Java GUI - aktivita komponenty po spustení
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
Java GUI - aktivita komponenty po spustení
Ahojte,
nevedel by niekto prosím poradiť ako prinútiť komponentu aby bola po spustení aktívna? Myslím to, že aby som napr. hneď mohol písať do jTextField - políčka pre vyhľadávanie. Keďže mám ako prvú komponentu jComboBox, tak je aktívny ten - viď. príloha a ešte sa my aj vykoná event nastavený na ComboBoxe.
Dík
nevedel by niekto prosím poradiť ako prinútiť komponentu aby bola po spustení aktívna? Myslím to, že aby som napr. hneď mohol písať do jTextField - políčka pre vyhľadávanie. Keďže mám ako prvú komponentu jComboBox, tak je aktívny ten - viď. príloha a ešte sa my aj vykoná event nastavený na ComboBoxe.
Dík
- Prílohy
-
- komponenta.jpg (7.01 KiB) 481 zobrazení
Re: Java GUI - aktivita komponenty po spustení
Nedá sa komponente nastaviť TabIndex? Ak áno, tak na nulu.
(Teda tak sa to rieši v c#, mohlo by to tak byť aj v jave)
(Teda tak sa to rieši v c#, mohlo by to tak byť aj v jave)
-
pitbullko
Light Star
- Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]
pozeral som, taká metóda pri komponente v jave nie je...
-
manager666
Star
Musis pouzit metodu requestFocusInWindow alebo requestFocus.
P.S. V Jave som zatial nikdy nerobil, ak to nepomoze, urcite pomoze zadat do vyhladavaca klucove slova - change focus java a podobne...
priklad:
P.S. V Jave som zatial nikdy nerobil, ak to nepomoze, urcite pomoze zadat do vyhladavaca klucove slova - change focus java a podobne...
priklad:
Kód: Vybrať všetko
textField.requestFocusInWindow();-
pitbullko
Light Star
manager666
toto funguje tak, že kurzor po spustení už je v textfielde - je aktívny, čo bolo cieľom ale stále sa vykonáva udalosť nastavená na comboBoxe.
Kód: Vybrať všetko
this.jTextField1.requestFocusInWindow();-
manager666
Star
sorry, necital som cely prispevok...aka to je udalost ? na tom vlastne ani nezalezi...pravdepodobne to bude nejaka udalost spojena s tym, ze tam pridavas data...riesenie je jednoduche, pred inicializaciou komponent zakaz tu udalost a po inicializacii tu udalost povolis...
-
pitbullko
Light Star
comboBoxom prepínam dáta zobrazované v tabuľke. V podstate mi to nevadí lebo po spustení app sú v tabuľke dáta, ktoré tam požadujem - prislúchajúce prvému indexu comboBoxu. Len neviem prečo sa vykoná event ktorý je na comboBoxe hneď po spustení, bez toho aby sa s ním manipulovalo.
-
manager666
Star
Tak niekde menis selected index pre ten combobox. Hold, ja tvoj zdrojak nevidim, musis sam najst, kde sa v nom take nieco vyskytuje a upravit to podla tvojich predstav...