Kde kupit PC zostavu online?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kde kupit PC zostavu online?

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne som s corsairmi nemal este problem tak teda neviem.
Disk moze byt aj green, viem preco by si radsej radil iny, to aj ja, no 16MB cache je IMO malo, i ked na cistu kancel pracu by mala stacit, ale to by mal aj green.
A tichy PC je tichy PC. Co som bol vo viacerych kancloch, vsade to docela hucalo a je to dost pocut aj cez radio.

A vysvetlis mi preco pises X? Co si Xman?

//Edit:
Jednoduchsie? Nepotrva ti to ani o 0.25s dlhsie a s tymi X to vyzera ako by to pisala mala blond barbie (no offence).
tarezni
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa tarezni »

Sak Corsair je v pohode. :)
No tiez som kukal,ze 16MB je dost malo,ale ked myslis ze Green bude v pohode.
No mna v kanclox nikdy ziaden komp (hucanim) nevyrusoval,tak teda neviem a doma nemam ziaden tixy xladic,v izbe je tixo a PC nijak zvlast nehuci.

Sak je to jednoduxsie. ;)
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

corsair VX, CX a GS nieje v pohode :wink: . A ten zdroj nerobí corsair.. Osobné skúsenosti
noob
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa noob »

A aky je rozdiel medzi tymto HD a tymto?

http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 195109.htm

a

http://www.alza.sk/western-digital-cavi ... 302776.htm

a rozdiel medzi GREEN, BLUE a BLACK? o tom som nikdy nepočul
?

Co znamena 64MB chace u prveho a 16 MB cache u druheho? Lebo cena je rovnaka ale rozdiel v cache je priepastny....

Chcel by som dnes navrhnut firme co mi chce poskladat PC moje komponenty (resp. Vase) co ste mi tu navrhli, ale padlo tu velmi vela navrhov, a ja už neviem z čoho vybrat.

Čo by som chcel určite tak mi stači 500GB HDD, 2x2GB RAM, Potom chcem nejaky i3 procesor, ktory bude mat vstavanu silnu grafiku, aby mi potiahla PHOTOSHOP, a este by to chcelo nejaky primerany zdroj, poradil mi jeden uzivatel : seasonic ss-400.

Zakladnu dosku by som chcel http://www.gigastore.sk/socket-1155+174 ... 00mhz-atx/ lebo tuto pisete vzdy...
Ale teraz som si prečital, že v jej popise je, že je vhodna na IVY BRIDGE, takže SANDY bridge by som tam radšej nedaval, (alebo sa mylim?)

A co som este zabudol? Doplnte ma opravte, velmi si Vazim Vase rady, este raz opakujem dnes pišem do firmy a chcem mu navrhnut Vaše komponenty co ste mi tu pisali len to treba nejako uzavrieť lebo tu padlo vela ponuk. Cena je 300-350EUR. Ale hlavne ide o to aby PC šlapal ako hodiny, (Ked je Procesor SANDY BRIDGE je to stare? Ake su nove modely IVY BRIDGE je lepši?)

Som laik, ale ta zostava, ktoru mi napisali z Firmy je urcite shit. Radsej by som tam nedaval tu grafiku a bezal na grafike z procesora, ale na tej zostave bude bežať Photoshop, Google chrome, potom program na Vedenie učtovnictva čo ma tiež dost velke požiadavky, Skype, jasne že Office atd, aby to fungovalo bez vacsich problemov. Stacit bude ta integrovana grafika na procesore???

A este jedna otazka, ked navrhnem firme tie komponenty, chcem aby ked sa to posklada aby to bezalo, kolko si Vy beriete za poskladanie zostavy?

