Je toto v zamestnaní normálne?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
chudoba
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Je toto v zamestnaní normálne?

Príspevok od používateľa chudoba »

A dá sa tej studni oponovať? Ajtak ludia povedia že každý si za to môže sám a vybavené… Ale po tom čo ten dotyčný zmizol, ja by som spustil magnet na špagáte aby som vylovil tú mincu čo tam hodil… Takže svojim spôsobom sa snažím a neotravujem ludí pri tescu a na stanici aby mi dávali drobáky.

Alebo príklad zo včera. Cigáni ma zase obrali za bieleho dňa na frekventovanej ulici o dosť peňazí mal som tam v 10€ a 5€ bankovkách okolo 100€ a 20 gastrolístkov. Skoro všetko mi zobrali, až keď som sa rozplakal aby sa zlutovali a niečo mi tam nechali, tak mi tam nechali 25€. Potom skoro 4 hodiny som strávil na polícii, kým sa zisťovalo, lebo som bol taký vyklepaný že som si nezapamätal ani značku a typ auta na ktorom boli. Vytiahli záznam zo všetkých kamier v okolí ale ani jedna nesnímala to miesto kde ma olúpili. Všade bolo vidieť iba že na jednom konci ulice, vošiel mercedes, a na druhom konci vyšiel ale trvalo mu to 3 minúty a tá ulica má nejakých 200m takže auto ju prejde za pár sekúnd aj keď ide pomaly. Ale nikde nebol detailný záber značky. Až nakoniec odniekadial volali že majú značku, ďalšia hodina na policajnej stanici vypisovania keď zistili komu patrí auto, tých rómov v ňom mali v databáze tak som len identifikoval, a začína tortúra, budem chodiť na pojednávania, rómovia sa mi budú vyhrážať…

A tak sa pýtam, toto je v poriadku? To že ja si pozbieram zahodené (Z)-tká a kovošrot, a snažim sa prísť k pár drobným, taaak to strašne nedá pokoj ľuďom (však u zamestnávatelov aký cirkus z toho robili) a takýto rómovia čo si kľudne robia lúpeže za bieleho dňa, v stovkách eur zrazu prečo nikomu nevadí? Prečo ja som za zlého keď hentakí napáchajú oveľa viac zla. To je zrazu v poriadku?

Svedkovia vraveli že to bol nejaký gang Mamukovcov z Nitry. Hovorí vám to niečo? Mne google našiel že sú to muzikanti. Takže koho mohli myslieť? Lebo tí to niesu. Ďalšia zaujímavosť že okoloidúci sa ma nezastali, len vtedy boli hrdinovia keď tam už bola hliadka. Vtedy už mudrovali že to boli asi tí a tí…
Vyjednávač
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Vyjednávač »

:D Jasné už len pre teba sockára si prišli cigáni na Mercedese až z Nitry.

No možno ťa už dlhšie sledovali, po fórach čo zverejňuješ fotky a videá sa dovtípili kto asi tak budeš, tak už si na teba len počkali. To tak dopadne, keď cigánom lezieš do ich kšeftov :smt006
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

chudoba napísal: 29 júl 2025, 9:38 A tak sa pýtam, toto je v poriadku? To že ja si pozbieram zahodené (Z)-tká a kovošrot, a snažim sa prísť k pár drobným, taaak to strašne nedá pokoj ľuďom (však u zamestnávatelov aký cirkus z toho robili) a takýto rómovia čo si kľudne robia lúpeže za bieleho dňa, v stovkách eur zrazu prečo nikomu nevadí? Prečo ja som za zlého keď hentakí napáchajú oveľa viac zla. To je zrazu v poriadku?
Nejak to moc miesas. To, ze ta okradli, niekomu vadi - ved policia to riesi. Keby sa na teba vykaslali, vtedy by si mohol povedat ze nikomu nevadi.
A ze sa ta nikto nezastal - tak ludia su proste taki - a je to znamy psychologicky efekt. Ked je niekde viac ludi a vidia, ze treba pomoct, spoliehaju sa, ze to spravi niekto iny, a tak to nikto nakoniec nespravi (ephramko by vedel, ako sa ten efekt nazyva).
Nikto nechce dostat este nozom medzi rebra alebo nebodaj nieco horsie.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Mek napísal: 29 júl 2025, 14:01 ephramko by vedel, ako sa ten efekt nazyva.
Efekt prizerajúceho sa (bystander effect).

