kamerovy system

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

kamerovy system

Príspevok od používateľa Runes »

Ahojte
prerabame jednu mastal na normalny priestor na halu a chceme tam dat kamerovi system na ktory sa bude dat pripojit aj cez net, zaznam staci 7dni.
Problem je ze dratove co som nasiel su vsade len s 20m kablami a neviem ci to znesie vacsiu dlzku jednak ze analogove uz mozu mat problem signalu pri prenose a oboje asi s napajanim.
Alternativa WIFI ale otazka je ci bude signal ok. V principe to bude rusit asi len jedna stena a napadlo ma ze do nej navrtat dieru a predlzit ade jednu wifi antenu cim by sa mala zlepsit vzajomna viditelnost.

Otazka je mate dakto daco odskusane co viete povedat ze funguje spolahlivo ?

cez internety som nasiel napr daco taketo https://best-shop.sk/obchod/digitalny-4 ... 461-detail ale neviem ci ten shop na mna posobi doverihodne :D

poziadavka je cca 5 kamier
denďo
Amateur
Amateur

Re: kamerovy system

Príspevok od používateľa denďo »

mi mame na monitorovanie skladu system bml cctv 8ch a funguje nam to cez wifi a mozem ti ju urcite odporucit len musis ty uz vediet aky tam mate signal, nataca do HD takze obraz je v pohode a zaznam sa uklada ak sa nemylim az nejake 2 mesiace a je tam moznost maximalne 8 kamier
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Dlzka zaznamu zalezi predovsetkym od velkosti disku a potom od videa (kompresia, fps, pocet kamier, ci sa nahrava nonstop alebo len pohyb). Druha vec je ale zakon a pouzitelnost zaznamu, pretoze to strikne stanovuje zakon a Urad na ochranu osobnych udajov moze dat mastne pokuty za porusenie tohto zakona, okrem toho od novelizacie zakona treba mat aj bezpecnostny projekt, ktory urcite nemate, pretoze ziadny bezpecnostny technik podpisany pod projektom by ho nepodpisal v zmysle, ze sa zaznam uklada az dva mesiace. Takyto zaznam sa potom oznacuje za nelegalny a nie je ho mozne pouzit ani ako dokaz v trestnom konani.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Runes: Analogove kamery maju iny typ kabla, je tam nieco ako koaxial + napajanie, su tam BNC konektory.., tam prichadza k utlmu. Ty si ale uviedol IP kamery, tie funguju cez sietovy kabel, teda bezny ftp/utp cat5/cat5e kabel (alebo aj cat 6, cat 7), takze tam to nie je problem vymenit kludne aj za 60 metrov dlhy kabel. Pri kabli mas istotu, ze ti to nebude vypadavat, rusit atd..., navyse pre IP kamery potrebujes aj tak dotiahnut elektricke napajanie pre kameru. Ja by som skor volil IP kameru cez kabel.

Trebars tu ponukaju IP kamerovy set so 4mi kamerami, mozes poziadat aj o piatu kameru, vedia ti spravit rozne dlzky kabla, dat vacsi disk a co je hlavne, je to FullHD kamera, tie co si ty uviedol su len 720p kamery: https://www.kamerove-sety.sk/tvsatcentr ... M-Pix-DOME
denďo
Amateur
Amateur

ked to ale budes vyberat daj si pozor aby to malo nieco ako to Bml u nas, pre-recording funkcia, ze v podstate premazava stare zaznami ale nechava tam casti zaznamu kde bol zdetekovany pohyb a upozorni ta na ten pohyb mailom, takze mas tam stale nove zaznami ale mas tam ulozene aj zaznami kde bol zachyteny pohyb
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

popozeraj sa po DVRku Dahua. tak isto aj kamery dahua HDCVI. bezi to po ftp kabloch po ktorych posles aj napajanie. pripadne IP od dahua maju POE alebo tak isto ftp kabel a dve zily das na napajanie.
mam to na dome a bez najmensich problemov. je to profi riesenie kvalitnejsie ako konkurencia napr. hikvision. Tychto zariadeny som pomahal montovat uz niekolko desiatok ak nie stoviek.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hikvision 2K je parada, ale ta cena.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Stary zaznam premazava aj rekordek za 30 eur z Ciny, nie je to ziadna extra funkcia. Ide skor o to, ze ci to nahrava nonstop alebo ci to nahrava len pri motion detection. Navyse plati to co pisal heker: post2284149.html#p2284149
denďo
Amateur
Amateur

no len aj u tej Dahua to mas 100 za rekorder a jedna kamera 90 eur takze dokopy 460 o je celkom dost ja osobne ked som hladal tak strop sme mali 300, a teda si myslim ze 20m kable uplne stacia
Napísať odpoveď