Jozef Tiso a Slovensky stat
Re: Jozef Tiso a Slovensky stat
Máš aj niečo k veci, alebo len tieto nič nehovoriace a vykonštruované prízemnosti ?
-
KaptMichal
King
Uvadzaj priklady? OK. Najlepsie sa robi propaganda v skole - v skole nas pekne ucia ako Tiso "zneuzil" situaciu a stal sa prezidentom, ako odtransportovali na jeho povel 60tisic židov zo Slovenska, a tak ďalej. Akekoľvek námietky sú zbytočné.
Ďalej - ak teraz poviem na ulici verní sebe svorne napred budem najväčší fašista. Prečo? Lebo som uznával prvého slovenského prezidenta, ktorému ako poslednému aj záležalo na osude Slovákov.
Môžu za to (aj) médiá kde sa dočítam počas rôznych výročí historických udalostí o "ich" názore na vec...
ephramko je živý príklad toho ako na jeho názor informácie "organizácií za ľudské práva" zmenili proti nemu, ak tvrdí, že každý jeden z nás by mal mať PRINAJMENŠOM pocit viny. To, že ty tomu neveríš môj problém nieje, mne sa ťa ani nechce presviedčať o opaku.
A hughito, prosím, nehovor mi čo si mám kde nechať, pokiaľ viem toto je diskusia, nie tvoja talkshow. A na COTHW príspevok si reagoval ty, takže zjavne bol určený napríklad pre teba
Ďalej - ak teraz poviem na ulici verní sebe svorne napred budem najväčší fašista. Prečo? Lebo som uznával prvého slovenského prezidenta, ktorému ako poslednému aj záležalo na osude Slovákov.
Môžu za to (aj) médiá kde sa dočítam počas rôznych výročí historických udalostí o "ich" názore na vec...
ephramko je živý príklad toho ako na jeho názor informácie "organizácií za ľudské práva" zmenili proti nemu, ak tvrdí, že každý jeden z nás by mal mať PRINAJMENŠOM pocit viny. To, že ty tomu neveríš môj problém nieje, mne sa ťa ani nechce presviedčať o opaku.
A hughito, prosím, nehovor mi čo si mám kde nechať, pokiaľ viem toto je diskusia, nie tvoja talkshow. A na COTHW príspevok si reagoval ty, takže zjavne bol určený napríklad pre teba
-
krija
VIP
- Kontaktovať používateľa:
hughito, ale organizacie si sa drzal ty ako kliest 
tu som ta poziadal, aby si dal "pocty deportovanych zo vsetkych vtedy slovenskych miest (konkretne) z tvojich zdrojov." nato si ty napisal znova iba tie, odkial boli prevadzane transporty jednotlivcov. tak som ta tu podpichol znova
. naviedol som ta ja, ze kde je chyba a ty mi tu vypisujes nieco o kolieskach. dovtedy si udaval stale iba pocty, ktore pozna asi kazdy z nas, kto sem chodi. a ak chces ironicky pisat o historikoch tak sa stazuj na bojovnikov proti fasizmu ako aj ministerstvo vnutra, takze to nie je iba o clanku na "aktualitach".
tu som ta poziadal, aby si dal "pocty deportovanych zo vsetkych vtedy slovenskych miest (konkretne) z tvojich zdrojov." nato si ty napisal znova iba tie, odkial boli prevadzane transporty jednotlivcov. tak som ta tu podpichol znova
Hovori ti nieco pojem biela vina? http://sk.metapedia.org/wiki/Biela_vina alebo http://en.wikipedia.org/wiki/White_guilthughito napísal:Ja sa pýtam, ktoré organizácie a kde konkrétne hlásajú to, že sme vinní za to, čo sa stalo napr. Židom počas druhej svetovej vojny, atď.
Tu nejde o priame hlasanie toho ze sme vinny ale len vyvolavanie pocitu ze mame byt vinny. KaptMIchal a krija ti celkom konkreten odpovedali dokonca aj menovite kto tak robi, tak stale neviem co mas za problem.
