Klávesnica - internet, práca, hry (45€)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Nyssow
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Klávesnica - internet, práca, hry (45€)

Príspevok od používateľa Nyssow »

Zdravím, chcem si kúpiť novú klávesnicu. Použitie bude surfovanie po internete, hranie hier (prevládajú FPS), a aj office (word, excel, powerpoint).

Požiadavky nejaké špeciálne nemám. Preferujem skôr vyšší zdvih kláves (doteraz som iný typ klávesnice nemal). Doteraz som mal lacnú http://www.progamingshop.sk/logitech-de ... -1262.html .

Medzi užší výber kandidátov sa dostali zatiaľ:

Logitech Wave Keyboard - http://www.progamingshop.sk/logitech-wa ... 34954.html

Celkom sa mi páči, len by ma zaujímalo či je na nej možné hrať hry, keďže ma taký tvar, rozloženie kláves ..

Razer Arctosa Silver - http://www.progamingshop.sk/klavesnica- ... 36811.html

Pri tejto je problém s jej lesklým povrchom. Mám monitor Samsung T220, ktorý je s podobného materiálu a strašne je na nom všetko vidno.

Ďalej, niektorý ľudia majú problém s opotrebovaním pogumovaných kláves. A mňa osobne by ma zaujímalo, ako je na tom medzerník, keďže táto klávesnica má nízky zdvih. Mal som jednu Logitech-ku (dnes už nepoužívanú), ktorá mala tiež nízky zdvih kláves a medzerník nefungoval dobre, išiel ľahšie stláčať, ako ostatné klávesy a zdvíhal sa veľmi pomaly. Asi výrobná vada. Ak má niekto Arctosu, Lycosu, tak napíšte, ako je to s stláčaním, zdvihom kláves. Ďakujem.

Toto su dvaja hlavný favoriti. Ak máte nejaké iné nápady napíšte. Pripadne aj nejakú Microsoft-ku. Plus, poraďte ktorú by ste zobrali z týchto dvoch.

Ďakujem za rady. :)
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Trocha drahsia, ale vyborna Microsoft SideWinder X6?

http://www.progamingshop.sk/microsoft-s ... 36993.html
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

moosha to je z neakeho filmu vsak :D , vyzera to dost futuristicky :) .
btw som za wave
klokyno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa klokyno »

Ja osobne by som bral RAZER-ku. Sám mám celú REZER sadu (klávesnica, myš a podložka) Klávesnicu mám práve túto a je vinikajúca.
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

nedal si hlasovanie takze tu budeme spamovat :-)
ja som za wave
prijemne sa na nej pise, aj ked som teraz viac menej zvyknuty na maly zdvih z notebookovej klavesnice, takze aj ked ma o trosku vyssi zdvih tak mi sedi
vdaka jej prehnutiu je to kus neobycajneho HW
co sa mi este paci je skosenie spodneho radu klaves, takze spodna hrana klaves je skoro na takej istej urovni ako je opierka pre ruky
ja ju mozem len odporucat
FUZE
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa FUZE »

Ja mam lycosu Mirror je sice trocha drahsia ale mam ju uz cca.rok ale s tymi odtlackami by som si teda hlavu nelamal raz za 3 mesiace ju trocha poutieram a je ako lusk.Klavesy su pruzne teda ziaden problem ze sa pomaly vracaju atd. to je blbost.Navyse tato nadherne sviety aj pri dennom svetle ale ty chces artcosu.S tym pogumovanym kl. to ti neviem povedat pretoze tato moja ma pekne leskle.Ja odporucujem jednoznacne Razer
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Filipito napísal:moosha to je z neakeho filmu vsak :D , vyzera to dost futuristicky :) .
btw som za wave
No ma regulovatelne podsvietenie a odpajatelnu numericku cast, takze nema k tomu daleko - ale pisal som uz na kadecom, aj na Wave, aj na tej Razerke (ale bola tusim mirror), a tato X6-ka vyhrava na plnej ciare.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

ja som za wave mal som ju a nemozem si ju vynachvalit.. velka spokojnost.. odporucam..
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

moosha napísal:No ma regulovatelne podsvietenie a odpajatelnu numericku cast, takze nema k tomu daleko - ale pisal som uz na kadecom, aj na Wave, aj na tej Razerke (ale bola tusim mirror), a tato X6-ka vyhrava na plnej ciare.
ano ale keby bola normalneho tvaru :wink: , premna moc precackane
Bendy
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bendy »

^Filipito^ Ja by som bral Razer :twisted:
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

wave wave wave :D mám nu už rok, nemôžem sa sťažovať. fakt super kláveska :) dosť návyková
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja som za Wave. Ma inteligentne rozlozenie klaves delete, home, end... a hlavne podlozka na zapastia je z prijemneho makkeho materialu. Razerka vyzera, ze tam ma iba kus plastu, co je o dost menej pohodlne.
Navyse Wave ma aj dalsie funkcne klavesy na ktore si mozes nastavit rozne funkcie - spustanie programov, otvaranie adresarov,...
Mas tam 4 velke strieborne tlacidla+F1-F12 na ktore si mozes nastavit hocico a na dalsich mas uz preddefinovane funkcie ako zoom, prepinanie okien, kalkulacka a vypinanie PC.
Celkovo je Wave bohatsia na funkcie, ale tie su skor kancelarskeho charakteru(neviem ako funguju tie profily u Razer), takze je na tebe co uprednostnis.
Hram na nej fps uz asi 2 roky a zatial vzdy bez problemu, znesie aj tvrdsie zaobchadzanie. Ak by sa mi pokazila, tak si hned kupujem druhu rovnaku (to spustanie aplikacii a otvaranie adresarov klavesami je velmi navykove) :)
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Objednal som Razer-ku. Wave je síce určite dobrá, ale skôr kancelárskeho charakteru. Čo som čítal recenziu na PCTuning-u, na hry sa moc nehodí, čiže v tomto smere vyhrala Razer-ka. Myslím že klávesnicu využívam viac na hranie, ako písanie, väčšinou používam iba myš pri surfovaní, píšem minimálne. Microsoft X6 sa mi tiež páčila, avšak ja podsvietenie moc nemusím, a chýbali je nožičky. Ďakujem za rady.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Wave ale urcite nie je urcena pre tych, co nepisu vsetkymi desiatimi - to prehnutie klaves je ergonomicky navrhnute, ale ak niekto do klavesnice datluje, alebo pise 3-4 prstami, tak mu tato vyskova zmena klaves bude skor prekazat.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

To si ma teda nepotesil...tato Razerka je podla mna zbytocne predrazena (ako vacsina ich produktov) a komercne recicky o tom ako membrana klavesov zlepsi reakcie sa mi hnusia. Multimedialnu slim klavesnicu by si zohnal aj lacnejsie a myslim, ze v hrach by si ziadny vyrazny rozdiel nepocitil.
No ale nic, nechcem uz rozputavat nejaky flame, len som mal optrebu sa vyjadrit :)
Napísať odpoveď