Momentalne nemam po ruke disk, ale v nedelu zverejnim foto (co si z hlavy pamatam tak to je Western Digital 200GB ... WD2000JD). Ako ma HDD nepotesil: zapol som PC, zacal nabiehat WIN, zrazu stichol disk, restartol som PC, reku asi daco len zahaprovalo. Zrazu mensi dym vysiel z disku. VYpolsom, odmontoval elektroniku a bol zhoreny chobak blizko motorceka. Zohnal som novu elektroniku. Zmontoval s pustil. Disk sa roztocil, lenze neprijemny zvuk. Hlavy nararazali o cosi. Proste sa roztoci a o 6sekund cuk hlavy a disk sa spomalil a znovu rozbiehal a zase cuk. Perioda opakovania kazdych 6sekun cca. Na nete som sa docital, ze su vadne hlavy. Aj predavajuci elektroniky mi vravel, ze moze byt aj vada v nutri teda vadna vnutorna elektronika teda bud motor alebo hlavy. Nerobi mi problem disk rozobrat, uz som davnejsie rozoberal stary disk len tak zo srandy a este som si aj video, kde rozoberaju v servise kukol, akze by som si trufol na tuto komplikovanu vymenu hlav. Ide mi hlavne o zachranu dat, ale nemienim platit cca 450-630€.

- HDD: Front

- HDD: Back
//autoeditácia príspevku (04 Okt 2010, 15:31)
No co? Nema niekto tento disk, trebars aj s vadnymi sektormi?