Takze musim to tu znova vysvetlit selskym rozumom, pseudohumanisticke organizacie ako nadacia otvorenej spolocnosti, LPR, rozne organizcaie pre prava mensin, ZNO a ine spolocnosti financovane liberalmi, zidmi alebo sabes gojmi hovoria len o tom ako pocas celej historii trpeli zidia a ine nebiele rasy a za vsetko zle moze biely clovek, co ma za nesledok u slabsich a hlupejsich jedincov vytvorenie pocity ze jeho rasa/narod je zla, citi sa byt vinny za konania svojich predkov.
A mozno ti na vysvetlenie bude stacit tato rozpravka http://radicalboys.com/web/component/co ... r-all.html
Mám pocit, že sa tu hráte trošku s vykonštruovanými bubákmi.
Ja osobne necítim absolútne žiadny pocit viny. A nemyslím si, že by ho hocikto z nás mal dnes cítiť. To je jednoducho nezmysel. Na tom sa asi zhodneme všetci. Ale druhá strana mince je história a historické fakty, ku ktorým súčasný človek môže zaujať hodnotiaci postoj v zmysle "rozhodnutie v tom čase bolo dobré/zlé" alebo, že "niekto sa dá označiť ako vinný/nevinný zo vzniku nejakej situácie". Teda aby som to zhrnul, my dnes môžeme podľa ľubovôle zaujímať rôzne hodnotiace postoje k minulosti, ale celkom určite nikto z nás nemôže cítiť žiadnu vinu.
Inak povedané, je historický fakt, že amíci chytali černochov v Afrike ako zvieratá a doma ich na plantážach zotročovali. Ak by som bol potomok týchto američanov, tak dnes by môj postoj bol: Áno je to pravda, áno bolo to nehumánne, áno vtedajší američania boli za to vinní a spôsobili to. A ak by americký prezident ako oficiálny predstaviteľ potom povedal: Dnes ako súčasní američania vidíme, že to nebolo správne a úprimne nás mrzí, že sa to stalo - tak by som s týmto výrokom súhlasil a tiež by som zaujal hodnotiaci postoj k tejto historickej udalosti, ale určite by som necítil, žiaden pocit viny, lebo jednoducho ja som tých černochov nechytal.
Záverom len toľko, že je jasné, že predstavitelia hociktorého historicky ukrivdeného národa chcú ospravedlnenie a určitú satisfakciu. Je jedno či sa jedná o židov alebo slovákov. Podľa môjho názoru každý slovák má z hľadiská histórie ťažké srdce na maďarov a jediné čo chce je to aby súčasní maďari k tejto histórii zaujali správny hodnotiaci postoj - a s ním sa nemusí spájať žiaden súčasný pocit viny. Ja nechcem aby sa maďari dnes sebatrýznili za tú históriu, ale chcem aby netrepali totálne arogantné kktiny a mali triezvy pohľad na vec. A to je podstatná informácia, ktorá vo vašej debate chýba.
Z toho čo som povedal by ste mali pochopiť aj pohľad dnešných židov na to ak niekto spochybňuje holokaust. Ak dnes maďari tvrdia, že Slovensko by tu ani nemalo byť, alebo napádajú trianon, tiež to rozzúri dnešných Slovákov.
.. k Tisovi ja mám neutrálny postoj, takže nič z napísaného nevzťahujte ako hodnotenie na tému.
Ja osobne necítim absolútne žiadny pocit viny. A nemyslím si, že by ho hocikto z nás mal dnes cítiť. To je jednoducho nezmysel. Na tom sa asi zhodneme všetci. Ale druhá strana mince je história a historické fakty, ku ktorým súčasný človek môže zaujať hodnotiaci postoj v zmysle "rozhodnutie v tom čase bolo dobré/zlé" alebo, že "niekto sa dá označiť ako vinný/nevinný zo vzniku nejakej situácie". Teda aby som to zhrnul, my dnes môžeme podľa ľubovôle zaujímať rôzne hodnotiace postoje k minulosti, ale celkom určite nikto z nás nemôže cítiť žiadnu vinu.
