Je vesmir nekonecny ?
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
-
audiotrack
VIP
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
alebo na konci je hranica a tam ťa nepustia strážne psyApollo napísal:Uz som na to prisiel. Vesmir je ohraniceny polom a keby niekto dosiel na koniec tak ho zabije .. To pole musi byt moc silne.
Pravdaze sa to pole zvacsuje. Po case sa to bud zastavi alebo sa zacne zase zmensovat.
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
Hlopi, mame tu kandidata na Nobelovu cenu za Astronomiu.Apollo napísal:Uz som na to prisiel. Vesmir je ohraniceny polom a keby niekto dosiel na koniec tak ho zabije .. To pole musi byt moc silne.
Pravdaze sa to pole zvacsuje. Po case sa to bud zastavi alebo sa zacne zase zmensovat.
K teme: sa hovori ze vesmir sa stale rozpina, nevie sa, ci sa bude stale rozpinat a ci ho nezacnu gravitacne sily medz telesami znova zmrstovat, alebo sa bude rozpinat donekonecna. To sa uvidi potom...
OT: Kamarat ma fotrika, ktory ked si namoci vlasy a vyplazi jazyk vypada ako einstein. Ale doslova!!
TO: Som pocul o teorii (alebo fakte?) ze vsetko ma aj protiklad [svetlo-tma; teplo-chlad; hmota-antihmota;] mozno bude priestor (vesmir) a opak priestoru, do ktoreho sa priestor moze rozpinat (alebo sa ten opak priestou zmrstuje)
Keby niekto bol mudry, tak:http://sk.wikipedia.org/wiki/Antihmota
TO: Som pocul o teorii (alebo fakte?) ze vsetko ma aj protiklad [svetlo-tma; teplo-chlad; hmota-antihmota;] mozno bude priestor (vesmir) a opak priestoru, do ktoreho sa priestor moze rozpinat (alebo sa ten opak priestou zmrstuje)
Keby niekto bol mudry, tak:http://sk.wikipedia.org/wiki/Antihmota
-
Apollo
Medium Expert
STaci si precitat Aniely a demoni od Dana BrownaFrikso napísal:Keby niekto bol mudry, tak:http://sk.wikipedia.org/wiki/Antihmota
Vesmir je pre nas zatial nekonecny. Preco zatial? Lebo zatial je konecne nase poznanie a vedomosti.
Hm, podla mna, ak vychadzame z logiky a z toho, z coho vznikol vesmir, da sa jednoznacne predpokladat, ze ma koniec. Na pociatku bol vesmir mala, presne ohranicena gulicka s nepredstavitelnou hmotnostou, teplotou a hustotou. Preto mozme povazovat za axiomu tvrdenie, ze vesmir ma svoju hranicu. Kde? To zatial nevieme. A dlho vediet nebudeme. Ak vobec.
Hm, podla mna, ak vychadzame z logiky a z toho, z coho vznikol vesmir, da sa jednoznacne predpokladat, ze ma koniec. Na pociatku bol vesmir mala, presne ohranicena gulicka s nepredstavitelnou hmotnostou, teplotou a hustotou. Preto mozme povazovat za axiomu tvrdenie, ze vesmir ma svoju hranicu. Kde? To zatial nevieme. A dlho vediet nebudeme. Ak vobec.
-
Mek
Addict
zivot zanikne uz do 1 miliardy rokov, dovtedy sa bude na Zemi stale oteplovat, az tu z toho ostane len taky oskvarokApollo napísal:To mas pravdu. Slnko je tiez iba hviezda ktora raz zanikne. Videl som o tom aj video hovorili tam o kolko rokov to bude no zem nezanikne iba zivot na nej.