Komáre | Kliešte | Ovady | Repelent | Odpudzovač hmyzu
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Komáre | Kliešte | Ovady | Repelent | Odpoudzovač hmyzu
Nechcel som zakladať novú tému, tak som túto trochu upravil, nech tu nemáme neporiadok. Chcel by som sa opýtať, aký je pre Vás osobne najlepší repelent? Pred rokmi som používal Off!, ale ten už nikde nedostať, dnes som kúpil v lekárni Predator Forte, prvý krát o ňom počujem a dnes fungoval v lese úplne fantasticky. Komáre lietali, ale neďobali. S ktorým máte Vy najlepšie skúsenosti?
A čo sa týka domácnosti, tak odpudzovače hmyzu osobne nepoužívam, len sieťky, podľa mňa je to jediné účinné riešenie.
A čo sa týka domácnosti, tak odpudzovače hmyzu osobne nepoužívam, len sieťky, podľa mňa je to jediné účinné riešenie.
Ohladom repelentov si skus precitat toto: http://zdravie.pravda.sk/zdravie-a-prev ... adsej-nie/
Ja zatial fungujem bez repelentov, lebo u nas je este pomerne malo komarov. Ked ich je vela, tak mame nejaku domacu zmes s klincekmi (urcite sa to bude dat vygooglit) a funguje vyborne, akurat ak niekto nema rad vonu klincekov, tak to pre neho moze byt problem
Ja zatial fungujem bez repelentov, lebo u nas je este pomerne malo komarov. Ked ich je vela, tak mame nejaku domacu zmes s klincekmi (urcite sa to bude dat vygooglit) a funguje vyborne, akurat ak niekto nema rad vonu klincekov, tak to pre neho moze byt problem
-
uplink
VIP
GothaR - díky moc, skúsim. Aj ten Predator obsahuje DEET, takže je to nič moc, pýtal som sa doktora či si so slnkom rozumie a povedal mi že v pohode, hlavne že na flaštičke je napísané že sa nemá potom človek vystavovať slnku, keď na seba aplikuje repelent. Ach jaj, toľko ku "vzdelancom". No a čo sa týka tej látky, neviem čo je lepšie, nechať sa doďobať komármi, riskovať prenos nejakého svinstva čo prenášajú, alebo ten DEET. Idem pozrieť tie klinčeky ešte, snáď to bude fungovať, díky ešte raz.
Re: Komáre | Kliešte | Ovady | Repelent | Odpudzovač hmyzu
U nas komare takmer vobec neprenasaju choroby postihujuce cloveka, takze z toho hladiska to nie je problem, akurat je postipnutie neprijemne (ja vysostne neznasam bodavy hmyz). Tym clankom som chcel poukazat hlavne na to, ze sa to s repelentom nema prehanat. Ak ides raz za tyzden do lesa a das na seba takyto repelent, tak to nie je idealne, ale zdravie by ti to nemalo ohrozit. DEET je problemom v tych elektrickych odpudzovacoch, ktore sa rozoberali v uvode tejto temy.
-
uplink
VIP
GothaR - z vl. skúseností čo mám známych Ti viem povedať nepríjemnú skúsenosť. Borelióza. Nie je to časté, ale komár ju dokáže spôsobiť.
mne sa osvedcilo uzivanie pangaminu vo forme pivovarnickych kvasnic... po 3 roky to fungovalo bezpecne. pre chladne pocasie na konci maja som ho neuzival a spomenul som si na to az vo stvrtok ked mi pocas ranneho fotenia komare postipali nohy na husto plus som si vytiahol kliesta.
takze uzivat pangamin aspon mesiac kazdy den a potom pokracovat celu sezonu a malo by to bezpecne
ja mam strach ci kliestik nemal borelizou, lebo mam opuchnuty clenok, a nic okrem stipancov nie je dovod, a som ako mechom udrety. ak clenok neodpuchne po fenistile tak, aj ked velmi nerad, pojdem na pohotovost.
takze uzivat pangamin aspon mesiac kazdy den a potom pokracovat celu sezonu a malo by to bezpecne
ja mam strach ci kliestik nemal borelizou, lebo mam opuchnuty clenok, a nic okrem stipancov nie je dovod, a som ako mechom udrety. ak clenok neodpuchne po fenistile tak, aj ked velmi nerad, pojdem na pohotovost.
-
uplink
VIP
jackb - aj bol nasatý ten kliešť, či nie? Resp. kedy sa dá chytiť borelióza? Keď ho vytiahneš do XY hodín tak si v pohode, či to tak už nie je?
Mohol sa chytil od deviatej vecer to piatej rana. Vytiahnuty bol okolo osmej rano.
Neviem vsak ako to funguje. Ako dlho musi byt chyteny na infikovanie, ale na strednom Povazi je velke mnozstvo ochoreni na boreliozu, preto mam strach.
Neviem vsak ako to funguje. Ako dlho musi byt chyteny na infikovanie, ale na strednom Povazi je velke mnozstvo ochoreni na boreliozu, preto mam strach.
