"Kde" na Svete a "čo" by ste študovali ?
"Kde" na Svete a "čo" by ste študovali ?
Keby ste si mohli vybrat hociake miesto na svete (kde sa nachadza nejaka univerzita), kde by to bolo a co by ste tam studovali

-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: KDE na Svete a CO by ste studovali ?
No...ja osobne som chcel robiť PhD z ekonomického práva na Universiteit Leiden, avšak nemal som srdce (a popravde ani tak tučnú peňaženku) dať 17000 eur ročne - preto to robím opäť v Leeds...Takže tam a to, čo som spomínal...Sponzori, hláste sa, ešte to môžem zmeniť :3
-
uplink
VIP
Nikde a nič. Som typ človeka, ktorý sa učí z praxe vo svojom obore, len a len z praxe. Avšak keby som mal inú DNA, tak určite Oxford [UK] a čokoľvek čo by ma bavilo.
GIS na UTEX alebo UC. mam totiz pocit ze v tejto branzi sa este pozera na to kde to clovek studoval, aj ked prax, ako pisal uplink, je to co by malo presvedcit...
Jednoznačne Berklee College of Music v Bostone, no nepohrdol by som Oxfordom ani Harvardom.
Medicina Heidelberg 
-
Andi_Cibula
Addict
Ja som spokojný s VUT FEKT, aj odtiaľ som už dokázal žmýkať nadobudnuté znalosti, ale inak teda môj osobný tip:
MIT - Massachusetts Institute of Technology
alebo
University of California, Berkeley - College of Engineering
MIT - Massachusetts Institute of Technology
alebo
University of California, Berkeley - College of Engineering
Re: "Kde" na Svete a "čo" by ste študovali ?
Tak keď mojím primárnym záujmom sú slovenské dejiny, tak najlepšie je to pre mňa tam, kde som. Ale z oblasti záujmu o dejiny anarchizmu, Španielskej občianskej vojny či politologických záležitostí, možno niekde blízko pri zdrojoch, napr. na nejakej univerzite v Barcelone.
-
audiotrack
VIP
tiež by to bolo MIT, podľa mňa to najlepšie čo sa v technike vôbec vyštudovať dá. Ale inak som spokojný aj s tým čo som si vybral. V rámci možností, lebo je mi jasné že na MIT nemám hlavu
-
Unorthodox
Amateur
Chcel by som sa len tak bokom spytat, ze co by potreboval bezny slovak na to aby sa dostal napriklad na taky harvard alebo oxford a ci to je vobec mozne ? 
Veľa peňeži? 
-
seth82
Darca
Vôbec nie, peniaze nie sú až tak dôležité - napríklad MPhil z Medzinárodných vzťahov na Oxforde stojí 10 000 libier, pričom je možnosť získať nejaký ten funding. Ale napríklad taký MSc Law and Finance už stojí 24K libier. Ale aj to sa dá prežiť, ak človek popri tom pracuje. Tu je zoznam poplatkov http://www.ox.ac.uk/feesandfunding/fees ... 4feerates/
Najväčším problémom sú jazykové požiadavky a fakt, že tam neberú len tak hocikoho, pretože človek musí zaujať svojím výskumom alebo výsledkami (viem, pretože moji dvaja bývalí spolužiaci tam šli na PhD).
Najväčším problémom sú jazykové požiadavky a fakt, že tam neberú len tak hocikoho, pretože človek musí zaujať svojím výskumom alebo výsledkami (viem, pretože moji dvaja bývalí spolužiaci tam šli na PhD).
To už keď ty nemáš na niečo hlavu, my ostatní sa môžeme schovaťaudiotrack napísal:tiež by to bolo MIT, podľa mňa to najlepšie čo sa v technike vôbec vyštudovať dá. Ale inak som spokojný aj s tým čo som si vybral. V rámci možností, lebo je mi jasné že na MIT nemám hlavu
Čo sa týka mňa, tak veľmi ma láka London a nejaké právo, pokojne napr. King's College a pod. Hádam sa ešte na niečo podobné dostanem, všetko mám pred sebou.
Medicína v ČR/SR by bola super...ale páči sa mi aj odbor Molekulárna biológia a genetika na Masaryčke a Medicínska chémia na VUT/STU a zvažujem aj Forenznú chémiu na VŠCHT 
-
theBliZZard
Star
MIT Sloan Fellow - chcel by som si to moct dovolit a byt prijaty. Ani jednu podmienku nesplnam 
-
TommyHot
Addict
Keby si mam znova vybrat, tak by som ani strednu nedokoncil. Ale ok povedzme, ze si musim vybrat. Tak hociaka univerzita v Hong Kongu, alebo v Juznej Korei, kedze by sa mi v tych krajinach potom aj z byrokratickeho hladiska lahsie ostavalo.
-
Andi_Cibula
Addict
Tommy - nevieš či sa dá v Číne alebo v nejakej inej ázijskej krajine študovať reverzné inžinierstvo ?
-
TommyHot
Addict
Andi neviem o nicom takom. Mozem sa opytat kamosky ci sa nieco take da studovat v Korei, je to technologicka krajina, tak snad aj hej.
-
seth82
Darca
Andi: Prečo si neprejdeš course finders na vybraných ázijských univerzitách? Napríklad University of Singapore má coursefinder tu http://admissions.nus.edu.sg/comparecou ... e=2&Page=2 a tak to má skoro každá svetovo uznávaná škola. Pozor na vyučovacie jazyky - v Číne v angličtine nevyštuduješ všade...treba skontrolovať rebríčky z Renminu, Peking zatiaľ vedie http://english.pku.edu.cn/Admission/Undergraduate/ a napríklad spomínaná Renmin uni má v angličtine iba Masters programy a aj to iba zopár...