Kam odlozit peniaze

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Kam odlozit peniaze

Príspevok od používateľa vesaK »

Ahoj ludia, potreboval by som radu. Mam 20 rokov chodim na externe studium Vs a mam full time job. Mam ucet v Tatra Banke kde mi chodia peniaze no a ja mam mensiu dilemu. Doma mi este ak to mozem nazvat takto poradili zriadit si este jeden ucet v Slovenskej sporitelni a vraj tam by som mohol tie peniaze presuvat a este by som na ten ucet dostal aj nejaku sumu od babky cca 2500 euro. Tie peniaze by vraj boli istene statom . Vedel by mi niekto poradit kto sa v tomto vyzna? Rozmyslal som aj nad tym ze by som potom tu TB zrusil a nechal si len SP. Moc nevyuzivam IB alebo platby kreditkou. Posledna vec, mam este stavebko a na nom nie je dosiahnuta cielova suma dali by sa peniaze vybrat a dat ich k tym ostatnym? Velmi pekne dakujem dam k+
beardie
Redeemer
Redeemer

Re: Kam odlozit peniaze

Príspevok od používateľa beardie »

v tatarbanke istene nie su?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

V každej normálnej banke Ti štát ručí do výšky 100.000 EUR... a keďže si vysokoškolák, snáď si natoľko inteligentný, aby si si popozeral, kde máš aké podmienky, kde Ti núkajú aký úrok.

Babka Ti dá tých 2.500 EUR iba do SLSP? Do Tatrabanky Ti ich nedá? :)

Keďže nevyužívaš IB, do Zuna ani do mBanku nechoď... asi budeš často vyberať peniaze z bankomatu, potom by som Ti doporučil SLSP alebo Tatrabanku, prípadne ČSOB.. kvôli širokej sieti bankomatov. A už je na Tebe ísť do týchto troch bánk a popýtať sa na možnosti - vedenie účtu, poplatky, nejaké možnosti sporenia.

Prípadne popozeraj témy tu na hojku, už sa tu dosť o týchto veciach radí.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

vesaK napísal:.... Posledna vec, mam este stavebko a na nom nie je dosiahnuta cielova suma dali by sa peniaze vybrat a dat ich k tym ostatnym? Velmi pekne dakujem dam k+
pokiaľ nemáš dosiahnutú cieľovú sumu, alebo pokiaľ ich tam nemáš dostatočne dlho (neviem na koľko rokov sa to dáva) tak si tie € odtiaľ môžeš vybrať ale budeš platiť poplatky.

btw... prečo si tie peniaze od babky nechceš dať na stavebné?
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Dik moc za rychlu odpoved, ano aj na hojku som pozeral nejake temy s tym spojene.. Skor som som len chcel vediet ako by ste to vy vymysleli :) ohladom tej Slov. sporitelne to bol len navrh samozrejme ucet mozem mat kde chcem :)
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

A čo budeš mať z toho, keď peniaze od babky dáš na bežný účet? Tam sa predsa vôbec nezhodnocujú. Daj ich na stavebko.
Shwollo
Darca
Darca

pinco napísal: Daj ich na stavebko.
ale toto si treba veľmi dobre rozmyslieť. Ak ich tam raz dáš, už sa k nim tak skoro nedostaneš.
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

presne preto som sa aj chcel poradit.. a nejaky 2% urok ma ani nejak nezaujime
Shwollo
Darca
Darca

K tym 2% mas este statnu premiu 66€.
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Vcera som bol v TB nakolko mam 20r a dali mi normal ucet a prehodil som si ho na studentsky a namotavali ma na nejake sporenie do 8k euro .. Bol by tam aj nejaky urok ale nic moc.. Ja si to nakoniec asi hodim aj tak DO Slovenskej sporitelne na nejaky sporiaci ucet a hotovo.. Este som zabudol povedat ze som zdedil nejaku cast majetku kde je po vyplateni okolo 7k e takze cca 19k euro dam na sporiaci ucet a hotovo na stavebne urcite nie
Napísať odpoveď