Keďže mám čerstvú a celkom nemilú skúsenosť s kliešťom prispejem. Boli sme na chate /ako som neskôr podľa mapy úradu verejného zdravotníctva zistil, oblasť je označená ako prírodné ohnisko kliešťovej encefalitídy/ a mne sa ako jedinému podarilo dostať kliešťov. Jeden mi vliezol na pravú polku a dal sa rýchlo odstrániť bez začervanania rany. Toho druhého som našiel až po dvoch dňoch, smrad vliezol do pupku a keď som s ním veľmi dlho neúspešne bojoval išiel som s tým k obvoďákovi. Ten mi poslal k chirurgovi, ktorý ho vytiahol veľmi rýchlo pomocou ihly. Rana bola zahnisaná od bordelu, čo do mňa kliešť naplavil. Obvoďák ma objednal na krvné testy, ktoré ako mi povedal sa robia po troch týždňoch, keď sa to dá ľahšie zistiť. Momentálne čakám len na testy, ale ako mi doktor povedal, pri zlých výsledkoch mi nasadí antibiotiká.uplink napísal:jackb - aj bol nasatý ten kliešť, či nie? Resp. kedy sa dá chytiť borelióza? Keď ho vytiahneš do XY hodín tak si v pohode, či to tak už nie je?
Čo sa týka nákazy, akékoľvek zhoršenie zdravotného stavu: malátnosť, únava, horúčka, strnulosť, či dokonca problémy s reakciami na svetlo radšej po vytiahnutí kliešťa netreba podceňovať. Môžu to byť príznaky nákazy. Pre nakazenie stačí, že sa kliešť len nasaje, ale je to aj imunite niekto dostane, niekto nie.
Kliešť je sviňa, aj som mal v živote možno okolo 100-vky kliešťov..asi som mal šťastie. Ale mal som kolegyňu, ktorá sa týždeň v robote sťažovala na závrate, odpadla a tak...mesačné behanie po doktoroch a výsledok vyšetrení cca 5 rokov neliečená borelióza v druhom štádiu a trvalo poškodený očný nerv.
-
uplink
VIP
dalver - fúha. Tak ja som v tomto paranoik, vždy sa nechám skontrolovať celý buď mame, alebo kamarátke a je mi jedno že mi kamarátka vidí bimbasa
komplet celý, tam kde si nedovidím. Ale pupok je sakra zlé miesto. Dúfam že si nedostal žiadne ochorenie
...či už vieš výsledky?
begbeee - Ty si aký veterán
ja som mal aktívne za celý život, vždy bez nasatia maximálne 5tich kliešťov a to som možno prestrelil 
begbeee - Ty si aký veterán
tr*kal som v prírode.
Ja som mal tiež za život už niekoľko desiatok kliešťov, tiež našťastie bez ujmy.
chcel sa pochvalit no 
ja som mal za cely zivot minimalne niekolko stoviek kliestov,mozno aj tisic,na nasej chate priamo v lese ich bolo vela.
Bezne sa stavalo ze za jeden vikend som ich na sebe objavil aj desat a prisatych naozaj vsade-ani nechcite vediet kde
A niekedy som ich po navrate domov na tele ani nehladal aby som ich vybral,vzdy som pockal par dni a ked som pocitil ze niekde ma skrabe a je to zapalene tak tam bol vecsinou kliest
Ale nie je to sranda,jeden znamy si kliesta nevsimol a dostal taku infekciu ze musel brat silne antibiotika aby sa z toho dostal.
Na komare vraj pomaha ked clovek berie dlhodobo velke davky Tiaminu-vit B1, aj som to skusal,ale vysledky boli nejednoznacne-niektore komare to viditelne odpudzovalo a niektorym to bolo dost jedno
Bezne sa stavalo ze za jeden vikend som ich na sebe objavil aj desat a prisatych naozaj vsade-ani nechcite vediet kde
Na komare vraj pomaha ked clovek berie dlhodobo velke davky Tiaminu-vit B1, aj som to skusal,ale vysledky boli nejednoznacne-niektore komare to viditelne odpudzovalo a niektorym to bolo dost jedno
-
qwerty-xyz
no srat, ....
repelentom od hlavy po paty.
repelentom od hlavy po paty.
Chcem sa spýtať. Ale nemáte niekto nejakú skúsenosť s tými zvukovými repelentmi? Napr. do mobilu app čo produkuje zvuk o určitej frekvencii. Tak či je to len na žranie baterky alebo to naozaj môže pomôcť.
-
krankenwagen
Professional
Ja som skusal raz taku appku do mobilu, no efekt ziaden.
-
Soviet
Darca
Dnes som si tiez nasiel jednu malu svinu..Fakt drobny. Pravdepodobne po chate od nedele. Ale niesom isty, kedze som bol nanej od piatku. Vybral som ho pinzetou a zostalo tam daco cierne, asi ten jeho sosak. Tak som to ihlou dakym zazrakom povytahoval a vypada, ze tam neostalo nic, aj ked nemam lupu. Bacol som nato borovicku do tej rany, tak snad sa mi nist nestane.
Ale ako vidim budem zvazovat nejaku tu prevenciu, kedze sa nam dako premnozuju a jesto ich vsade. Som kliesta nemal hadam 5 rokov.
Ale ako vidim budem zvazovat nejaku tu prevenciu, kedze sa nam dako premnozuju a jesto ich vsade. Som kliesta nemal hadam 5 rokov.