Je vek vo vzťahu až tak dôležitý?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Janette
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Je vek vo vzťahu až tak dôležitý?

Príspevok od používateľa Janette »

uplink napísal: Keď má baba povedzme 16-18 a má chlapa čo má 30-35 [čo je prax zo života, ktorú poznám v desiatkách prípadov, vrátane mojej ex], tak to nemusí byť explicitne pre peniaze, ale preto, že ten muž vie tej mladej hlavičke dať niečo, čo jej "on par" existencia nedokáže dať. Skúsenosti, a hlavne ten sladký pocit že všetko je už hotové a Ty sa len zvezieš. Aj keď si to baby nechcú priznať, je to tak.
No, v jej pripade to tak uplne nie je. Chodi na VS, ma pracu a zaraba dost, aby dokazala zaplatit skolu a rodicom na najomne. Co sa tyka financnej stranky, su uplne rovnocenni. Myslim, ze su spolu z dovodu, ze obaja vedia cosi ponuknut tomu druhemu,z tej psychickej stranky .. Ale to uz som asi velmi OT
rainbow
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rainbow »

Tri roky nie je moc rozdiel, ale osobne by som tiež nechcela mladšieho. Chlap sa má postarať o ženu, a ochrániť ju. A z toho nejako vyplýva aj že má mať viac (nemyslím teraz sexuálnych) skúseností zo života.
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

takato tema tu uz je.... a napisem to, co vtedy. Na veku nezalezi - zalezi na sposobe zivota.

ziak + ziak = OK
ziak + studen = riziko trenic
Student + student = OK
Student + pracujuci = riziko trenic
precujuci + pracujuci = OK

..to riziko trenic je nad ramec beznych vztahovych problemov:) ked si predstavim, ze by som mal studentku, ktora ma znudena po prednaskach taha na ich kruzkovicu alebo do baru.. a ja som zmrdany z prace... no nechcelo by sa mi. max. na sex na par tyzdnov - a potom kopanec do zadku:)

rainbow - u nas je to +6 :) staram sa, chranim.. vsetko klape uz 4 a pol roka :psssst:
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

lumir napísal:rainbow - u nas je to +6 :) staram sa, chranim.. vsetko klape uz 4 a pol roka :psssst:
A baví ťa to ? Napĺňa ťa to ?

Ja by som nezniesol nesamostatnú partnerku.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

a zniesol by si o 6 rokov staršiu?
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Určite áno, ale ja som tiež samostatný, takže nenechám si kecať do vecí, ale obecne sa mi lúbia staršie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

starsie uz skor vedia co chcu a su vecsinou samostatnejsie. Na druhej strane maju podla mna tendenciu cely ten vztah ovplyvnovat podla svojho a menej casto pristupia na vyrovnany kompromis.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

gogo956 napísal:starsie uz skor vedia co chcu
toto je jedno z prvotriedne cliche-srackoidnych vyhlaseni vycucanych z prdele.(aka opakuj co opakuje kazdy) za prve, definuj co znamena "vedia co chcu". za druhe, muzi vedia co chcu skor ako zeny? za tretie, odkial si pobral tu implikaciu, ze starsia ergo musi mat "v tom co chce" jasnejsie? ked mam 18 a chodim s dievcatom co ma 21 tak ma dotycna v tom co chce jasnejsie ako keby som s nou chodil a mal som 24?
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

racius.. co mas na mysli pod pojmom "nesamostatna"? zaraba, soferuje, ma svoje vlastne zaluby, nehnutelny aj hnutelny majetok...
.
som jej oporou, ked to potrebuje. od toho tu predsa sme.

Keby ma to nebavilo, tak "tu" uz nie som.
gogo956
Redeemer
Redeemer

axxis
ked chodi mlada zo starsim, tak je to vecsinou tak ze mlada bola zbalena ním. Zatial ked je to opacne, tak mlady bol ten co je zbaleny, takze ta cela iniciativa vychadza od nej. Starsi ma viacej skusenosti a vecsi rozhlad.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

lumir napísal:racius.. co mas na mysli pod pojmom "nesamostatna"? zaraba, soferuje, ma svoje vlastne zaluby, nehnutelny aj hnutelny majetok...
.
som jej oporou, ked to potrebuje. od toho tu predsa sme.

