Zdravím,
robím si programček, ktorý mi v daný deň vypíše meniny, sviatky, medzinárodné dni. Slovenské mená sa nemenia, tak tie som si uložil priamo v programe do arrayu. Niektoré sviatky sa každoročne menia (veľká noc). Neviete niekto, či nejaká služba poskytuje api na sťahovanie týchto sviatkov v danom roku?
Kalendár sviatkov, medzinárodných dní atd.
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kalendár sviatkov, medzinárodných dní atd.
Vsetko co potrebujes sa da vypocitat bez potreby propojenia na internet k nejakemu API, len treba trosku googlit 
http://sk.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDpo% ... BEkej_noci
http://sk.wikipedia.org/wiki/V%C3%BDpo% ... BEkej_noci
-
audiotrack
VIP
ukladať mená do arrayu v programe je rovnaké zle ako načítavať dátum veľkej noci cez api 
A ako by si to riesil ty audio?
@Michaelo thx 
@audio smiem sa spýtať prečo je to zlé? Od kade potom treba tie mená ťahať?
@audio smiem sa spýtať prečo je to zlé? Od kade potom treba tie mená ťahať?
-
audiotrack
VIP
Rad8) & xadman: je to zlé, lebo:
1) program je zbytočne veľký a pamäťovo náročný
2) program je neuniverzálny, a pracuje iba so slovenským číselníkom
3) zmena v meninách (pridanie mena ku dňu) predstavuje zasahovanie do programu
riešil by som to configom. Aplikačná a dátová vrstva by nemali byť v jednom balíku. Ak to spraví ako konfig, tak všetky tri problémy sa vyriešia:
1) program bude o 365 (minus počet dní kedy nemá nikto meniny) riadkov kratší, a rovnako tak bude zaberať menej miesta v pamäti
2) rozšírenie o české mena, o rakúske, o dánske, o hocijaké predstavuje vytvorenie nového číselníka. O to ako program pracuje sa vôbec nemusím starať, a nakopírujem mu taký kalendár, aký chcem používať
3) rovnako ako v bode 2, stačí upraviť číselník. Ak by program publikoval, v praxi to znamená aktualizáciu číselníka, a nie sťahovanie celého programu nanovo
tým configom nemám na mysli nič konkrétne, implementácia je na ňom. Či to bude xml, či databáza, či ini súbor, alebo dokonca to jeho pole ale hlavne nech je to samostatný súbor a nie pevná súčasť programu
1) program je zbytočne veľký a pamäťovo náročný
2) program je neuniverzálny, a pracuje iba so slovenským číselníkom
3) zmena v meninách (pridanie mena ku dňu) predstavuje zasahovanie do programu
riešil by som to configom. Aplikačná a dátová vrstva by nemali byť v jednom balíku. Ak to spraví ako konfig, tak všetky tri problémy sa vyriešia:
1) program bude o 365 (minus počet dní kedy nemá nikto meniny) riadkov kratší, a rovnako tak bude zaberať menej miesta v pamäti
2) rozšírenie o české mena, o rakúske, o dánske, o hocijaké predstavuje vytvorenie nového číselníka. O to ako program pracuje sa vôbec nemusím starať, a nakopírujem mu taký kalendár, aký chcem používať
3) rovnako ako v bode 2, stačí upraviť číselník. Ak by program publikoval, v praxi to znamená aktualizáciu číselníka, a nie sťahovanie celého programu nanovo
tým configom nemám na mysli nič konkrétne, implementácia je na ňom. Či to bude xml, či databáza, či ini súbor, alebo dokonca to jeho pole ale hlavne nech je to samostatný súbor a nie pevná súčasť programu
-
Runes
Addict
no ja myslim ze skor naraza na to ze ten array mas ako konstantu dade v programe, aspon podla mna. Vacsinu veci robim univerzalnych takze radsej by som to reisil cez daky ini file dade v program data abo tak. A tie sviatky ako bolo spomenute, tie sa daju vypocitat teda bud su fixnute na konkretny datum alebo su fixnute na # piatok v roku a podobne 
audio, ono teraz to mám ako 2D konštantu array. Robím to v pythone, čiže plánujem to buď rozdeliť na 2 súbory (kde hlavný bude len importovať tie dáta z druhého), alebo hodiť do .ini alebo json súboru.