končí mi STK a EK

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
detvanecmiso
Amateur
Amateur

končí mi STK a EK

Príspevok od používateľa detvanecmiso »

zdravím, chcem sa informovať čo mám robiť, ked mi končí stk aj emisná. Viem, že ju treba urobiť, len mám taký problém, že brzdy sú v takom stave, že by auto určite neprešlo, a nemám teraz peniaze na opravu. Emisnú asi spravím, tak mám ísť urobiť aspoň tú? alebo čo mám vlastne urobiť, ked teraz nemôžem to auto dať do poriadku.

končí už 15. 11. , čiže nemám čas

Alebo ho mám dočasne vyradiť z evidencie, alebo čo?
Poradte mi prosím
spojka13
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa spojka13 »

požičiaj si prachy bud na opravu, a ak je oprava velmi draha, tak podplat typka ktori ti tu mašinu testuje, a čim skor to potom oprav :smt018, na aute velmi nejazdi kym nebude hotova oprava, ja by som ho dočasne neodhlasoval
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

hm tak ono sa to da ale ak je prisny technik tak ti bude vravieť že uplatky nebere ale pozor keby aj nedaj mu moc maximalne 20 eur lebo ked mu dáš stovec tak bude vedieť že si pri peniazoch a teda povie no takto teda nie . A myslím že ked nemáš v poriadku brzdy tak to je problem dosť velky pretože policajti spustili kontroly technického stavu vozidiel - teda zmerajú aj brzdy a ak zistia že sú v zlom stave a auto má čerstvu tch kontrolu tak to bude š mať problem ty a ten technik čo vykonal technicku kontrolu. Dá sa to všeliako bud ho podplatíš a povieš že to auto jazdí aj tak len malo kedy do mesta a bud ustúpi alebo ti povie neprešlo. zaplatíš za neuspešnú kontrolu Myslím že ked auto neprejde tak máš asi mesiac na odstranenie zavady ale nemožeš sa na tom aute voziť. Ale nie som si isty.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Nemusíš ho odhlasovať. Zagaražuj ho, našetri na brzdy a keď ich budeš mať, tak s tým choď na kontrolu. Tú emisku si pripadne sprav už teraz, aby to nebolo také okaté, keby ťa náhodou stopli cestou na tu STK (to je však malá pravdepodobnosť).

Ukecať či zaplatiť sa dá na STK všeličo, ale brzdy sú alfou a omegou. S tým by ťa na cesty pustil ozaj len dobrodruh.
BTW: aké máš auto?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

napis, ake mas auto a aky mas problem s brzdami, mozno bude ta oprava stat par korun...
detvanecmiso
Amateur
Amateur

RATZINGER666 napísal:napis, ake mas auto a aky mas problem s brzdami, mozno bude ta oprava stat par korun...
mám hyundai accent , 1.3, 55kw, r.v. 11/97. 3dv.

auto brzdilo dobre, potom jeden deň som počul nejaké vŕzganie v brzde. otec hned povedal, že treba ovzdušniť brzdy, tak to urobil, ale ten ventil nejak dokazil, a už nešiel zatiahnuť takže kvapkala brzdovka, tak mi odpojil ľavé zadné koleso čiže to vôbec nebrzdí. sused povedal, že to bolo asi lanko od ručnej brzdy, čo vytváralo ten zvuk

sú to asi 2 mesiace, a auto teraz brzdí, resp. nebrzdí, čiže veľmi biedne.
takže tak

a koľko vlastne stojí stk a ek?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

detvanecmiso napísal:koľko vlastne stojí stk a ek?
cca. 50€ +/- 5€

Kamoš má rovnaký problém potrebuje komplet nové zadné brzdy (bubny, čeluste, valčeky, príslušenstvo), nemáte prehlad čo by to mohlo stáť aspoň približne, komplet tie zadne brzdy?
detvanecmiso
Amateur
Amateur

Clean_Up napísal:cca. 50€ +/-

Kamoš má rovnaký problém potrebuje komplet nové zadné brzdy (bubny, čeluste, valčeky, príslušenstvo), nemáte prehlad čo by to mohlo stáť aspoň približne, komplet tie zadne brzdy?
neviete niekto o nejakom servise v okolí martina, kde to nie je až tak predražené?
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze cez STK by sa dalo prejst, zalezi od technika, ale myslim, ze to za to nestoji, daj spravit brzdy a potom pojdes v klude na STK.