Inak mne tie jeho storky strašne pripomínajú storky tej mojej tetky. Všetko je zlé, všetci mi chcú oblížiť, ja za nič nemôžem, ľudia ľutujte ma...
chudoba
Expert
Expert

ephramko: Ak si odborník na tieto veci, čítal som o viktimológii, kde sa vysvetluje presne toto že niekto je rodená obeť, že proste niekto to vyžaruje a opakovane sa stáva obeťou trestných činov. Lebo to že mňa od dectva šikanovali všade kde som sa dostal do kolektívu, to nebude náhoda. A aj v dospelosti som sa už minimálne 5x stal obeťou zločinov, podobných aké často rieši aj investigatívna reportérka Kövešová. A ludia hovoria že to je príliš často. Aj inému sa stane ale 1x možno 2x ale nie 5x. A keď som čítal tie podrobnosti o viktomológii ja som sa v tom úplne našiel.

Ale keďže téma je o zamestnaní, tak vlastne to bolo že až nonsens že aký cirkus robili pre pár (Z) ale šikanu a priestupky zrazu nikomu nevadia. Čo je horšie? Že si kolega zoberie zopár (Z)-tiek aby si prilepšil pár eur. Alebo sústavný mobing. Zákon nezakazuje zálohovanie, ale mobing áno.

To že sa lutujem je už len psychický stav človeka ktorému je sústavne ubližované. Jasné keby sa mi tieto veci nestávali bol by som radšej, a tešil by som sa zo života. Ale samovraždy nevznikajú len tak bez dôvodu.

Vyjednávač: Mercedes ako mercedes, bolo to staré A-čko čo mu jedno svetlo nesvietilo. Stará haraburda.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

ephramko do toho vidí odborne. Ja tvrdím, že sú jedinci, narodení v znamení ukrivdenca...lebo tak sami chcú.
chudoba
Expert
Expert

Však preto som rád že tu je. Ešte môže byť zaujímavá diskusia. Už som to dávnejšie čítal tak link nemám, ale boli tam veľmi zaujímavé veci.
Vyjednávač
Amateur
Amateur

chudoba napísal: 29 júl 2025, 16:50 Jasné keby sa mi tieto veci nestávali bol by som radšej, a tešil by som sa zo života.
Sú typy, ktoré si o facku koledujú len čo sa niekde objavia a ty patríš medzi ne.
chudoba
Expert
Expert

Presne o tom bol ten ani nie článok ale nejaká odborná štúdia. Proste že doslova že sa len niekam postaví a už si koleduje o facku. No a takíto ludia to môžu eliminovať len tak že nelezú do spoločnosti, ale do práce treba chodiť, takže preto je to hlavne o mobingu. Ale keby som šiel kamkolvek do spoločnosti tak by so mnou opovrhovali všade.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Kto Ti za to môže? Ty sám.
chudoba
Expert
Expert

Tentoraz mi krivdíš lebo ja som neprosil toho kolegu aby mi hento robil. Ani tých rómov čo ma prepadávali som ich neprosil o to. Ani tých čo ma šikanovali som ich o to neprosil.

Iné by bolo keby som predával drogy a tým liezol da kapusty podsvetiu, alebo by som navštevoval rizikové futbalove zápasy, ci nočné podniky kde sa dá očakávať že bude zle. Tam by sa dalo povedať že “môžeš si za to sám, nemal si tam liezť” ale nie že ja si idem na poštu a niekto ma na ulici prepadne.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

Zbieraš zálohy a železo, lezieš potmavším do kapusty, to zvykne byť ich biznis.

Ale teraz vážne, z tých dvoch tém čo tu máš a riešiš si proste len lenivec, ktorý za svoj zbabraný život obviňuje všetko iné len nie seba samého. Keby si ty chcel, tak dokážeš zmeniť aj svoje pracovné návyky a makať toľko koľko treba (čo znamená stabilné zamestnanie za lepší plat), keby si ty chcel, tak sa neprežieraš a nie si taký "plný"(čo znamená, že by si bol atraktívnejší pre ženy), keby si ty sám chcel so sebou niečo robiť, tak všetko dokážeš zmeniť. Problém je v tebe, takáto zmena vyžaduje snahu, úsilie a konzistenciu, je to beh na dlhú trať, no pri svojom mentálnom nastavení obete a chudáčika a pri povahe lenivca, nie si schopný tu zmenu vykonať.

