Káblovka a internet
Káblovka a internet
Dobry den,
pracujem vo firme ktora je poskytovatelom internetoveho pripojenia a kablovej televiizie prostrednictvom kablovych rozvodov.
Napadlo ma ci je mozne nejakym sposobom sledovat TV prostrednictvom modemu. Proste internet ide na jednej frekvencii a televizia na frekvencii druhej. Je mozne obe tieto dve fekvencie prijimat sucasne pomocou jedneho zariadenia? Alebo softu? Viem ze napriklad košicky Antik /tiez poskytovatel tv a internetu/ to ma podobne. Maju vlastne hardwarove zariadenie a vlastny soft a bezi to..
Zaoberal sa niekto niecim podobnym?
dakujem za kazdu odpoved
pracujem vo firme ktora je poskytovatelom internetoveho pripojenia a kablovej televiizie prostrednictvom kablovych rozvodov.
Napadlo ma ci je mozne nejakym sposobom sledovat TV prostrednictvom modemu. Proste internet ide na jednej frekvencii a televizia na frekvencii druhej. Je mozne obe tieto dve fekvencie prijimat sucasne pomocou jedneho zariadenia? Alebo softu? Viem ze napriklad košicky Antik /tiez poskytovatel tv a internetu/ to ma podobne. Maju vlastne hardwarove zariadenie a vlastny soft a bezi to..
Zaoberal sa niekto niecim podobnym?
dakujem za kazdu odpoved
Re: Káblovka a internet
Vyzerá to tak, že máš UPC. UPC to rieši celkom ináč. TV po kábli cez rozbočovač ide rovno do ant koax TV, a net ide z druhého koax konektoru do ich káblového modemu a z neho RJ45 do PC.
ANTIK poskytuje cez svoj HW JUICE IPTV, čiže celkom niečo iného. Net z Antik RJ45 káblu ide do JUICE a z neho cez HDMI/SCART do TV a z routra v JUICE cez RJ45 do PC.
ANTIK poskytuje cez svoj HW JUICE IPTV, čiže celkom niečo iného. Net z Antik RJ45 káblu ide do JUICE a z neho cez HDMI/SCART do TV a z routra v JUICE cez RJ45 do PC.
nie nemam UPC mam bytenerg ale to sotva mozes poznat kedze to je maly lokalny operator...ale mame to riesene ako upc... rozbocovac ..jeden koaxial do tv druhy do modemu a z modemu cez sietovy do pc... ale prave to sa pytam..proste ci to nejde aj v tomto pripade spravit tak podobne ako to ma antik... kedze obidva kable /aj ten co ide do tv aj ten co ide do modemu/ prenasaju totozny signal tak preco by som na pc nemohol z tohto kablu tahat aj net aj kablovku sucasne
Nedá sa, oni to tak neposkytujú. Je to celkom iný princíp. Počítaj si viac na nete o IPTV a o káblovke.
no vlastne som sa aj chcel spytat ako by sa to dalo:D vravim,ja tam pracujem,takze mohol by som co to pomenit, len neviem co..zrejme by som musel uplne prejst na IPTV co
Po koaxiálnom kábli to neide. To by si ich musel požiadať, aby Ti extra natiahli optiku a v byte konverziu na RJ45 a vyvinuli to, co má ANTIK... 
no to je blbost aby to slo len po optike preco by to cez koaxial nemalo ist? cez koaxial kludne pustis 200mbps tak preco by to nezvladol... a druha cast tvojej odpoved je prave to co ma zaujima..ci sa take zariadenie niekde da kupit
Mŏžeš chcieť iba to, čo ponúkajú, a toto proste nerobia. Už je to flame.
ANTIK robí IPTV cez optiku a v domoch cez sieťový kábel, s vlastným vyvinutým a v Číne vyrobeným HW. Požiadaj tú firmu, nechť Ti to urobí, ale rátaj cenu v státisícoch, kedže iba pre Teba... máš problém osloviť inú spoločnosť, ktorá to robí?
UPC a obdobné firmy cez koaxiálne rozvody robia TV a net cez rozbočovač, a koaxiálom do káblového modemu. IPTV nerobia. Čo je na tom ťažkého pochopiť?
Tak kedže tam robíš, opýtaj sa ich. A obrň sa. Aby Ťa nakoniec nevyrazili pre negramotnosť z roboty.
http://strategie.e15.cz/zurnal/upc-v-bu ... zna-i-iptv
ANTIK robí IPTV cez optiku a v domoch cez sieťový kábel, s vlastným vyvinutým a v Číne vyrobeným HW. Požiadaj tú firmu, nechť Ti to urobí, ale rátaj cenu v státisícoch, kedže iba pre Teba... máš problém osloviť inú spoločnosť, ktorá to robí?
UPC a obdobné firmy cez koaxiálne rozvody robia TV a net cez rozbočovač, a koaxiálom do káblového modemu. IPTV nerobia. Čo je na tom ťažkého pochopiť?
