jačmeň na oku!

Príspevok od používateľa kustou »

ahojte, odporúčam nepodceňovať.
Liečba, pokiaľ ide o ľahšiu formu je možná aj doma. Domácich receptov je mnoho, po pravde a stručne, postačí teplý obklad a opakovať ho niekoľko krát, alebo ešte lepšie bylinný hojivý obklad a veľmi dobré je prijímať B-komplex vitamíny. Snažiť sa posilniť imunitu a udržiavať miesto čisté. V lekárni sú k dispozícií aj ako cmúľacie tablety. Taktiež v lekárni odporučia niektoré vodičky na ošetrenie celého oka, či len viečka s jačmeňom.
zdroj: http://zaujimavosti.net/zdravie/chorobo ... hordeolum/
Akonáhle to neustupuje, treba za lekárom a to bezpodmienečne. všetko čo trvá viac ako 6 dní nie je jačmen bežný, ale horší alebo to vóbec nie je jacmen. Dá sa tak prísť k váznym problémom. Máme take práve teraz. Takže nepodcenovať a hlavne sa nesmatrať rukami v okách a vo viečkach :smt098
Napísať odpoveď