jednoduchá stránka na video

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
truefate
Light Expert
Light Expert

jednoduchá stránka na video

Príspevok od používateľa truefate »

dá sa nejako doma- teda, že by som to urobil sám- vytvoriť jednoduchý web, zadarmo, ktorý by bol niečo na spôsob- https://www.apple.com/sk/osx/preview/video/

prázdna stránka a na nej jedno video... najlepšie niečo kde to nebude samá reklama na web cez ktorý som to robil typu webnode...

ďakujem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: jednoduchá stránka na video

Príspevok od používateľa hojko »

Vsetko sa da doma, len treba vediet co a ako. Web si vies urobit doma, jednoduchu HTML stranku s prazdnym obsahom do ktoreho potom umiestnis video, ci uz Flash animaciu alebo nieco z YouTube. Ako je to s freehostingami netusim, kopa bola preplnena, pomala alebo obsahovala vela reklamy. V tomto ti zial neporadim, kde nieco take zozenies zadarmo.
truefate
Light Expert
Light Expert

teraz sa možno spýtam hlúposť, ale pokiaľ by som nepotreboval ako/tak bežnú stránku na ktorú môžte pri googlení natrafiť na webe, ale stránku, ktorú otvoríte iba tak, že kliknete na jeden konkrétny odkaz- aj vtedy je potrebný hosting a doména??- zistil som si čo presne to znamená, ale takýto príklad tam bližšie špecifikovaný nebol+ sorry ale v tomto som nemotorný :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Áno, hosting + doménu potrebuješ aj tak. Tá stránka s kódom/videom, na ktorú chceš kliknúť, musí byť niekde uložená - na nejakom počítači - servery, ktorý je prístupný z Internetu = hosting. A aby si vedel odkázať na tú stránku, musí mať svoju adresu = doménu, napr. truefate.sk. Ale môžeš mať aj bez domény, no potom cesta k Tvojmu videu bude v podobe číslic, IP adresy.

Pre Teba bude najlepšie využiť služby nejakého freehostingu, ktorý Ti ponúkne priestor na uloženie tej jednej stránky a tiež Ti dá nejakú adresu. Alebo skús osloviť nejakého kamaráta, známeho, ktorý má svoj vlastný hosting + doménu a možno tú jednu stránku uloží u seba. Teda ak to nie je nič zložité a protizákonné. V dnešnej dobe už dosť ľudí má hostingy.

:)
truefate
Light Expert
Light Expert

a ak by som mal bez domény- teda cesta by bola v podobe číslic- je v tom nejaký problém/resp nejaká neváhoda oproti doméne...

osobne si myslím, že nejde o nič zložité- jednoduchá stránka ktorej pozadie by bolo buď jednofarebné/ možno nejaký obrázok + video ktoré by bolo nahraté na youtube/alebo vimeo ak sa dá/ a vôbec žiadne iné záložky ani kategórie- max odkaz na FB stránku alebo podobné videá...

určite na fóre nájde zoznam nejakých freehostingov, o to škemrať nejdem a aj sa skúsim informovať či niekto známi nemá náhodou svoj hosting- môže kto byť vlastne ktokoľvek kto má svoju www stránku??
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Moze to byt v podobe IP adries, ale tam uz moc nerataj, ze ta Google najde. Okrem toho je to IP adresa servera a teda pokial je to nejaky hosting, tak tam moze bezat tisic webov a prave na to sluzia domeny, aby si sa laicky povedane po natukani domeny dostal prave na ten svoj web (domena sa prelozi cez DNS server a ten ta odkaze na server na zaklade IP adresy, tam sa spracuje poziadavka a zobrazi sa nakoniec tvoja stranka).

Ak ma tvoj kamarat www stranku, tak ju ma na nejakom hostingu zrejme. Krajna alternativa je, ze ma vlastny server. Ak by mal vlastny hosting a ma aj subdomeny, tak ti moze urobit subdomenu, teda by si mal tvar ako na freehostingu. Teda ma nazov firma.sk a tvoja subdomena by bola v tvare truefate.firma.sk.
truefate
Light Expert
Light Expert

a ak chcem mať stránku, aj keď jednoduchú, ale mala by názov www.truefate.sk bez iných "slov", tak si ju musím dať niekomu (firme či jedincovi) spraviť?? a vtedy nemusím mať vlastne na starosti nič? ten niekto uloží ten web na svoj hosting?
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

truefate - Musis si kupit domenu a zohnat si hosting. Mozes si to vyriesit cele ako balik cez firmy tipu exohosting.sk, websupport.sk alebo kopu podobných, pripadne si kupis domenu a zozenies hosting sam napríklad aj u kamarata. Ak nevies o co ide, tak mas lahsie to kupit ako balik. Ale stranku ako taku si musis uz zabezpecit sam, ty dostanes len hosting s domenou a teda po kliknuti na www.truefate.sk sa ti otvori tvoj web, ktory si spravis.
Napísať odpoveď