karta AGP nieco good

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mathev
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

ja mam taku otazku. vie niekto objasnit ako sa da technicky uskutocint prepojenie dvoch a viac takychto AGP kariet cez crossfire kedze na alze pisu

Kód: Vybrať všetko

Výkonná grafická karta postavená na čipu ATI Radeon HD 3850 a určená pro starší rozhraní AGP. Grafická jednotka je vyrobená 55 nm výrobním procesem a integruje v sobě 666 mil. tranzistorů. Nechybí podpora nejmodernějších technologií, jako je Microsoft DirectX 10.1 a Shader model 4.1. Samozřejmostí je také přítomnost technologie ATI CrossFire X umožňující propojení až čtyř grafických akcelerátorů. Kapacita paměti činní 512 MB a tvoří ji výkonné DDR3 paměťové moduly
do pozornosti davam slova AGP a Crossfire X umoznujici propojeni az 4 grafickych akceleratoru.

hlavne mi ide teda o to ze ci existuju teda zakladne dosky s viacerymi agp slotmi alebo ako to funguje popripade ze ci je to vlastne iba nepresnost zo strany predajcu...

http://www.alza.sk/graficka-karta-sapph ... d86307.htm

a este jeden dotaz, vie mi niekto poradit nejaky dalsi obchod kde by tuto kartu mali ?
alebo odporucte nejaku co najvykonnejsiu graficku kartu do AGP popripade aj s linkom na predajcu
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Surfoval som teraz trochu po nete a akosi som o tom nič nenašiel, ani dosku s dvoma AGP portami. Podľa mňa je to len chyba, v podstate jadro zvláda crossfire, ale žiaľ nie na AGP karte. Pri Tvorbe popisov použili jednoduchú metódu Copy/Paste Ctrl+C/Ctrl+V.. z pôvodnej PCI Express verzie, akurát potom zmenili text so zbernicou na AGP a zvyšok nechali tak. A možno to naschvál tak nechali, aby bol nejaký marketing. ;) Inak na domácej stránke amd/ati sú uvedené certifikované grafiky 3850 len pre PCI Express.. a zvyšok webu o AGP mlčí..

A aj keby existovalo Crossfire do AGP.. potreboval by si novú dosku s 2x AGP a to už lepšie kúpiť novú dosku s 2x PCI Express..

Čo sa týka ceny, pokukaj cenníky obchodov v Tvojom okolí, možno niekde bude o stovečku vyššia cena, ale ušetríš na poštovnom. ;)
mathev
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mathev »

diky za pomoc takze pravdepodobne len nezrovnalost v popise.

tak som nasiel aj tu kartu, maju ju v BGS za slusnu cenu 4430 sk s dph takze asi nieje co riesit a kupim ju tam.
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

crossfire ani sli nefunguje na agp, tieto technologie su exkluzivne pre pci-e :)
Necro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Necro »

ked chces kartu co ti utiahne 350W zdroj tak ber ATI X1650.
Ja mam zdroj 350W znacka ISO a vsetko ide v poho
Napísať odpoveď