Neviem, ci som temu spravane zaradil, ale myslim si ze clovek ako Jaro Filip si to urcite zasluzi.Asi kazdy vie kto to bol, preto sa tu nejdem zbytocne rozpisovat, ale bol to proste uzasny clovek...jeden z miliona a preto som si kupil knihu jaro filip - clovek hromadneho vyskytu, ktorej autorom je marian jaslovky, je to vyborna kniha, ktoru sa oplati kupit, je tam perfektne opisany cely jeho zivot, posobenie v skupinach, divadlach, TV,...je to dobre, odporucam kupit(tym nechcem nikomu robit reklamu). Kto chce nieco dodat, nech pise...
violator napísal:jj, imho ked som sa pytal par z mladsich rocnikov tak im meno Jaro Filip uplne nic nehovorilo...co nekukali Telecvoking ?
No ale Telecvoking prestali vysielat v roku 2000 alebo 2001, to som mal ja 12-13 rokov, takže nepredpokladám, že by mladších ako ja nejako zastihol Telecvoking. 10-ročné deti asi často nezvykne zaujímať politická satira.
A myslím, že od Opaka to bola iba prokovokácia a je jedna, či ho už pozná alebo nie.
jasne že viem..kto je to JARO Filip a mal som ho celkom rád aj keď som bol ešte krpec.Uznával som ho
//mimochodom provokácia to nebola,videl som ho na violatorovom avatare len som si nebol istý že sa tak volal
Ako komika som ho mal rad. No to len do doby, pokial sa nezacal sprtat do politiky. V tedy v mojich ociach vyrazne upadol. Ako kazdy iny, v politike sa sprtajuci komik...
pre mna bol Jaro vzor. Ked som sa dozvedel o jeho smrti tak som mal par dni depku. bohuzial cela ta skvela generacia odchadza a nikto ju uz nikdy nenahradi. s kinjerilom nesuhlasim, jeho politicka satira bola pre mna genialna. doteraz spominam na pariz.. na telecvoking, netusim preco to markiza nereprizuje.
"A či si mi tu, Pištík môj, tú?"
"No a - gde by som mau byť - sňah už pokapau, tak reku Anču po dedine ponaháňam..."
" Dobre vravíš Pištík môj, až mi je to divnô "
" A ti krpec jedon ma neser lebo ťa hneť rozoberien jako závodní bicykeľ "
Asi najviac ho vnímam s tým krásnym prízvukom ( resp. debilným smiechom obecenstva ) zo Stredoslovákov
ja si myslim ze v politike nasiel zivnu podu, neviem vtedy som bol este maly a nechapal som tomu, ale teraz ked kuknem nejaku reprizu tak riadne smiechy ...inak tiez sa cudujem preco to markiza nereprizuje, ale rad si kuknem reprizu "Ktosi je za dverami", ktora je tiez velmi dobra, len bez Filipa
tak tak, skoda ze odisiel Filip, Satinsky...
ale je to borec, vzdy som ho mal rad, apropo som pocuval vkuse a to mam teraz 18 rokov a stredoslovaci bola lahodka..
a teraz som prisiel aj na jeho hudbu, je dokonala...
mal som ho rad, aj ako humoristu ale hlavne ako hudobnika - najma co sa tyka spoluprace s dezom ursinym. jeho klavesy su dost nezamenitelne. kazdopadne jeho pamiatka zije dalej aj po smrti
inak teraz vysiel album jeho najlepsich pesniciek-hitov Jaro Filip - Najkrajsie piesne a strasne sa mi na nom pacil jeho vztah k internetu...vsak bol JEDEN z nas...
schw33k napísal:Asi najviac ho vnímam s tým krásnym prízvukom ( resp. debilným smiechom obecenstva ) zo Stredoslovákov
ano ano, spominam, dokonca sme mali z toho program na stuzkovej, najviac sa mi pacila ta cast kde sa vsetci nadrbali ako kone - skrucany bol vtedy vynikajuci
no si myslim ze na slovenskej scene prepojenie ludi filip, strpka, ursiny, lasica, a satinsky (aj ked nie kazdy s kazdym, vpodstate filip z niekeym z menovanych) a neskor aj filip s mullerom, dalo slovenskej hudbe, umenie a humoru to najlepsie co mohlo dat. bez tychto ludi by sa to tu asi nikdy nic neposunulo tak ako sa to prave posunulo. co sa tyka filipa najviac pacia jeho solofky a to Cez okno (a songa cez okno) a tiez album Ten co hraval s dezom. Pocta ich tvorbe!