Ďakujem
Kamerový systém
Kamerový systém
zdravím chcem sa spýtať či tu má niekto skúsenosti s montážou alebo zapajaním nejakého kamerového systému načo si treba dať pozor. nejaké rady atď...
Ďakujem
Ďakujem
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Kamerový systém
V prvom rade si treba dat pozor na to co kupujes, neraz kupis macku vo vreci v podobe lacnych kamier. DVR zariadenie, hoci aj tie lacne, tak su uz dostatocne funkcne a tak nahravat 4 kamery sucastne zvladaju aj tie najlacnejsie a je ho plnohodnotne pouzite ako doma, tak aj niekde vo firme. V pripade kamery je dolezite, ci chces natacat cez den, v noci, ci chces natacat len pohyb alebo neustale..., tie lacne kamery toho v noci moc nenatocia, resp. schopnost a kvalita zaznamu bude biedna. Ak mas potrebne vybavenie, tak treba pouvazovat nad napajanim, ci chces napajat kameru niekde z blizkeho zdroja el. energie cez adapter alebo to budes napajat kablom, ja by som skor odporucal kablom, vzhladom na to, ze ti to nikto neodpoji zo zasuvky ked sa mu zachce, aj ked zase prestrihnut kabel moze v kazdom pripade. Kameru umiestni tak, aby ti ju niekto neposkodil, neodtrhol. Umiestni ju na miesto, ktore povazujes za dolezite monitorovat a zaroven tak, aby bola co najmenej napadna. Stretol som sa s tym, ze kamera bola umiestnena v umelych kvetom nad kvetinacom, takze si clovek viacmenej vsimol len kvetinac, ktory bol zaveseny s umelymi kvetmi, ale pritom tam bola umiestnena kamera. Nepises co chces monitorovat, kolko kamier potrebujes a ci ide o sukromny majetok alebo verejny priestor. No v pripade verejneho priestoru plati, ze ak natacas napriklad svoju firmu, ktora sa nachadza niekde na hlavnej ceste a monitorujes nie len vchod do firmy, ale aj chodnik, ulicu a teda verejne priestranstvo, mal by si tam mat informaciu, ze objekt je monitorovany kamerovym systemom. Zo zakona potom plati, ze zaznam sa moze uchovavat len 7 dni a potom musi byt vymazany - to ma vsak DVR zariadenie vacsinou uz prednastavene.
zdravím hojko,
ja by som potreboval nejakú mini kameru (nech sa tasko hladá) potrebujem ju do vchodu kôli blbím ludom.
Najlepsie by bolo kebyze je na SD kartu nech vidrzi aspon 24hod. nahravat vkuse aj cez den aj cez noc... pokojne bez zvuku... a nech neni strasne draha...
vedel by si mi poradit?
ja by som potreboval nejakú mini kameru (nech sa tasko hladá) potrebujem ju do vchodu kôli blbím ludom.
Najlepsie by bolo kebyze je na SD kartu nech vidrzi aspon 24hod. nahravat vkuse aj cez den aj cez noc... pokojne bez zvuku... a nech neni strasne draha...
vedel by si mi poradit?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Pises o kamerovom systeme ako keby si chcel zapojit 8 kamier v skutocnost chces len nejaku spy kameru co uklada zaznam na pamatovu kartu. Trochu rozdiel, nemyslis???
Kamera, ktora sa ma tazko hladat ti bude tazko tocit cez noc, pretoze v pripade nedostatocneho svetla tam budu chybat IR diody na nocne prisvietenie.
Kamera, ktora sa ma tazko hladat ti bude tazko tocit cez noc, pretoze v pripade nedostatocneho svetla tam budu chybat IR diody na nocne prisvietenie.
aha takze nejaku spy kameru a presny typ alebo stranku kde by som mohol nieco take zohnat?
Pozri fotopasce. Otvor Google, tam napis foto pasca alebo spy kamera a najdes desiatky obchodov.