Inak povedané, je historický fakt, že amíci chytali černochov v Afrike ako zvieratá a doma ich na plantážach zotročovali. Ak by som bol potomok týchto američanov, tak dnes by môj postoj bol: Áno je to pravda, áno bolo to nehumánne, áno vtedajší američania boli za to vinní a spôsobili to. A ak by americký prezident ako oficiálny predstaviteľ potom povedal: Dnes ako súčasní američania vidíme, že to nebolo správne a úprimne nás mrzí, že sa to stalo - tak by som s týmto výrokom súhlasil a tiež by som zaujal hodnotiaci postoj k tejto historickej udalosti, ale určite by som necítil, žiaden pocit viny, lebo jednoducho ja som tých černochov nechytal.
Záverom len toľko, že je jasné, že predstavitelia hociktorého historicky ukrivdeného národa chcú ospravedlnenie a určitú satisfakciu. Je jedno či sa jedná o židov alebo slovákov. Podľa môjho názoru každý slovák má z hľadiská histórie ťažké srdce na maďarov a jediné čo chce je to aby súčasní maďari k tejto histórii zaujali správny hodnotiaci postoj - a s ním sa nemusí spájať žiaden súčasný pocit viny. Ja nechcem aby sa maďari dnes sebatrýznili za tú históriu, ale chcem aby netrepali totálne arogantné kktiny a mali triezvy pohľad na vec. A to je podstatná informácia, ktorá vo vašej debate chýba.
Z toho čo som povedal by ste mali pochopiť aj pohľad dnešných židov na to ak niekto spochybňuje holokaust. Ak dnes maďari tvrdia, že Slovensko by tu ani nemalo byť, alebo napádajú trianon, tiež to rozzúri dnešných Slovákov.
.. k Tisovi ja mám neutrálny postoj, takže nič z napísaného nevzťahujte ako hodnotenie na tému.
KaptMichal: Tak to ma mrzí, že máte takých učiteľov a taktiež ma mrzí, že tvoje "u nás v škole" vzťahuješ na globálne hodnotenie celého problému.
Nás to nikto tak neučil, na túto tému som robil seminárku a určite som to takto neprezentoval
učiteľ nič nenamietal. Lebo to je proste každému jasné, že Tiso nič nezneužil a ani na jeho povel neodtransportovali 60 000 Židov.
Zato keď spolužiak mal seminárku o SNP a spravil to zo zdrojov alá Vnuk a Ďurica (a nič iné), tak to už učiteľ jasne skomentoval a tí, čo o tom niečo vedeli, sme si tiež povedali svoje.
krija:
A celú túto debatu vediem hlavne preto, lebo ja som takéto nič podobné ešte nepočul a teda, ani priamo z úst jednotlivcov. Mne sa skôr zdá, že to si tak vy premeníte to, čo niekto ohľadne tejto témy povie.
K tomu ďalšiemu: ty sa chytil tejto irelevantnej veci "ako kliešť." Teda takto: neviem, koľko presne z každého slovenského mesta odtransportovali ľudí. Môžeš obehať archívy a napísať o tom štúdiu, na pár rokov máš zrejme čo robiť. Každopádne, toto ti môže pomôcť: http://www.upn.gov.sk/supis-zidov/
Toto je len vedľajšia vec, koľko presne odkiaľ..to hlavné som, myslím, celkom jasne preukázal a to to, že ten počet sa týka Židov zo slovenského územia. V podstate ide o reakciu na tento Ivanov príspevok: http://www.hojko.com/post1668721.html#p1668721
Čiže krija, prečítaj si jeho príspevok, potom moje a napíš, kto tu produkuje nezmysly.
