Kam do Chorvatska?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Kam do Chorvatska?

Príspevok od používateľa MFa »

Zdravim, s priatelkou planujeme toto leto ist do HR na dovolenku, na cca 10 dni. Viete poradit nejake dobre miesto? Nie niekde uplne na juhu. Niekde, kde to nie je najdrahsie (sme studenti a na nejake luxusne ubytovanie si nepotrpime, skor staci ak dostojne splni ucel na prespanie) a idealne by bolo, keby to tam nebolo az tak hlava na hlave. Nejake pieskove plaze v okoli su vitane. :)

Dakujem za rady a postrehy.

//edit: begbee dakujem za odpoved, zial nemozem Ti poslat :plus: , zrejme som Ti nejaku poslal nedavno
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Kam do Chorvatska?

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja som v Chorvátsku absolvoval Zadar, Omišči, Dubrovnik, Vodice a pár ďalších zastávok a nám ako mladému páru najviac vyhovuje pláž na polostrove Okrug Gornij neďaleko Trogiru.
Do Trogiru (UNESCO mesto, starobylá pevnosť, nádherné staré mesto) to máš pekný výlet loďkou za 2€ (kyvadlová doprava každú hodinu) na 10 min plavby. Do Splitu je to asi 60 km a tam máš Diokleciánov cisársky palác - pecka a nádherné korzo...

Okrug Gornij nepatrí k najvyhľadávanejším destináciám, rozhodne to nie je plné ako Vodice, kde máš snáď pol Európy. Pláž Copacabana je z jemného umelého štrku, po pravde je to lepšie ako kameň i piesok.

Ak chceš romantiku stačí zájsť na druhý koniec ostrova, kde máš útolné kamenisté miesta...

EDIT: Aby som len nechválil, tak výhľad na jednu stranu dosť kazí ropná veža. Rozprával som sa s miestnymi, že ju do prístavu dotiahli na 6-mesiacov na opravy a je to tam už 3 roky, ale dosť sa proti tomu protestuje, tak už možno to tam tento rok nebude. Jeden nikdy nevie.
Prílohy
okrug_gornji2.jpg
Napísať odpoveď