Java - pouzitie vhodnej kolekcie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
starone
Light Expert
Light Expert

Java - pouzitie vhodnej kolekcie

Príspevok od používateľa starone »

Zdravim, potreboval by som pomoct s vyberom spravnej kolekcie - mam triedu Predmet a v nej 2 enumeracne typy Specializacia {1,2,3} a Skupina {A,B,C} ... do predmetu potrebujem pridavat Studentov ... napriklad pridaj(Specializacia,Skupina,Student) len ak student neexistuje v ziadnej specializacii a skupine. Aku kolekciu je najvyhodnejsie pouzit aby som mohol k Studentom pristupovat podla Specializacii, Skupin, Studenta atd ... Dakujem
Jasty
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Java - pouzitie vhodnej kolekcie

Príspevok od používateľa Jasty »

Z toho, co pises nerozumiem tym enumom. Viazu sa na predmet alebo na studenta?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jasty napísal:Z toho, co pises nerozumiem tym enumom. Viazu sa na predmet alebo na studenta?
z pridaj(Specializacia,Skupina,Student) vyplýva že na predmet
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

struktura, ktora si uchova tri paralelne udaje asi ani nie je, to by si si musel spravit nejaku vlastnu (co by koniec koncov nebol zas taky problem, trieda, v ktorej su 3 ArrayListy a spravil by si jej nejaku metodu, ktora by sa pytala na ArrayList.contains(), v pripade ze by vratili vsetky false mozes vlozit noveho, ak nie nemozes vlozit )

inak by si mozno mohol pouzit 2 hash tabulky, typu HashTable<Enum, Student> a ked chces pridat noveho zase sa pytas ci ta hash tabulka obsahuje enum.whatever (hashTable.containsKey()), ak nie prihodis noveho studenta ak hej sprav co chces (napr. vynimku).

ak som pochopil nespravne sorry
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Ja len nerozumiem, preco by to nemohli byt vlastnosti objektu Student a ti by boli v nejako Sete/Liste na Predmete.
Napísať odpoveď