Je čierna a biela farba?
-
Cicatrix
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Je čierna a biela farba?
jeden kamoš hovorí, že nie.... všetko sú farby okrem ciernej a bielej. čo vy na to??????
-
audiotrack
VIP
-
will.i.am
Darca
nie 3 zakladne farby ale biela je zmes vsetkych farieb spektra... Tak ako slnecne ziarenie, ktore sa da pomocou lomu rozlozit na jednotlive farby... A cierna je vlastne tma... ked nic nesvietisundevil napísal:toto plati pokial miesas 3 zakladne farby svetla - napr telka,...
ale sa ho spytaj ako na papier dostane bielu farbu, presne naopak, biela je nic a cierna je zmes vsetkych farieb
-
Andi_Cibula
Addict
Z hľadiska toho, ako vnímame svetlo(ludské oko).. podla mňa čierna tiež nie je farba...je to proste nič, keď do oka nedopadá svetlo.
Biela je farba, zložená zo všetkých farieb spektra.
Napr. ale keď malujeme, tak to farba môže byť ale nie v zmysle vyššie spomenutého. Napr. čierna "farba" pohlcuje všetky viditelné zložky svetla, čiže mi svetlo nevidíme a javí sa nám to ako čierna.
Tolko odo mňa.
Teda ešte, že farba je relatívna, to my tak vnímame, existuje aj iné spektrum svetelného žiarenia, ktoré nevidíme.
Biela je farba, zložená zo všetkých farieb spektra.
Napr. ale keď malujeme, tak to farba môže byť ale nie v zmysle vyššie spomenutého. Napr. čierna "farba" pohlcuje všetky viditelné zložky svetla, čiže mi svetlo nevidíme a javí sa nám to ako čierna.
Tolko odo mňa.
Teda ešte, že farba je relatívna, to my tak vnímame, existuje aj iné spektrum svetelného žiarenia, ktoré nevidíme.