Keby ma to nebavilo, tak "tu" uz nie som.
Jaj tak soráč, ono mi to z toho predchádzajúceho opisu vyplývalo zhruba tak ako si to napísal :) Ako keby bola dievčatko ktoré treba vodiť za ručičku, ale tak keď je to OK :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal: ked chodi mlada zo starsim, tak je to vecsinou tak ze mlada bola zbalena ním.
gogo956 napísal:Zatial ked je to opacne, tak mlady bol ten co je zbaleny, takze ta cela iniciativa vychadza od nej.
a to nie je to iste?
Starsi ma viacej skusenosti a vecsi rozhlad.
toto vobec nie je pravda. (za pravdive to mozes povazovat iba ak postavis vedla seba dvoch ludi z rovnakej socialnej skupiny) a keby to aj pravda bola tak co? mat viac skusenosti znamena vediet co chces? a stale si mi nedpovedal na otazku, ci ma 21 rocne dievca viac skusenosti a vie co chce viac ked chodi s 18 rocnym chalanom ako keby chodila s 30 rocnym (lebo podla Tvojej logiky to tak je)
gogo956
Redeemer
Redeemer

axxis

je to proste ine ked vztah vedie zena alebo muz.apropo skusenosti a rozhlad nemaju súvis zo socialnou skupinou
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:axxis

je to proste ine ked vztah vedie zena alebo muz.apropo skusenosti a rozhlad nemaju súvis zo socialnou skupinou
to teda maju. 30 rocna predavcka z Tesca, ktora nikdy neopustila rodne mesto a zobrala si za muza nejakeho trotla z dediny vedla, lebo spolu mali dieta v 16-tich nema ani zdaleka rovnaky rozhlad ako talentovana vysokoskolacka, ktora pobehala kus sveta a ma za sebou nejake uspechy a to vsetko v 25-tich. Rovnako 40 rocny profesor asi nie je rovnako rozhladeny ako 40 rocny smetiar.... Ale ak pre Teba hra rolu naozaj len vek tak budiz.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Musím sa zastať goga. Peniaze resp. práca nemajú súvis s rozhľadom.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Musím sa zastať goga. Peniaze resp. práca nemajú súvis s rozhľadom.
ok, myslim, ze tuna je problem v termine. pod pojmom socialna skupina nemam na mysli status jedinca v spolocnosti ale jeho socialne (doslova) zaradenie. Pretoze je jasne, ze debilny syncek bohateho otca moze byt omnoho menej rozhladeny ako nadany chalan z chudobnej rodiny.
gogo956
Redeemer
Redeemer

zivotne skusenosti a rozhlad nemaju nic spolocne s nadanim a s inteligenciou iba podruzne. Napr aj ja mam vela zivotnych skusenosti, pritom sa za nadaneho ani moc inteligentneho nepokladam :wink:
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:zivotne skusenosti a rozhlad nemaju nic spolocne s nadanim a s inteligenciou iba podruzne. Napr aj ja mam vela zivotnych skusenosti, pritom sa za nadaneho ani moc inteligentneho nepokladam :wink:
zda sa, ze mas problem utvorit si mienku o tom co sa tu snazim napisat. mat vela skusenosti alebo rozhlad tiez nie je jednoliate. to, ze ma niekto skusenosti s nocnym pomocovanim a silne definovane nazory na miestne krcmy a susedov este neznamena, ze jeho skusenosti a nazory su nieco platne. To iste plati o tom, ze vacsina Slovenska volila hranola a este su aj do kosti presvedceni o tom, ze to bol spravny krok.

Nie, nemusis byt ani inteligentny ani talentovany, tieto priklady som pouzil iba ako silne protipoly aby som Ti ukazal ako velmi moze spolocenske zaradenie cloveka menit. Keby si Ty sam vyrastol na Luniku IX tiez by si mal nepochybne kopu skusenosti a myslis, ze by si bol na rovnakej urovni ako si teraz? A to iste plati aj s vekom, len preto, ze je niekto starsi (napr. aj o 5 rokov) a "vie co chce" to este neznamena, ze cokolvek z toho stoji za zmienku. Ak je to "viem co chcem" mat 13 deti na pridavky a invalidny dochodok tak nemam zaujem. Tebe je to asi jedno.
gogo956
Redeemer
Redeemer

axxis

chapem co chces vyjadrit a v podstate s Tebou suhlasim, ide len o to ze beries do uvahy extremne pripady a tie sa realne v zivote vyskytuju nie moc casto :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gogo956 napísal:axxis

chapem co chces vyjadrit a v podstate s Tebou suhlasim, ide len o to ze beries do uvahy extremne pripady a tie sa realne v zivote vyskytuju nie moc casto :)
extremy pouzivam ako priklady. v realite mi pripadaju tie rozdiely ale velmi medzi roznymi typmi ludi.
Napísať odpoveď