Kde zohnat novu elektroniku pre HDD

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
holeckar
Light Expert
Light Expert

Kde zohnat novu elektroniku pre HDD

Príspevok od používateľa holeckar »

Zdravim,
poradte, kde zohnat nahradnu elektroniku pre HDD. Viem, ze to nie je prechadzka ruzovou zahradou, ale aspon dake tipy by sa mi hodili.
Diki :)
Gyrxiur
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Kde zohnat novu elektroniku pre HDD

Príspevok od používateľa Gyrxiur »

zozen si rovnaky disk, za lacno co ma vadne sektory, a elektroniku dobru, napriklad cez inzerat, alebo mozno ebay
holeckar
Light Expert
Light Expert

To viem aj ja, ale dost mna zaujima skor cisto elektronika, vraj sa da na nejakej stranke kupit, ale zrdroj mi nevedel konkretne povedat na akej. Nik nevie nahodou?

//autoeditácia príspevku (24 Sep 2010, 11:44)
elektroniku som zohnal, ale dalsi problem :( disk sa rozbehne a po chvilke CVAK, disk sa trosku pomaly, rozbehne sa a zase CVAK, ... perioda opakovania je cca 3sec. Toto je co za zavada, vada hlavy, alebo coho? A ak viete co konkretne na danom segmente je poskodene?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Možno by nebolo zlé, keby si napísal, o aký HDD ide. Takže výrobca, typ, kapacita, seriové číslo, dátum výroby... odscanuj to a daj na net. Možno pomožem. Na druhej strane - si si istý, že ide o poruchu elektroniky HDD ? Disk vetšinou odíde mechanicky, tak popiš, ako vlastne ku poruche došlo.
holeckar
Light Expert
Light Expert

Momentalne nemam po ruke disk, ale v nedelu zverejnim foto (co si z hlavy pamatam tak to je Western Digital 200GB ... WD2000JD). Ako ma HDD nepotesil: zapol som PC, zacal nabiehat WIN, zrazu stichol disk, restartol som PC, reku asi daco len zahaprovalo. Zrazu mensi dym vysiel z disku. VYpolsom, odmontoval elektroniku a bol zhoreny chobak blizko motorceka. Zohnal som novu elektroniku. Zmontoval s pustil. Disk sa roztocil, lenze neprijemny zvuk. Hlavy nararazali o cosi. Proste sa roztoci a o 6sekund cuk hlavy a disk sa spomalil a znovu rozbiehal a zase cuk. Perioda opakovania kazdych 6sekun cca. Na nete som sa docital, ze su vadne hlavy. Aj predavajuci elektroniky mi vravel, ze moze byt aj vada v nutri teda vadna vnutorna elektronika teda bud motor alebo hlavy. Nerobi mi problem disk rozobrat, uz som davnejsie rozoberal stary disk len tak zo srandy a este som si aj video, kde rozoberaju v servise kukol, akze by som si trufol na tuto komplikovanu vymenu hlav. Ide mi hlavne o zachranu dat, ale nemienim platit cca 450-630€.
HDD: Front
HDD: Front
HDD: Back
HDD: Back
//autoeditácia príspevku (04 Okt 2010, 15:31)
No co? Nema niekto tento disk, trebars aj s vadnymi sektormi?
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Žiaľ takýto vadný nemám. A z popisu vidno, že ide nejen o elektroniku, ale aj o mechaniku. Jestuje v Blave jedna firma, ktorá má linku na opravu a záchranu dát, aj som ju dva razy úspešne sprostredkoval, ale chceli cca 4500 Sk... zváž, či sa Ti to oplatí. Amatérsky sa to v Tvojej situácii asi nedá.
holeckar
Light Expert
Light Expert

O nich viem, volaju sa DataRecovery, ale ked mi povedali sumu od 430-650€, reku dovi dopo. Zato sa snazim skusit sam opravit disk, nemalo by to byt tazke.
zosik 100
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa zosik 100 »

Ale nesmie sa ti donho dostat prach a nečistoty inak ho neopraviš musiš bit v nejakej neprašnej miestnosti.
holeckar
Light Expert
Light Expert

to vsetko viem, kedy si davno som rozobral asi 3GB disk :) a mal som ho otvoreny asi tri dni a fical som na nom a uplne vpohode, lenze on sa pred rozobratim dako zastavil a potom som ho rucne roztacal a siel normalne ale potom zastal, asi ta vada pred rozobratim vyvrcholila :) alebo to rozobratie mu pomohlo sa vyslobodit a dostat sa do HDD neba :D ... ved ho nebudem na stavenisku rozoberat, som si toho vedomi co sa moze stat ak sa dostane prach, resp. som si vedomi riziiiik ;)

//autoeditácia príspevku (07 Okt 2010, 19:29)
stejne z neho chcem dostat len zopar dat a ked aj odide do HDD pekiel, prekliaty disk! :)
Napísať odpoveď