Tak kedže tam robíš, opýtaj sa ich. A obrň sa. Aby Ťa nakoniec nevyrazili pre negramotnosť z roboty.
http://strategie.e15.cz/zurnal/upc-v-bu ... zna-i-iptv
no sorry ale zrejme sa nechapeme ja presne viem ako funguje antik presne viem ako fungujeme my kedze to vsetko mam na starost spolu s kolegom nasu siet som konfiguroval ja osobne..proste sa snazim dopatrat ci sa niekde da kupit take zariadenie kedze keby som nieco ako juice iptv pre koaxialne rozvody nasiel za rozumnu cenu tak by sme takuto slubu zacali ponukat s takymto koncovim zariadenim
Dal som link vyššie, a je to starosťou riadenia firmy. Je to o veľa peniazoch a veľa zákazníkoch, sám neurobíš nič. Neide totiž o nejaký HW, ale o celý systém. Staviaš koncové zariadenie bez základov systému. A načo Ti to bude, keď ho niekde kúpiš? To je systémová vec, a nevidíš do nej. 
pochop ze kablom ktory ide do modemu a kablom ktory ide do tv ide rovnaky signal tak preco by jedno zariadenie nemohlo na vystupe ponukat aj internet aj tv? dakujem za reakciu ale si az prilis ochotny na to ze mi nevies pomoct,snad sa najde niekto iny
Hmmm, nerobia to. A tak skoro nebudú. Je to drahé na vývin. Tak to urob, keď sa na to cítiš. Je to o týme vývojárov, expertov, a o investíciách a ďalších zariadení, a obsluhy. Prečo to asi stále nerobia? 
no vzhladom na to kolko kablovych hybridnych sieti je na svete by to zrejme nebola az taka stratova zalezitost keby to niekto v minulosti vyvijal..ano dobre ako vidim si uplny znalec tychto zalezitosti vies proste vsetko ..neviem ci sa snazis vyjadrit sa k teme za kazdu cenu alebo co ale hovorim ..dakujem uz neprosim ziadnu rekaciu... myslim ze stacilo byt ticho respektive napisat ze podla teba sa taketo zariadenie nevyraba
ANTIK si ho vyvinul osve. Pokiaľ chceš, tak si ho kúp, dávajú ho za 99 Eur. Ale ku ich pripojeniu.
P.S. Som konštruktér a v obore robím ozaj dlho.
P.S. Som konštruktér a v obore robím ozaj dlho.
ps: antik je zrejme podla teba jediny na svete
Je to komplexný systém. Prednes to riadeniu firmy, a je to na roky. Vysoké náklady. 
UPC som mal. Inštaloval som si ho ja. Rozbočovač - koax do TV, čiže nepoužiteľný do PC. Do káblového modemu od UPC koax a výstup do 1 PC. RJ45 net.
TV signál je ozaj nespracovatelný v PC. Rieši sa to cez VF obvody v TV. Cez anténny vstup. Takže tak, ako si to predstavuješ - je potrebné vyvinúť zariadenie, ktoré prevedie VF signál do formy použitelné pre PC, pokiaľ ma stíhaš sledovať. Som to síce schopný vyvinúť a postaviť pre odskúšanie, ale kto to zaplatí? A preto sa to robí cez IPTV. A aj na druhom TV/monitore.
UPC som mal. Inštaloval som si ho ja. Rozbočovač - koax do TV, čiže nepoužiteľný do PC. Do káblového modemu od UPC koax a výstup do 1 PC. RJ45 net.
TV signál je ozaj nespracovatelný v PC. Rieši sa to cez VF obvody v TV. Cez anténny vstup. Takže tak, ako si to predstavuješ - je potrebné vyvinúť zariadenie, ktoré prevedie VF signál do formy použitelné pre PC, pokiaľ ma stíhaš sledovať. Som to síce schopný vyvinúť a postaviť pre odskúšanie, ale kto to zaplatí? A preto sa to robí cez IPTV. A aj na druhom TV/monitore.
to nemyslis vazne
myslim ze sa somnou aj tak uz nechces bavit tak racej nebudem reagovat....
Nevie niekto o zariadeni ktore ma v sebe dvb-c tuner a kablovy modem sucasne (idealne od cinskeho vyrobcu
respektive o nejakej nahrade tohto riesenia?
dakujem
Nevie niekto o zariadeni ktore ma v sebe dvb-c tuner a kablovy modem sucasne (idealne od cinskeho vyrobcu
dakujem
http://www.pace.com/global/products-cap ... s/dcr6230/
presne toto som hladal..tie dalsie odkazy nejako tam nevidim to co som chcel..
presne toto som hladal..tie dalsie odkazy nejako tam nevidim to co som chcel..
Ide o výber, ale stále je tu základný problém, podpora zo strany firmy. DVB-T je o čom?
edit - pardon, DVB-C
edit - pardon, DVB-C