Prepacte za dlhu spravu ale fakt ešte neviem čo mam objednat, padlo vela ponuk aj čo sa tyka HDD, CPU, atd...
Inak ten zdroj čo som napisal seasonic ss-400 to utiahne? Aj ked pridam niekedy v buducnosti ešte jednu grafiku?
Neviem prečo ste mi pisali dokupit nejake extra ventilatory, to bude až tak prehrievať?
Prepačte za niektore možno hlupe otazky, ale nemam v tom jasno a viem, že ked si dam PC poskladať ušetrim kopu penazi.
Dakujem za Vas cas a ocenim každu radu aj K+
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Rady si dostal, zdroj je v pohode ten co som dal ja (nie je tam ten corsair).
Cpu je vykonnejsi. S tym PSkom si nie som velmi isty, ale pojde, ak tam nebudes robit velke veci, typi billboard.
Ten dodatocny chladic ti znizi o dost teploty a tym padom aj hluk.
Je to ale na tebe. A preco sa pytas k8lko berieme za skladanie? To ti neposklada ta firma?

Btw. IvyBridge je novsi, mensia spotreba, vyssi vykon, menej sa zahrieva a rovnaka cena.
Pre info: Pri kupe noveho PC rozhode Ivy, no ak ma niekto SB, tak sa upgrade az tak neoplaca.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Ivy bridge sa ovela viac zahrieva a horsie taktuje
noob
Zablokovaný
Zablokovaný

Ktory zdroj mas na mysli? daj link....

Tak co je teda lepsie? jeden hovori tak druhy tak :) ešte nejaky treti nazor??
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

ivy bridge je lepší :wink:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ved mas odo mna celu zostavu. Co tak sa na nu pozriet :)

Pochybujem ze bude taktovat kancelarsky PC, hlavne ked sa do toho nevyzna.
noob
Zablokovaný
Zablokovaný

dobre tvoja zostava ma zaujala, ale chcel by som aby si ju napisal este raz s ivy bridge procesorom.

Ale daj mi tu prosimta este este raz procesor, aby som mal ivy bridge, zo silnou integrovanou grafikou.

lebo som zmenil nazor na zostavu, chcel by som nieco take:
Lebo neviem ci sa zmestim do 350eur, ked chcem procesor aj za 120 eur so silnou integrovanou grafikou lebo NEVIEM ci hd 4000 bude dost silna aj na aplikacie tipu PHOTOSHOP, nie nebude robit biloardy, ALE nechcem aby to tahalo z posledneho.

RAM mi staci 2xpo 2 GIGA (styri dokopy)

dobry zdroj co to utiahne a hard disk mi staci za 50 euro 500 gigovy. len neviem ci je lepsi 18MB cache namiesto 70Mbcache.

Taktovat viem, trosku zdvihnut voltaz vie kazdy. :) kidding...

Chcel by som hlavne zostavu so supy procesorom za dobru cenu so silnou integrovanou grafikou a styri giga ram, hd staci maly.
len neviem aky zdroj nato nie velmi drahy co to utiahne aj ked tam niekedy pripojim grafiku V BUDUCNOSTI a nie ze to vybuche

, Da sa daco take vymysliet??? Ze uz poslem do firmy zostavu nech mi daju ponuku??
ste experti poucte ma rad si necham poradit

dakujem za Vas cas akvalitne informacie
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ale ved ja som ti tam dal Ivy Bridge. Ty si si to ani neprecital ze? Ved vsetko co chces mas prave v mojej zostave.

Ak chces mat HD 4000 tak tento:
http://www.alza.sk/intel-core-i3-3225-d347057.htm

Btw.: odporucam si skontrolovat ci ti tam tie suciastky aj naozaj dali. Nevieme co za formu ti to bude skladat, ale niektore (napr jeden shop u nas v meste), ti zauctuje to co chces a napcha ti tam nieco ine.

//Edit:
On je Michalko, ja som Michael(o) a naozaj nenavidim ked ma niekto vola michalko, ci michaelko :)
noob
Zablokovaný
Zablokovaný

Prepac mi, ale obidvaja v tejto téme máte nick Michaelo, takže som si pozrel asi zostavu druheho Michaela :)

Fakt ti dakujem za rady idem tam napisat tvoju zostavu do tej firmy!
Napísať odpoveď