kompatibilita ATA a SATA

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
asontragy
Medium Star
Medium Star

kompatibilita ATA a SATA

Príspevok od používateľa asontragy »

aka je kompatibilita medzi diskami ATA a SATA? lebo chcem si kupit dalsi disk ktory by som mal vyuzivat v kamosovom kompe. A ten bude disk na SATA aj tak postavenu dosku ma. Ale taktiez si chcem stiahnut nejake veci zo svojho kompu a tam mam disky na ATA. Takze ktory disk by mi bolo vhodnejsie kupit? SATA alebo ATA? Su na to nejake redukcie?

ako by to bolo najlepsie potom spravit? ja chcem tak ze stiahnem veci zo svojho kompu na novy disk a ptom by som vyuzival novy disk v kamosovom kompe.

vopred diky za rady
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa pato83 »

Je uplne jedno ci je to pata alebo sata disk, s kopirovanim a celkovym vyuzivanim diskov to nema nic spolocne.A v dnesnej dobe je urcite rozumnejsie kupovat uz sata disky, aby si potom pri novsej doske nemusel kupovat este radic, kedze niektoré uz maju len moznost pripojenia dvoch pata zariadenia.
asontragy
Medium Star
Medium Star

jaaaj cize koncovky nie su rozdielne co sa tyka zapojenia do disku, ale iba do maticnej? tak to je potom v pohode..urcite pofici aj SATA na ATA, len pomalsie?
pato83
Addict
Addict

Nie, kable pre pripojenie sata a pata diskov su rozdielne, tak na strane diskov ako aj na strana zakladnej dosky. Ja som ti napisal odpoved na to, co si sa pytal, tak sa to bude opytaj este raz a zrozumitelne alebo fakt neviem uz.....
asontragy
Medium Star
Medium Star

ja si myslim ze to je celkom zrozumitelne napisane... totizto chcem pouzit jeden a ten isty disk pouzit na kompe ktory vuziva ATA zapojenie a takisto na kompe ktory vyuziva SATA zapojenie. Je to mozne? a ako?
pato83
Addict
Addict

Super, tak toto je uz v pohode napisane, pokial ty nemas na doske sata porty a kamarat ma tak mas dve moznosti:
1. Kupit disk s rozhranim pata
2. Kupit disk s rozhranim sata ale je potrebne aby si si dokupil aj radic pre sata disky

Edit: Keby to bolo zrozumitelne napisane, tak tu nie je 6 prispevkov ale len 2 a problem by bol vyrieseny.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

ZAP napísal:ja si myslim ze to je celkom zrozumitelne napisane... totizto chcem pouzit jeden a ten isty disk pouzit na kompe ktory vuziva ATA zapojenie a takisto na kompe ktory vyuziva SATA zapojenie. Je to mozne? a ako?
Ma doska SATA radic? To je asi nejdolezitejsia otazka momentalne.
vladopt
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vladopt »

Ako zistím či má Sata alebo Ata radič matičná?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pozries sa do spravcu zariadeni, do biosu, mzoes pouzit program Everest alebo SiSoft Sandra atd...
Napísať odpoveď