Clean_Up - ND najdes na http://www.elitecat.cz/ http://ekatalog.intercars.cz/ http://obchod.autokelly.sk/
Vacisnou sa predavaju kompletne opravne sady, cena by tiez nemala byt strasna.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Clean_Up: http://www.faro.sk/catalog/brzdy/hyundai.php

detvanecmiso: Vymenit by to mal zvladnut aj obycajny mechanik niekde v garazi. Ak by si mal ABS, tak tam je to o nieco zlozitejsie. Kolko si vezme za taku servisnu hodinu, zo 10-15 eur???
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Chalani dik za tie stránky. :) Ako som tak rátal vyšlo mi to okolo 180€ +/- ešte keď k tomu zarátam prácu, tak min. 230€.
BihoA
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa BihoA »

zdravim,
tiez mi prave dnes skoncila STK, povodne som nesiel lebo fotrik povedal ze to nema zmysel, ze neprejdem, lebo ho mam akosi dost hrdzave, hlavne okolie kolies(blatniky) a naraznikov.
ale naposledy som rozmyslal ci by sa nedal prehovorit. inak je auto v dobrom stave, brzdit brzdi :)
mam v plane ist na STK v BA na panonskej

mam risknut a ist, maximalne mi spravia vypis co treba opravit, a potom sa zevraj uz neplati plna suma, ale len ciastocna.

dalsia pripomienka, ta firma na panonskej, co ma web stranku a web rezervaciu, tak vsetko plne az do 13teho. musi sa registrovat? ci staci prist osobne a pockat si kym ma vezme.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ako ja viem, tak sa tam objednava(teda aspon v BB). Skus tam zavolat a dohodnut sa.
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

BihoA napísal:zdravim,
tiez mi prave dnes skoncila STK, povodne som nesiel lebo fotrik povedal ze to nema zmysel, ze neprejdem, lebo ho mam akosi dost hrdzave, hlavne okolie kolies(blatniky) a naraznikov.
ale naposledy som rozmyslal ci by sa nedal prehovorit. inak je auto v dobrom stave, brzdit brzdi :)
mam v plane ist na STK v BA na panonskej

mam risknut a ist, maximalne mi spravia vypis co treba opravit, a potom sa zevraj uz neplati plna suma, ale len ciastocna.

dalsia pripomienka, ta firma na panonskej, co ma web stranku a web rezervaciu, tak vsetko plne az do 13teho. musi sa registrovat? ci staci prist osobne a pockat si kym ma vezme.
na panonskej som bol aj ja. mam tam znameho technika, ale aj ten vravel, ze niektore veci musia byt funkcne. ja osobne by som nedal TK ani najlepsiemu kamaratovi, keby mu brzdy nefungovali :P co som tam nejaky cas pobudol, tak najviac sa kontrolovali svetla (vsetky) a brzdy. zvysok su len veci, ktore zalezia od nalady technika. co sa tyka objednavania, tak odporucam cim skor. bol vypadok databazy na par dni. ked sa to zacinalo srat, tak akurat vtedy som bol na STK ja. cakal som hodinu kym to nabehlo na 5 minut kedy mi skontrolovali brzdy. potom to lahlo uplne dokonca na par dni. preto je to asi uz vsetko obsadene. odporucam tam zavolat a dohodnut sa. kamarat tam siel akurat v dobe toho vypadku a poslali ho prec. ani objednat sa nemohol :P
NaitoN
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NaitoN »

ja som mal pred dvoma tyzdnami stk aj emisnu za 85 € komplet
na emisnu a stk som ani nesiel chalan co tam bol sa mi pozrel na brzdy a rucnu a aj to iba tak provizorne aby som vedel ako som natom a to bolo vsetko za 5 minut som mal vsetko vybavene, vysiel na parkovisko nalepil nalepky a hotovo :lol:
BihoA
Medium Expert
Medium Expert

a co ta hrdza? mam ich dat opravit, alebo skusit ci ma s tym nepustia?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

je iba povrchova alebo je to uz prehrdzavene durch?
BihoA
Medium Expert
Medium Expert

vid obr :)
Prílohy
IMAG0065.jpg
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no chlapce.... neviem neviem veru...
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

ked sa to tu uz riesi ja idem na stk zajtra zo skodou 120 L a mam skusenosti s tym ze staci poslat niekoho kto vyzera hodnoverne a nemusis nikoho podplatit ..... situacia : ja poslem deda ma 81 rokov a na stk povie ze jazdi iba v nedelu a ze synku ci by ši mi nedal prejšc sak ja aj tak nikam nechodzim iba v nedzelu do kostela :)) a vymalovane ..... ale brzdy mam ok .... len sracky rucna na 5 zub puknuty volant a nejde mi tachometer vydrate lanko a aj tak som si tam dorobil tachac z bicykla :) je presnejsi ...
Napísať odpoveď