Komisionalky- vysoka skola
Komisionalky- vysoka skola
Nazdar, stručne môj problém. Vyucujuci mi neadekvátne ohodnotil zadanie, vystúp je taký, že mi chybaju body ku skuske. Snažil som sa čosi vygoogliť, ale možnosť komisionálneho preskúšania vidím len na strednej, základnej škole a aj to zo známok ja by som sa chcel dať zo semestra. Boli ste niekto v podobnej situácií? A aké sú vôbec moje možnosti, mne sa zdá, že idem bojovať s veternými mlynmi, takú možnosť ako stažnosť kdesi na škole som už vopred vzdal
Re: Komisionalky- vysoka skola
Predmet opakuj o rok
No túto možnosť som vylučil, nikdy som nič neopakoval a hlavne opakovanie o rok pre mňa znamená štátnice odložené o pol roka, inak by mi to bolo jedno
Spýtaj sa na študijnom, ale zo skúsenosti máš smolu. Ak ti chýbalo pár bodov, znamená to, ze si na to cez semester sral. Mal si sa viac snažiť na polsemestralke, cvikach a ostatných zadaniach.
Okrem toho, ak si štátnicu odlozis o pol roka, svet sa nezruti, aspoň budeš mat čas nájsť si prácu
Okrem toho, ak si štátnicu odlozis o pol roka, svet sa nezruti, aspoň budeš mat čas nájsť si prácu
Ale ja uz pracu mam. Problem je ze ten clovek mi dal tak malo bodov za to zadanie ze mam ešte menej ako minimum tym padom uspesne anuloval aj to, že som sa iné veci nesral, preto ma to tak hnevá
Tak si o pol roka predlzis platnosť ISICu
Chod na študijné a popýtaj sa, nato tam sedia
Chod na študijné a popýtaj sa, nato tam sedia
Slovenský vysokoškolský systém je jedným z najviac skorumpovaných oblastí u nás, takže je dosť možné, že si len takýmto spôsobom pýta úplatok...teda ehm..."dar" samozrejme.
Z mojej VŠ skúsenosti sa dá:
1. Ísť na konzultáciu k tomu vyučujúcemu a mať pripravené argumenty ohľadom zadania/nedostatkov. Stretol som sa s tým, že vyučujúci videli/čítali len čast práce alebo ju nevideli vôbec a pri konzultácii uznali, že "toto si nevšimli" a pod. Došlo k razantnej zmene hodnotenia. Alebo vďaka argumentom ten vyučujúci videl, že študent nie je totálny debil a pridal mu pár bodov tak, aby prešiel.
2. Zažil som aj prípad, kedy vyučujúca pravidelne hodnotila práce podľa jej "odborného" pohľadu na vec. Ignorujúc akékoľvek iné odborné argumenty. Po určitej dobe som proste pochopil, že mám zadania napísať tak, ako to ona chce počuť a nie podľa seba alebo mojej kreatívnej vedeckej práce. Paradoxom bolo, že nás tá vyučujúca neustále povzbudzovala ku kreativite a mysleniu "out of box". No boli ľudia, čo s tým išli za vedúcim katedry a ten spolu s ďalšou vyučujúcou (u náš väčšinou ten istý predmet samostatne a úplne nezávislo učia 2 ľudia) posúdil a ohodnotil prácu a rozhodol o tom, či hodnotenie pôvodnej vyučujúcej bolo adekvátne alebo nie. (Ruský agent Rostas na tu pani podal trestné oznámenie)
3. Prenášať predmet. Ideálne sa v danom predmete zapísať u iného vyučujúceho/hodnotiaceho.
4. Žial viem aj o spolužiakovi, ktorému dedo "vybavil", že ho na školu vôbec prijali...a potom mu aj "vybavil", aby ho nevyrazili, aj keď v prvom ročníku jasne nemal dostatočný počet kreditov na postup. Nič sa s tým nedialo. Dokázať niečo také je v tomto prostredí ťažké.
A štátnice sú to najmenej. Podľa zákona sa môžeš prihlásiť na štátnice do 2 rokov od riadneho skončenia štúdia (splnenia povinnej skladby predmetov a potrebného počtu kreditov). Nie je to žiadna hanba. Zažil som aj štátnice v hneď prvom možnom termíne a aj štátnice v letnom termíne a práveže tá na konci leta sa mi zdala lepšia. Bolo nás málo. Komisia bola ešte svieža, príjemná a normálne sme sa poroprávali. Zdali sa mi to oveľa viac také ľudskejšie.
Z mojej VŠ skúsenosti sa dá:
1. Ísť na konzultáciu k tomu vyučujúcemu a mať pripravené argumenty ohľadom zadania/nedostatkov. Stretol som sa s tým, že vyučujúci videli/čítali len čast práce alebo ju nevideli vôbec a pri konzultácii uznali, že "toto si nevšimli" a pod. Došlo k razantnej zmene hodnotenia. Alebo vďaka argumentom ten vyučujúci videl, že študent nie je totálny debil a pridal mu pár bodov tak, aby prešiel.
2. Zažil som aj prípad, kedy vyučujúca pravidelne hodnotila práce podľa jej "odborného" pohľadu na vec. Ignorujúc akékoľvek iné odborné argumenty. Po určitej dobe som proste pochopil, že mám zadania napísať tak, ako to ona chce počuť a nie podľa seba alebo mojej kreatívnej vedeckej práce. Paradoxom bolo, že nás tá vyučujúca neustále povzbudzovala ku kreativite a mysleniu "out of box". No boli ľudia, čo s tým išli za vedúcim katedry a ten spolu s ďalšou vyučujúcou (u náš väčšinou ten istý predmet samostatne a úplne nezávislo učia 2 ľudia) posúdil a ohodnotil prácu a rozhodol o tom, či hodnotenie pôvodnej vyučujúcej bolo adekvátne alebo nie. (Ruský agent Rostas na tu pani podal trestné oznámenie)
3. Prenášať predmet. Ideálne sa v danom predmete zapísať u iného vyučujúceho/hodnotiaceho.
4. Žial viem aj o spolužiakovi, ktorému dedo "vybavil", že ho na školu vôbec prijali...a potom mu aj "vybavil", aby ho nevyrazili, aj keď v prvom ročníku jasne nemal dostatočný počet kreditov na postup. Nič sa s tým nedialo. Dokázať niečo také je v tomto prostredí ťažké.
