Je tu nejaky profik na BMX?

O športe...
RiMMER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Je tu nejaky profik na BMX?

Príspevok od používateľa RiMMER »

Zdravim vsetkych :)

zhanam nejakeho profika na BMX. Nejde konkretne o jazdenie, ale o bicykle samotne, cize niekto, kto ich sklada a ma vela skusenosti.
Chcel by som si vylepsit svoj BMX a neviem kde a ako zacat, t.j. ake komponenty zacat kupovat, kde ich najidealnejsie zohnat a pod. Za kvalitnu, skusenu, profesionalnu radu som ochotny zaplatit.
Ak tu je niekto taky, napiste mi prosim na ICQ, alebo privatnu spravu tu na fore. Dik vopred :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Je tu nejaky profik na BMX?

Príspevok od používateľa hojko »

Co znamena pojdem vylepsit BMX??? Ak mas uz nekvalitny zaklad, tak je mozno aj zbytocne investovat, pretoze ram a vidlica je jedno z toho najdolezitejsieho. Taktiez predstavec a riaditka su dolezite. K tomu co mozes pomenit, tak to je stred, kluky, kolesa, brzdy a sedlo. Mozno by bolo vhodne, ak by si napisal na co BMX vyuzivas (dirt, street, flat...), aky mas bike a dalsie informacie k tomu.
RiMMER
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RiMMER »

Popravde to nie je stary bicykel, je to 2011 model, Mongoose Article, nasiel som link na stranke vyrobcu:
http://www.mongoose.com/bmx/2011/2011-article

Stal ma cez 300 euro pred par mesiacmi, takze myslim si, ze nekvalitny zaklad to nebude, ale nie je to ani top kvalita, samozrejme. Cize chcel by som do toho nieco zainvestovat. Pravdepodobne by som chcel zacat pedalmi, lebo tie co tam boli od vyroby sa mi moc nezdaju a najradsej by som ich vymenil za nejake poriadne, ale neviem ani kde to mam na SVK kupit. Mozem objednat aj z ebayu, ak sa to oplati, ale vobec ani neviem ake mam hladat :/
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hladas profika na BMX a pytas sa zakladne veci, ktore ti poradia v kazdom obchode. Pedalov na trhu je vela, BMX ma viac vyuziti, ale da sa povedat, ze pre BMX su vhodne velke pedale. Uz len z toho dovodu, ze pri skokoch ta tolko neboli noha, pretoze plocha je vacsia, pri odlepeni noh (napr. no foot) sa lahsie trafis na pedal atd... Taka otestovana klasika su pedale Wellgo, standardne byvaju dodavane na BMX, downhillovych bikoch a pod., aj ludia ich kupuju. Podobne ako Wellgo som videl mozno pred tromi rokmi pedale od Authoru, plochou aj spracovanim by sa dali porovnat, cenovo vsak netusim.

Pri vybere sa pozri na cupliky, ktore vycnievaju z pedalu a drzia tvoju nohu. Standardne byvaju pevne cupliky, ktore sa casom mozu zosuchat. V takom pripade to staci neskor prevrtat vrtackou a hodit tam par srobov. Vzhladom na to, ze dnes cena pedalov nie je taka vysoka ako pred rokmi, tak na par eur sa daju kupit pedale, ktore maju tieto sroby na zavit, takze si mozes sam regulovat, aku vysku chces mat. Samozrejme k tomu je potrebne prisposobit aj typ topanky, teda najma podrazky, aby dobre drzala. V prvom odkaze na obrazku vidis aj sroby, su oznacene ako PIN. Pozor, ak sa ti smykne noha z pedalu a dostanes po holom lytku alebo pistale, tak ti to prerazi do krvy a okrem toho, ze to bude stipat a dlho sa bude hojit, tak budes musiet v horsom pripade zoskrabavat kusky koze, chlpov a masa zo srobov.

http://www.bikeservis.com/pedale-cierne-p-1173.html
http://www.kubicasport.eu/produkt/1365/ ... 81U-biele/

Neverim vsak, ze si nieco na internete hladal, pretoze som si isty, ze pedalom by si na slovenskom ci ceskom nete nasiel toho dost vela. Rovnako by ti dokazali poradit v kazdom cyklistickom obchode.
Napísať odpoveď