Môžeš si za to sám.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Niektorym je lepsie fnukat, nez makat.
Vsetci su zli - len oni su lietadlo.
Nasr...
Vyjednávač
Amateur
Amateur

Spravil zo seba dementa, aby mu priznali invalidný dôchodok, ale furt bude frflať. Toto nemá konca. A keď takto frfle všade kam sa pohne, nech sa nediví že zakaždým dostane od niekoho po hube, koho toto má baviť stále dookola počúvať.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

mLuks to zhodnotil perfektne. Niet čo dodať. Ani prečo.
Vyjednávač
Amateur
Amateur

To mu píšu na každom fóre kde ho čo i len trochu prekuknú. Potom sa pohne na ďalšie fórum, kde dúfa že motyka vystrelí a konečne ho začnú ľutovať ako sa celý svet spriahol proti nemu.
Fglx
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Fglx »

starysomar napísal: 01 aug 2025, 9:25 mLuks to zhodnotil perfektne. Niet čo dodať. Ani prečo.
Vyhodnotil akurat povrchny obraz cloveka z netu. Ze ludi furt bavi niekoho sudit, napravat, usmerovat – a ked sa neda, tak doje***. A vsetko na maximalne nestabilnych zakladoch (varenie z vody).. Su vam neprijemne jeho problemy, ked si predstavite, ze by boli vase. Na nom vam vobec nezalezi. Preto ta potreba napravy. Preto to doje***, ked si neda pomoct alebo vam protireci.

Nejde tu viac o vas ako o neho? (nehovorim, ze to obcas tiez tak nerobim :smt104 )

Vyjednavac, preco ti vadi, ze je taky, aky je? Ma to nejaky dosah na teba? Pretoze ak nie, nie je lahsie ho proste ignorovat a nerozculovat sa? Vadi ti snad, ze na seba strhava pozornost? Mozno mu tak funguje osobnost, ze sa takto brani proti samote a aspon s niekym pokeca. JA NETUSIM.

peace
chudoba
Expert
Expert

starysomar napísal: 27 júl 2025, 13:51 chudobovi.jpg
Obrázok
Dá sa tej studni oponovať?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dá sa robiť na sebe. Vystúpiť zo svojej komfortnej zóny, pracovať na sebe, zmeniť sa. Je s tým kopa práce, úsilia no stojí za to. Sebaľútosť ani ľutovanie od iných Ti nepomôže. Nájdi v čom sa môžeš zlepšovať. Svet nezmeníš, seba môžeš :)
chudoba
Expert
Expert

A tam je pes zakopaný. V tom “vystúpit z komfortnej zóny” ľudia sú leniví, nie v tom zmysle že nechcú pracovať, ale tak všeobecne že čo nemusia, to neurobia.

Jeden kamoš dal dobrú hlášku. Na základnej škole sa pýtala učitelka detí že čo chcú byť keď budú velké. Každé dieťa tak nadšene povedalo nejaké povolanie… A keď došlo na kamoša, povedal len dôchodca.

A keďže lenivý človek robí veci len keď je donútený, tak predsalen dobrá správa tam je. Keďže nemám peniaze, tak budem mať prerušovaný pôst. Údajne je to moderné. Ja pracujem obdeň, a v práci mám zadarmo jedlo ale počas voľna budem hladný. Takže jeden deň jem a druhý deň nejem. Znie to pekne, ale hlad ma donúti ísť hladať zahodené (Z)-tká, kovošrot do zberných surovín, a pár eur si zarobím a zase budem jesť. Takže preto hovorím že ja mám ten druh lenivosti že len to nerobím čo nemusím, ale keď musím tak idem.

Proste ludia netúžia po starostiach, problémoch, chcú mať pokoj, dobre sa vyspať, dobre sa najesť, tak jasné že načo by robili niečo čo nemusia? Načo by opúšťali svoje pohodlie? V západnom svete je každý druhý obézny, už sa to presúva aj k nám.
Napísať odpoveď