Nás to nikto tak neučil, na túto tému som robil seminárku a určite som to takto neprezentoval
Zato keď spolužiak mal seminárku o SNP a spravil to zo zdrojov alá Vnuk a Ďurica (a nič iné), tak to už učiteľ jasne skomentoval a tí, čo o tom niečo vedeli, sme si tiež povedali svoje.
No schválne to skús povedať, väčšina nebude vedieť o čo ide. Zakázaný bol pozdrav "Na stráž," ale aj to už teraz pokojne kričia, nesledujem to po právnej veci, takže neviem. Inak, to sa proste nemôžeš čudovať, niektorí ľudia majú tieto "pojmy" spojené aj s negatívnymi vecami.ak teraz poviem na ulici verní sebe svorne napred budem najväčší fašista. Prečo? Lebo som uznával prvého slovenského prezidenta, ktorému ako poslednému aj záležalo na osude Slovákov.
Zase tu argumentuješ "akýmsi" ephramkom..čo s tým ja doprdele mám spoločné ? To je jeho názor, ja mu ho neberiem, ale nesúhlasím s tým, lebo ja si nemyslím, že by sme mali mať my pocit viny. Ohľadne tohto sa stotožňujem presne s tým, čo napísal slay. Tak to vidím aj ja.ephramko je živý príklad toho ako na jeho názor informácie "organizácií za ľudské práva" zmenili proti nemu, ak tvrdí, že každý jeden z nás by mal mať PRINAJMENŠOM pocit viny. To, že ty tomu neveríš môj problém nieje, mne sa ťa ani nechce presviedčať o opaku.
krija:
Samozrejme, že som sa jej držal a hneď ti napíšem aj prečo: za prvé, ste ju spomenuli prvýkrát "vy," nie ja. Za druhé, ide práve o ňu, o organizáciu, ktorá teda združuje x ľudí a má nejaké stanovy s ktorými všetci v nej zúčastnení súhlasia, to, že mi tu vy budete dávať jednotlivé prípady alá Zajac a pod., to je o ničom. To sú kúsky. Niečo ako keď teraz Kapt.Michal písal o ephramkovi.hughito, ale organizacie si sa drzal ty ako kliest
A celú túto debatu vediem hlavne preto, lebo ja som takéto nič podobné ešte nepočul a teda, ani priamo z úst jednotlivcov. Mne sa skôr zdá, že to si tak vy premeníte to, čo niekto ohľadne tejto témy povie.
K tomu ďalšiemu: ty sa chytil tejto irelevantnej veci "ako kliešť." Teda takto: neviem, koľko presne z každého slovenského mesta odtransportovali ľudí. Môžeš obehať archívy a napísať o tom štúdiu, na pár rokov máš zrejme čo robiť. Každopádne, toto ti môže pomôcť: http://www.upn.gov.sk/supis-zidov/
Toto je len vedľajšia vec, koľko presne odkiaľ..to hlavné som, myslím, celkom jasne preukázal a to to, že ten počet sa týka Židov zo slovenského územia. V podstate ide o reakciu na tento Ivanov príspevok: http://www.hojko.com/post1668721.html#p1668721
Čiže krija, prečítaj si jeho príspevok, potom moje a napíš, kto tu produkuje nezmysly.
-
KaptMichal
King
Ved ja nehovorim ako to mas vidiet ty, ale ako to vidi vacsina ludi (predsa viem, ake maju ludia nazory s ktorymi sa stretavam) a takisto citam media aby som vedel ake nazory maju na ake temy. A moj nazor preco to tak asi je... Mimochodom v inej teme dal Pinhead odkazy na pseudohumanizmus, tak preco sa tvaris, ze ten pojem sme vymysleli my tu na hojku - konspiratori?
Samozrejme, na históriu sú často skreslené názory a to sa netýka len Slovenskej republiky v rokoch 1939-1945. To je proste obecný jav. Potom vládnu takéto názory u ľudí hlbšie nezainteresovaných. O to viac sa tomu nedá čudovať, keď sú historici, ktorí tvrdia A a takí, ktorí tvrdia B na margo jednej veci.
