Kapitansky kurz na mori -HR

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
NoGoodAdvice
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Kapitansky kurz na mori -HR

Príspevok od používateľa NoGoodAdvice »

Zhruba o mesiac sa mi začína týždenný kapitansky kurz na mori v Chorvatsku ktorý bude završený kapitanskou skuškou. Som z toho troška nervozna pretože posadka bude zložena zo siedmych členov od nas idem ja plus dvaja kamarati potom nejakí traja češi a český kapitan. Už som par dovoleniek na mori absolvovala a ako poznam našich bratov čechov.."to bude mazec" dufam že nie až priliš velky..
Chcela by som sa spytat, či bol niekto na takomto kurze, pripadne by ste mohli napisat nejake zažitky(prijemne, neprijemne) A aka bola ta skuška?
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Re: Kapitansky kurz na mori -HR

Príspevok od používateľa Rubiki »

Kapitánska skúška akože buď kapitánom za týždeň? Celkom rýchlovka.
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Svagor tam bol. Ja si budem robit na SK a prakticku potom v HR.
Pokial si dobre pamatam, tak by ta tam mali naucit vsetko co bude na teste. Niekedy sa ide na testy uz po troch dnoch, takze to nemoze byt nic tazke. Inac ten "vodicak" by ti mal platit iba v HR, ale myslim ze to akceptuju vsade :).
NoGoodAdvice
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa NoGoodAdvice »

rubiki - ano za tyzden ta naučia všetko potrebne, od kotvenia v marinach po to ake lano na čo služi atd..
noone - brat a otec maju kapitanske uz par rokov ale oni su robili tusim len Cečko a ja si idem robit Bečko.. ale zas bratranec si bol urobit len skusky v rijeke a nebol na tom tyzdnovom kurze..a on napriklad neurobil
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Ty ides robit sfleku B? To sa da?
Ja chcem mat tiez Bcko, ale:
Čo musím spraviť pre to, aby som získal kapitánsky preukaz "B"?
Pre vydanie preukazu musí žiadateľ splniť nasledovné podmienky:
1. je držiteľom preukazu skupiny C.
2. preukázanie plavebnej praxe na mori najmenej 2000 Nm, z toho najmenej 1000 Nm vo funkcii veliteľa rekreačného plavidla stupeň C.
3. úspešné vykonanie teoretickej skúšky pred komisiou určenou alebo uznanou ministerstvom z nasledovných predmetov: navigácia, plavebná náuka, námorné právo, meteorológia a anglický jazyk.
4. je držiteľom obmedzeného osvedčenia rádiotelefonistu.

Toto ale plati na SK. Mozno je to inak v HR.
Inac skusajuci boli tusim menej prisni ked im povedali, ze maju len nafukovaci cln s motorom :). (Co tak trocha nebola pravda :) )
Napísať odpoveď