Jačmeň na oku!
Jačmeň na oku!
takze problem je takyto..uz dost dlho sa trapim s jacmenom, urobilo sa mi to este v novembri..použivam uz druhy typ masticky a ocna povedala, ze prinajhorsom sa to da vybrat chirurgicky(uz nieje zapaleny, len tam je stale taka hrcka pod okom)..no a toho sa troska boji..ma s tym niekto skusenosti?ako dlho sa to lieci a pod.. ..alebo ako sa toho da zbavit aj bez zakroku??poradte.. 
-
peterkozel
Medium Professional
praveze sa neboj, ak ti bude radit operaciu tak chod do toho a ak mas moznost daj si to robit v bystrici, cely skur...ny zivot chodim koli ociam po nemocniciach takze mam prehlad co kde a ako na druhej strane ak zaberaju lieciva tak najprv ich vyuzivaj, operacia je az posledna moznost ale najlepsia je to rychlovka a mozno nebudes ani hospital
-
krupica_dnb
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
fikus-kukis
Guru wannabe
-
peterkozel
Medium Professional
hej to byva neprijemne ale inak samo sa ti to odtial nedostane a ak mas fest zacervenane oko chod cim skor lebo ked sa zapali a napadne ti to rohovku nie je to sranda, vyberaju to rychlo lokalne umrtvi kvapkami a ihlou vyspara,mozno neprijemne ale co uz, zdravie prvoradefikus-kukis napísal:No mne spadol pre zmenu do oka (nie do bulvy) úlomok zo strniska pri holení. Po pár nešikovných pokusoch ho vybrať sa dostal niekam dozadu oka. Zo začiatku to solídne svrbelo, postupom času to svbenie stlmilo. Najviac sa bojím, aby sa to tam nejako nezakorenilo a nezačalo žiť
.
-
peterkozel
Medium Professional
-
fikus-kukis
Guru wannabe
peterkozel napísal:hej to byva neprijemne ale inak samo sa ti to odtial nedostane a ak mas fest zacervenane oko chod cim skor lebo ked sa zapali a napadne ti to rohovku nie je to sranda, vyberaju to rychlo lokalne umrtvi kvapkami a ihlou vyspara,mozno neprijemne ale co uz, zdravie prvorade
Čiže až nebol a nie je je žiadny zápal, možem žiť v domnení, že sa mi to to odtiadiaľ akosi samo dostalo (povedzme počas spánku, keď slzia oči a tvoria sa mrachty)?
-
peterkozel
Medium Professional
tak ja neviem, jedna vec je ked tam mas len nieco spadnute a druha ked to mas zapychnute v bulve oka a to sa ti len tak samovolne von nedostane, ale to mavaju vacsinou ludia co robia so sustruhom alebo s bruskou a odleti im spona, je to brutal a hlavne ked ti to preleti rohovkoufikus-kukis napísal:![]()
Čiže až nebol a nie je je žiadny zápal, možem žiť v domnení, že sa mi to to odtiadiaľ akosi samo dostalo (povedzme počas spánku, keď slzia oči a tvoria sa mrachty)?
Re: Jačmeň na oku!
ahojte, odporúčam nepodceňovať.

Akonáhle to neustupuje, treba za lekárom a to bezpodmienečne. všetko čo trvá viac ako 6 dní nie je jačmen bežný, ale horší alebo to vóbec nie je jacmen. Dá sa tak prísť k váznym problémom. Máme take práve teraz. Takže nepodcenovať a hlavne sa nesmatrať rukami v okách a vo viečkachLiečba, pokiaľ ide o ľahšiu formu je možná aj doma. Domácich receptov je mnoho, po pravde a stručne, postačí teplý obklad a opakovať ho niekoľko krát, alebo ešte lepšie bylinný hojivý obklad a veľmi dobré je prijímať B-komplex vitamíny. Snažiť sa posilniť imunitu a udržiavať miesto čisté. V lekárni sú k dispozícií aj ako cmúľacie tablety. Taktiež v lekárni odporučia niektoré vodičky na ošetrenie celého oka, či len viečka s jačmeňom.
zdroj: http://zaujimavosti.net/zdravie/chorobo ... hordeolum/