Jaký používáte Linux?
gentoo ti rpm nepodporuje, ale je na to konvertor, ktory ti prerobi rpm na zdroj a mozes to potom kludne skompilovat. Gentoo je zalozene na vlastnaj DB aplikacii (Portage), v ktorej hlada. Pokial daco chces najst, tak das emerge -s nazov_app a najde ti to. nainstalujes to s parametreom vp.
No pokial daco nenajdes v jeho DB, tak si kludne mozes ten zdroj staihnut od niekial a skompilovat standarde ako v kazdom linuxe. No to sa vramci stability nedoporucuje,
No pokial daco nenajdes v jeho DB, tak si kludne mozes ten zdroj staihnut od niekial a skompilovat standarde ako v kazdom linuxe. No to sa vramci stability nedoporucuje,
neviem, isiel som z liveCD stage3..isiel som podla navodu, skompilovol som cele jadro a ked som mal vsetko porobene, tak ma cakal uz len finalny prikaz reboot a vtedy to padlodrakeman napísal: Gentoo si to skusal z binariek alebo zo zdrojakov?
-
q-parser
Professional
- Kontaktovať používateľa:
insert: Ako som tak cital tvoj prispevok, tak som si myslel, ze si mal problem s jadrom, ale ked ti ani grub nenabehol...Napadaju ma dve veci, preco to neslo. Jedna by mohla byt, ze si sa pokusil spustit grub s podporou videobuffera (bud to nebolo zapnute v jadre, alebo s tym mala problem grafaren (co je dost nepravdepodobne)) alebo si grub nainstaloval nejak choro. Zvycajne sa zvykne instalovat na zaciatku root alebo boot particie. Ty si ho mozno dal do mbr a nemuselo si to vsetko rozumiet. Nic ine ma takto narychlo rano nenapada.