Kcal vs. Cal

O športe...
MaTT5
Expert
Expert

Kcal vs. Cal

Príspevok od používateľa MaTT5 »

Zdravim! Nedavno som si zacal na biku pri treningu sledoat vydanu energiu a v priemere to vychadza na cca 1000-1200cal/hod. Napr po dnesku, po 94 minutach som spalil 1600cal, co by bolo pri ratani prijmu 2000kcal/den okolo 0,08% z celodenneho prijmu. Druha vec, ze na trenazeri mi to vypluje po 30 minutach 500kcal co by bolo 25% pri tretinovom case a nizsej zatazi. Tak by som sa chcel nekoho znaleho spytat, ktory udaj je zly? Nechce sa mi verit, ze trenazer je oproti biku taky efektivny :mrgreen:
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kcal vs. Cal

Príspevok od používateľa uplink »

Hmm s tými kcal a cal Ti neporadím, ale poviem Ti jedno. Brácho cvičí denne na eliptickom rotopéde 2 x 20 minút [ráno a večer]. Pred asi dvomi rokmi, možno viacerými mal 104 kG. Za 4 mesiace schudol 34 kG. Alebo tri, nepamätám si. Momentálne má 68-70 kG. Tá mašinka Ti udrží "líniu" na Tvojej optimálnej váhe, to je všetko čo viem o tomto "trenažéri". Ak má človek pevnú vôlu.
MaTT5
Expert
Expert

No nejde mi ani tak moc o chudnutie, ale o vykonnost, takze by som mal byt schopny vyratat si potrebny denny prijem, a to je potom celkom rozdiel, s akym vydajom ratas :)
ColdRain
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ColdRain »

pokial ja viem, tak vsetky tieto trenazery, rotopedy a pod udavaju spalene kalorie v kilokaloriach, aj ked je tam napisane cal, dokonca s oznacenim kcal alebo nieco na ten sposob som sa este nestretol...skor by som ako otazny bral prepocitavaci system jednotlivych masiniek, ci fakt ked si robil 90minut si spal 1600kcal, takze chybu by som videl skor v tomto a teda, ze to mohlo byt dajme tomu 1200, teda bral by som to len orientacne a prihliadal na mozne odchylky ktore tam urcite su
MaTT5
Expert
Expert

takze tie cal su kcal? tam by mohol byt pes zakopany :mrgreen: samozrejme, ze to neberem 100% ale lepsie ako nic :)
Napísať odpoveď