Tebe môže napísať aký koľvek názor, aj tak to prevrátiš na tú tvoju pofidérnu filozofiu!hughito napísal:Samozrejme, na históriu sú často skreslené názory a to sa netýka len Slovenskej republiky v rokoch 1939-1945. To je proste obecný jav. Potom vládnu takéto názory u človek hlbšie nezainteresovaných. O to viac sa tomu nedá čudovať, keď sú historici, ktorí tvrdia A a takí, ktorí tvrdia B na margo jednej veci.
To bude skôr tvojou neschopnosťou napísať vecný názor.
Je len veľká škoda že ten môj názor si neprečítal! Tebe ide o to môjn názor je je najspravneší názor a to zavána nacionazmom. Nemusíš mi hovorit svoju národnosť, stoho všetkého sa dá celko ľahko určit!hughito napísal:To bude skôr tvojou neschopnosťou napísať vecný názor.
Nabudúce skús písať vecne, normálne (nie ako dysgrafik) a bez tých trápnych smajlíkov. A že tvoj názor som si neprečítal ? Že v nejakej relácii na Markíze netušia o Viedenskej arbitráži ? To je ich chyba, napíš im do redakcie. 
Hughito zaujímalo by ma hlavne nie či tých 58 000 židov bolo vyvezených ale prečo wikipédia píše to čo píše a že jej tie počty sedia. Je to zaujímavé, ako sa toto info o vývozoch manipuluje či už pozitívne alebo negatívne a že dodnes v tom niektorí ľudkovia nemajú jasno.
Inak jedna zaujímavosť
http://blog.aktualne.centrum.sk/blogy/m ... itemid=759
Inak odporúčam tento "skvelý článok" od zrejme židovky Vašáryovej.
My máme kde plakať, pri gulagoch ktoré pre nás zostrojili židia, v každom meste, kde kúnovské židovsko - maďarské vojská vyčínali, môžeme oplakávať našich mŕtvych, tisíce našich detí, ktorých zlikvidoval spolok Femke môžeme oplakávať ale aj tisícky a tisícky životov zmarených kôli lichvárom.
Takže Magda ozaj myslela židov. Aspoň raz sa niekto nehanbí za svoj pôvod a takto verejne to prizná. To si na Magde treba ceniť.
Inak jedna zaujímavosť
Ted asi takto by sme boli zachránili slovenských židov nebyť vzniku Slovenského štátu.V čase keď zo Slovenska odišiel prvý transport, z Čiech už bolo vypravených 25 transportov a tie pokračovali pravidelne 4 až 5 krát mesačne! Z protektorátu bolo vyvezených 80 626 židov!
To je zatiaľ len prvý zdroj, skúsim pohľadať iné ale obecne ťažko sa hľadá niečo o protektoráte, lebo bratia Česi to akosi neradi zverejňujú, zato o Slovenskom štáte si všade otváraju ústa.
http://blog.aktualne.centrum.sk/blogy/m ... itemid=759
Inak odporúčam tento "skvelý článok" od zrejme židovky Vašáryovej.
Tu zrejme nepíše o Slovákoch ale o svojich židoch.My nemáme svoj Katyň, môžeme tvrdiť. Nemáme miesto vo svete, kde nepriateľ zabil tisíce našich spoluobčanov a kde by sme mohli plakať a spomínať na nich.....ale my ho predsa máme, je to Auschwitz, Belžec, Treblinka, Sobiborz......tam zahynuli rukou vrahov desaťtisíce našich spoluobčanov. A náš parlament ich vydal do rúk katom....My neusporadúvame púte, aby sme sa im išli pokloniť. Náš prezident tam tuším bol len raz, aj to len preto, lebo musel byť súčasťou veľkej skupiny európskych politikov, ktorý ho donútili, aby sa tam dostavil. Viem to, lebo som tam stála s ním.....
