Je správne neustále odpúšťat?
Re: Je správne neustále odpúšťat?
Nie nieje to správne,jedna šanca a dosť.Inak si potom z teba začnú robiť fackovacieho panáka.Odpúšťať treba len tým, ktorí si to zaslúžia,v ktorých máš doveru etc.
Pozri, keď už chceš silno pomáhať treba si aj uvedomiť následky, nielen krátkodobú výhodu. Ak napr. stále pomáhaš jednému človeku, ktorý evidentne o to nestojí, naopak, iba skúša, čo všetko vydržíš, tak možno 1x z 10 mu naozaj pomožeš, ale docielíš tým aj to, že si na to navykne a možno sa tak bude správať k svojmu okoliu v budúcnosti. Keď ho však odmietneš - najlepšie je použiť racionálne zdovodnenie - napr. pozri, chcel som Ti pomocť, ale správal si sa ako hlupák a mňa už nebaví s Tebou strácať čas, tak si chalan možno neskor uvedomí, čo a ako sa zachová nabudúce voči ostatným. Dá sa povedať, že tým mu skor pomožeš, než ublížiš. Doležité je v tomto neustúpiť a nvm, či máš na to "gule", pretože, ak raz povieš, že nepomožeš a po čase Ťa obmekčí a zmeníš svoj názor, tvoje tvrdenie stratí na hodnote.
No hej to máš pravdu ale tak už veľa ľudí mi to isté tvrdilo ale nemal som na to aby som mu povedal že nie nepomôžem ty... ale teraz si mi vnukol novú myšlienku tím že mu nepomôžem mu v podstate pomôžem aby si uvedomil čo spravil a zmenili sa... a ja sa pokúsim vydržať nepomáhať osobám ktoré by mi to neopätovali