potreboval by som poradit s Excelom. Mam tabulku a do jedneho stlpcu doplnam stale udaje a potreboval by som niaky vzorec alebo funkciu, ktorá vypíše hodnotu poslednej naplnenej bunky v danom stlpci. Nemozem nikde nic take najst.
na bunku, v ktorej vysledok chces mat, klikni na nu, stlac = (rovná sa) a napr pri nasobeni kliknes na prvu bunku, ktoru chces nasobit, tak stlacis * (hviezdicka) a na druhu bunku, tak stlacis enter
DeFeAt napísal:na bunku, v ktorej vysledok chces mat, klikni na nu, stlac = (rovná sa) a napr pri nasobeni kliknes na prvu bunku, ktoru chces nasobit, tak stlacis * (hviezdicka) a na druhu bunku, tak stlacis enter
DeFeAt napísal:na bunku, v ktorej vysledok chces mat, klikni na nu, stlac = (rovná sa) a napr pri nasobeni kliknes na prvu bunku, ktoru chces nasobit, tak stlacis * (hviezdicka) a na druhu bunku, tak stlacis enter
no to je jasne, ale myslim ze sa nejedna o moj problem
Nechápem presne čo chceš..do toho stlpca zadavas hocijake cisla?posledna hodnota v tom stlpci je čo? sucet?podiel? alebo tiez len nejake cislo co ta napadne?
edit:to je v podstate..neviem co vlastne chces..aby ti v nejakej inej bunke vypísalo hodnotu poslednej bunky v onom stlpci?
Opak napísal:Nechápem presne čo chceš..do toho stlpca zadavas hocijake cisla?posledna hodnota v tom stlpci je čo? sucet?podiel? alebo tiez len nejake cislo co ta napadne?
edit:to je v podstate..neviem co vlastne chces..aby ti v nejakej inej bunke vypísalo hodnotu poslednej bunky v onom stlpci?
ano v stlpci su cisla, v poslednom riadku stlpca je tiez cislo (ziadny vysledok nasobenia alebo tak).
potrebujem to preto, aby to posledné čislo porovnalo s inym cislom. a preto potrebujem poznat to posledne číslo. každý deň sa pridava dalsie cislo.
tak ak som spravne pochopil:Mas tabulku a ty potrebujes vypisat posledne cislo v riadku..Na druhy den sa prida dalsi riadok a potom bude treba vypisat zas to posledne cislo..je to tak? alebo sa budu pridavat riadky ale to posledne cislo bude furt "posledne"..ale to by bolo moc primitivne
Opak napísal:tak ak som spravne pochopil:Mas tabulku a ty potrebujes vypisat posledne cislo v riadku..Na druhy den sa prida dalsi riadok a potom bude treba vypisat zas to posledne cislo..je to tak?
ano presne tak
//autoeditácia príspevku ( 06 Dec 2008, 17:58 )
Thovt napísal:pozeral si to v tej prílohe?
pozeral. ak som to spravne pochopil tak je to spravene tak ze odcita konkretny pocet riadkov od konca. lenze ja ked chcem pridat kazdy den dalsie cislo, tak tato funkcia to nezohladnuje.
Thovt napísal:no ale veď to zakaždým vypíše to posledné číslo, momentálne je to spravené pre 9999 čísiel
Uz som to správne importoval do mojho dokumentu. Len je tam este mala chybicka tie cisla z ktorych sa vyberá to posledné su už výsledkom rozdielu dvoch iných cisel a nechce mi to spravit, lebo hlasi niaky zacykleny odkaz. ako to odstranit?