My máme kde plakať, pri gulagoch ktoré pre nás zostrojili židia, v každom meste, kde kúnovské židovsko - maďarské vojská vyčínali, môžeme oplakávať našich mŕtvych, tisíce našich detí, ktorých zlikvidoval spolok Femke môžeme oplakávať ale aj tisícky a tisícky životov zmarených kôli lichvárom.
Takže Magda ozaj myslela židov. Aspoň raz sa niekto nehanbí za svoj pôvod a takto verejne to prizná. To si na Magde treba ceniť.
Ty máš určite natiahnutú pavučinu na hojku. Lebo ak niekto niečo napíše tak začínaš len tvojími pseudo nemyslami. Vieš u nás jedno porekadlo klamstvo má krátke nohy, neutečie. Ja sa nebudem hrabať v tabuľkách o obetiach, len jedno viem, že najviac židov bolo zachránené za Slovenského Štátu. Práve to Slováci urobili chybu že zachrnovali židov, no a urob psovi dobre oserie ti plot. Keď tak pozerám ako dokážu židáci rozkrádať Slovensko. To je taká nehoráznosť, ale u žida je to v pohode umyje si ruiky a ide rozkrádať ďalej. No a keď ťa to tak irituje, si poslúžhughito napísal:Nabudúce skús písať vecne, normálne (nie ako dysgrafik) a bez tých trápnych smajlíkov. A že tvoj názor som si neprečítal ? Že v nejakej relácii na Markíze netušia o Viedenskej arbitráži ? To je ich chyba, napíš im do redakcie.
IvanSk: Dokonca aj na tej blbej wikipédii to je dobre, sú tam správne údaje, viď moje príspevky, citoval som aj odtiaľ. Išlo len o to, že do toho článku na aktualitách to niekto tak nešťastne pospájal, že vznikol mylný dojem, ktorý si ty žiaľ prevzial nadobudol.
K tomu Protektorátu: v ňom jasne vládli Nemci, čiže to by som nezvaľoval na vinu Čechom. My sme tu mali istú "autonómiu," preto sme si mohli dovoliť aj výnimky, aj celkovo riadiť tieto veci podľa seba. Celkovo, keď sa už začalo tušiť a vedieť, čo sa so Židmi deje a Nemci nám nedovolili návštevu daných miest, sa už transporty neobnovili, aj keď z našich pronacistických kruhov boli tlaky. To už však bola doba, kedy sa skončila "salzburská doba" a radikáli boli odstavení na vedľajšiu koľaj.
K "Židovke" Vášáryovej sa nevyjadrujem, je to jej názor.
nadl: Heh, v prvom rade ti budem veľmi povďačný, ak napíšeš, kde som klamal, zavádzal, resp. písal nezmysly.
"Židáci" rozkrádajú Slovensko ? Ako ? Ja mám skôr pocit, že si ho úspešne rozkrádame sami.
K tomu Protektorátu: v ňom jasne vládli Nemci, čiže to by som nezvaľoval na vinu Čechom. My sme tu mali istú "autonómiu," preto sme si mohli dovoliť aj výnimky, aj celkovo riadiť tieto veci podľa seba. Celkovo, keď sa už začalo tušiť a vedieť, čo sa so Židmi deje a Nemci nám nedovolili návštevu daných miest, sa už transporty neobnovili, aj keď z našich pronacistických kruhov boli tlaky. To už však bola doba, kedy sa skončila "salzburská doba" a radikáli boli odstavení na vedľajšiu koľaj.
nadl: Heh, v prvom rade ti budem veľmi povďačný, ak napíšeš, kde som klamal, zavádzal, resp. písal nezmysly.