A štátnice sú to najmenej. Podľa zákona sa môžeš prihlásiť na štátnice do 2 rokov od riadneho skončenia štúdia (splnenia povinnej skladby predmetov a potrebného počtu kreditov). Nie je to žiadna hanba. Zažil som aj štátnice v hneď prvom možnom termíne a aj štátnice v letnom termíne a práveže tá na konci leta sa mi zdala lepšia. Bolo nás málo. Komisia bola ešte svieža, príjemná a normálne sme sa poroprávali. Zdali sa mi to oveľa viac také ľudskejšie.
Podľa mňa taký inštitút existuje aj na univerzite. Osobne skúsenosť nemám, ale mali sme jedného vyučujúceho, ktorého museli aj jeho kolegovia "krotiť" aby toľko nevyhadzoval. Už si to presne nepamätám, ale viem, že niekto nevedel dať ani opakujúci termín o rok a potom sa to riešilo cez "komisionálne preskúšanie," kde už bola "komisia" a daný vyučujúci bol schladený. Choď na študijné a popýtaj sa na možnosti.
A chápem ťa, človek chce mať predmety aj štátnice urobené pekne v riadnych termínoch, nie o pol rok ani o rok. Ak si presvedčený, že ti uškodil, tak to rieš.
A chápem ťa, človek chce mať predmety aj štátnice urobené pekne v riadnych termínoch, nie o pol rok ani o rok. Ak si presvedčený, že ti uškodil, tak to rieš.
ephramko,
2) verne poznam. kvoli hodnoteniam oboch mojich zaverecnych prac na Slovensku musela zasad komisia, lebo oponentky davali ovela horsiu znamku ako konzultant a to hlavne preto, lebo som pouzival ine definicie ako chceli ony.
4) podobny pripad so mnou studoval. vtipne je, ze vyzera ako poslanec Fico a dokonca je tiez z rovnakeho mesta.
2) verne poznam. kvoli hodnoteniam oboch mojich zaverecnych prac na Slovensku musela zasad komisia, lebo oponentky davali ovela horsiu znamku ako konzultant a to hlavne preto, lebo som pouzival ine definicie ako chceli ony.
4) podobny pripad so mnou studoval. vtipne je, ze vyzera ako poslanec Fico a dokonca je tiez z rovnakeho mesta.
Ako si dopadol nakoniec?
Biedne išiel som za daným vyučujúcim, lebo už to bolo desať dní čo mi neodpísal na správu prečo mám tak málo bodov. On ma odbil s tým, že mi pošle email a na moju otázku kedy, kedže sa desať dní neozval odpovedal noačo a uchechtol sa. Išiel som teda za jeho nadriadeným, ktorý ma skúšku a prednášky. Slúbil, že zariadi, že ten fas mi pošle hodnotenie a nechá si ho poslať do kópie aj on a pozrie sa aj na iné semestrálky. Hodnotenie prišlo, za prvé, značne prísne pretože som mal k dispozícií ohodnotené semestrálky od spolužiakov viem že tými kritériami byť hodnotené nemohli. A za druhé obsahovalo doslova klamstvá, napríklad časť ktorá nebola v zadaní a urobil som ju navyše, boli mi za nu strhnuté body lebo vraj po jej vymazaní by som nesplnal pozadovaný rozsah strán čo sa samozrejme ani náhodou nebola pravda a našlo sa tam ešte pár podobných nezmyslov.
Takže s týmito nepravdivými bodmi som konfrontoval toho jeho nadriadeného on mi len odpísal že hodnotenie podľa neho bolo korektné a že škoda že veci riešim až ked je problém nie počas semestra. Akože wtf? Som z toho ale veľmi sklamaný plus sa obávam, že sa na mňa ešte o rok zamerajú.
Takže s týmito nepravdivými bodmi som konfrontoval toho jeho nadriadeného on mi len odpísal že hodnotenie podľa neho bolo korektné a že škoda že veci riešim až ked je problém nie počas semestra. Akože wtf? Som z toho ale veľmi sklamaný plus sa obávam, že sa na mňa ešte o rok zamerajú.
Z vlastnej skúsenosti viem, že to nemá zmysel. Ja som mal problém s garantom predmetu športová výchova
Tak som išiel za prodekanom pre vedu a vzdelanie dúfajúc, že sa to vyrieši. Samozrejme to dopadlo tak, že garant mal úplne vo všetkom pravdu a musel som skákať ako on písal... Pritom to bola telesna
Ktorú som dobrovoľne absolvoval minulý rok a po zmene som to musel mať povinne aj ďalší rok. Najdebilnejšie na tom bolo, že po spravení predmetu mi z maisu úplne zmizol. A keď som zisťoval prečo, tak odpoveď bola, že ten predmet som spravil dobrovoľne minulý rok a tým pádom mi ho uznali
Takže teraz už to riešim inak. Zadania ani nečítajú, a niekedy ani skúšky kde je samá teória a náhodne rozhodia body. Ptm. ty ich musíš opravovať. Ak si nespravil, tak odporúčam si na ďalší semester dať úplne iného učiteľa