Písal som niekde opak ? Zrejme vidíš niečo "medzi riadkami," ale uisťujem ťa, nie je tam nič. Inak máš pravdu, ohľadne toho zachraňovania. Ak budem mať čas, pozriem sa po presných údajoch (ale mám pocit, že sme prví čo sa týka vyznamenaní Spravodliví medzi národmi na počet obyvateľov). Ale na toto môžme byť fakt hrdí, keď už chceme byť na niečo hrdí. A tým nemyslím len výnimky, hospodárske či prezidentské, ale hlavne pomoc od radových občanov, ktorí riskovali vlastné životy, keď Židov schovávali po pivniciach alebo im inak pomáhali. Treba podotknúť, že aj keď tu bola istá antipatia voči Židom, šíril sa besný antisemitizmus vládnou propagandou, ale ľudia vo všeobecnosti s deportáciami nesúhlasili.Ja sa nebudem hrabať v tabuľkách o obetiach, len jedno viem, že najviac židov bolo zachránené za Slovenského Štátu.
"Židáci" rozkrádajú Slovensko ? Ako ? Ja mám skôr pocit, že si ho úspešne rozkrádame sami.
Keď so písal že nemusím hovoriť o tvojej národnosti, stáčí si prečítat tie tie tvoje nezmyli: Ty si skutku židovská beštia! Slováci rozkrádajú? Pre koho? Pre židácké beštie! Ktoré čakaju za hraniciami Slovenska ako kura na sopeľhughito napísal:IvanSk: Dokonca aj na tej blbej wikipédii to je dobre, sú tam správne údaje, viď moje príspevky, citoval som aj odtiaľ. Išlo len o to, že do toho článku na aktualitách to niekto tak nešťastne pospájal, že vznikol mylný dojem, ktorý si ty žiaľ prevzial nadobudol.![]()
Písal som niekde opak ? Zrejme vidíš niečo "medzi riadkami," ale uisťujem ťa, nie je tam nič. Inak máš pravdu, ohľadne toho zachraňovania. Ak budem mať čas, pozriem sa po presných údajoch (ale mám pocit, že sme prví čo sa týka vyznamenaní Spravodliví medzi národmi na počet obyvateľov). Ale na toto môžme byť fakt hrdí, keď už chceme byť na niečo hrdí. A tým nemyslím len výnimky, hospodárske či prezidentské, ale hlavne pomoc od radových občanov, ktorí riskovali vlastné životy, keď Židov schovávali po pivniciach alebo im inak pomáhali. Treba podotknúť, že aj keď tu bola istá antipatia voči Židom, šíril sa besný antisemitizmus vládnou propagandou, ale ľudia vo všeobecnosti s deportáciami nesúhlasili."Židáci" rozkrádajú Slovensko ? Ako ? Ja mám skôr pocit, že si ho úspešne rozkrádame sami.Kód: Vybrať všetko
-
krija
VIP
hughito, davas mi nalepku a to je dost zavazna chyba. organizaciu niekto vytiahol, ale ja nie, aj ked svoj postoj k tomu som potom vyjadril.
http://tv.sme.sk/v/5121/videokomentar-m ... utora.html
tiez nehovori otvorene, nepovie, ze solzenicyn napisal 200 rokov spolu tusim v roku 2000
http://tv.sme.sk/v/5121/videokomentar-m ... utora.html
tiez nehovori otvorene, nepovie, ze solzenicyn napisal 200 rokov spolu tusim v roku 2000
Len faktické poznámky:krija napísal:tiez nehovori otvorene, nepovie, ze solzenicyn napisal 200 rokov spolu tusim v roku 2000
1. Publikoval to až 2001-2
2. Zaujímavé, že to spomínaš práve ty, keď si jedným z tých čo zvaľuje ruské revolty na židov - Solženicyn to vidí s konšpiračkami trošku inak.
3. Leško hovorí o "premene geniálneho autora", ja som od A.S. čítal len tri knihy, takže to neviem posúdiť, ale bez poznania jeho diela je veľmi ťažko súdiť jeho zmenu po 89 tom. A pliesť do toho židov nemusí byť dobré, možno je príčina inde.
krija: Nevytiahol si ju ty, ale zastal si sa "ich" a celkovo som už zvyknutý, že v tejto téme sú "dve strany barikády." Neber to však nejak osobne.
K tomu Leškovi: síce je to úplne mimo témy, ale ja ti tu ťažko napíšem, prečo to nepovedal jasne.
Ty si myslíš, že z akého dôvodu ? Lebo Sme je "židovské" a majú to zakázané ?
Inak k téme späť: dostala sa ku mne tlačová správa TASR, kde sa písalo, že 15. mája si asi 100 ľudí uctilo pri príležitosti prvého transportu židovských občanov Košíc do Osvienčimu (15. máj 1944) pamiatku na zavraždených v synagóge. Ďalej sa tam píše o tom, ako boli Židia postupne vytláčaní z verejného života, atď, známe veci. Dôležité je však to, že je tam aj spomienka priameho účastníka: Csaba F. Kende vraví: "Pamätám si rok 1938, keď do Košíc na bielom koni prišiel admirál Horthy a priniesol protižidovské zákony"..
Takže, je úplne jasné, kto ma košických Židov na svedomí (celkovo začali deportácie Židov z Maďarsku až v júni 1943) a čo je dôležitejšie, takisto to vyvracia to, že by tieto obete mohli byť zarátané do čísla 58 000.
Dúfam, že sa už chápeme.
K tomu Leškovi: síce je to úplne mimo témy, ale ja ti tu ťažko napíšem, prečo to nepovedal jasne.
Inak k téme späť: dostala sa ku mne tlačová správa TASR, kde sa písalo, že 15. mája si asi 100 ľudí uctilo pri príležitosti prvého transportu židovských občanov Košíc do Osvienčimu (15. máj 1944) pamiatku na zavraždených v synagóge. Ďalej sa tam píše o tom, ako boli Židia postupne vytláčaní z verejného života, atď, známe veci. Dôležité je však to, že je tam aj spomienka priameho účastníka: Csaba F. Kende vraví: "Pamätám si rok 1938, keď do Košíc na bielom koni prišiel admirál Horthy a priniesol protižidovské zákony"..
Takže, je úplne jasné, kto ma košických Židov na svedomí (celkovo začali deportácie Židov z Maďarsku až v júni 1943) a čo je dôležitejšie, takisto to vyvracia to, že by tieto obete mohli byť zarátané do čísla 58 000.
Dúfam, že sa už chápeme.
-
krija
VIP
1. napisal som, ze tusim v roku 2000slay napísal:
Len faktické poznámky:
1. Publikoval to až 2001-2
2. Zaujímavé, že to spomínaš práve ty, keď si jedným z tých čo zvaľuje ruské revolty na židov - Solženicyn to vidí s konšpiračkami trošku inak.
3. Leško hovorí o "premene geniálneho autora", ja som od A.S. čítal len tri knihy, takže to neviem posúdiť, ale bez poznania jeho diela je veľmi ťažko súdiť jeho zmenu po 89 tom. A pliesť do toho židov nemusí byť dobré, možno je príčina inde.
2. ja nic nezvalujem, ja vychadzam z faktov a tie su neodskriepitelne, tak ako solzenicyn tak ani ja nekonspirujem. to co sa udialo v rusku v roku 1917 a neskor je bordel, ktory ide HLAVNE ("viac hlasov zidovskych ako ruskych") na vrub naroda, na ktory si solzenicyn v tejto knihe dovolil napisat dovolim si povedat, objektivnu kritiku. to o co sa tu teraz snazis, vlastne to robis takmer vzdy, je marginalizovanie.
3. ako sam v knihe pise (vid prilohu) aj doba sa zmenila. mozno si myslel, ze po tom ako 50 rokov pracoval na historii revolucie, (pise v knihe) a, ze sa zmenila za ten cas aj doba, mu nazor na zidov prejde. u leska mu ocividne nepresiel (u tych, ktori chcu vidiet) a na takej wikipedii je spomenutych leskov daleko viac. zaujimave je na leskovi ale to, ze vycita solzenicynovi to, co urobil ON. z komunistu sa zmenou doby stal velky demokrat, liberal a v sedmicke aj komediant...