Koncesionarske poplatky - ako to funguje?
Koncesionarske poplatky - ako to funguje?
zdravim
aktualna tema, zvysovanie, znizovanie, zrusenie, to ma moc netrapi. Otazku mam inu.
Ako vlastne funguju koncesionarske poplatky?
- V zivote som sa nikde neprihlasoval, neuzatvaral zmluvu z RTVS ani nic podobne.
- Zatial mi nic neprislo, ziadny oznam, ziadny sek, nic.
Akym sposobom sa teda vyberaju?
mam cakat nejaky dopis?
mam sa niekde hlasit?
chodi niekomu nieco ako to zaplatit?
dik
aktualna tema, zvysovanie, znizovanie, zrusenie, to ma moc netrapi. Otazku mam inu.
Ako vlastne funguju koncesionarske poplatky?
- V zivote som sa nikde neprihlasoval, neuzatvaral zmluvu z RTVS ani nic podobne.
- Zatial mi nic neprislo, ziadny oznam, ziadny sek, nic.
Akym sposobom sa teda vyberaju?
mam cakat nejaky dopis?
mam sa niekde hlasit?
chodi niekomu nieco ako to zaplatit?
dik
Re: Koncesionarske poplatky - ako to funguje?
Je to dane zakonom, ze ak mas elektrinu, mas platit koncesionarske poplatky. Cize ked kupis vlastny byt, prehlasis si elektrinu, mas zacat platit. Plati sa len 1x na domacnost. Ak mas dom v ktorom byvas, chatu v Tatrach a maly byt v Bratislave, tak platis 3x poplatok. Pred par rokmi tieto poplatky tusim vymahal exekutor, lebo tam boli strasne velke nedoplatky.
dobre to berem, ale pride mi nejake oznamenie?
-
javatar
Hardcore addict
Musis sa prihlasit. Myslim, ze to ide aj cez net na stranke RTVS
a ked nemam internet ? nemam radio, nemam telku
ako mam vediet ze sa niekde musim prihlasit ? trosku nezmyslene mi to pride.
takze samemu mi nic neposlu, iba ak ze mam nedoplatok, ak spravne rozumiem.
a co vy platite?
// karmista ty ma musis velmi lubit
sa hrame na slovicka ? argumentovanie ? absolutne nepodstatne, ale svedci to o tebe
ak nevies kyvnut na to ze existuju ludia co nemaju TV ani nepocuvaju RADIO, tak si debil, nikde tu nepisem ze JA MENO PRIEZVISKO bytom XXX vyhlasujem ze nemam TV a RADIO tak sa tu nehraj na mudreho, lebo nie si, ked nechapes zovseobecnovanie..
ide tu predsa o to - ze ked chcem od niekoho peniaze (ci uz legalne / nelegalne, zakonne alebo hocjak) poslem mu dopis - ZAPLAT sumu na tento ucet za toto a toto... ked mu to neposlem asi tazko mozem cakat nieco ze mi pride... nebudem teraz pisat na kazdu statnu instituciu ci im nahodou nemam poslat prachy...
a vravim to ze pokial kyvas na to ze je to spravne tak si obmedzeny a dufam ze sa vyliecis dokym ta mamka prestane krmit.
takze samemu mi nic neposlu, iba ak ze mam nedoplatok, ak spravne rozumiem.
a co vy platite?
// karmista ty ma musis velmi lubit
ak nevies kyvnut na to ze existuju ludia co nemaju TV ani nepocuvaju RADIO, tak si debil, nikde tu nepisem ze JA MENO PRIEZVISKO bytom XXX vyhlasujem ze nemam TV a RADIO tak sa tu nehraj na mudreho, lebo nie si, ked nechapes zovseobecnovanie..
ide tu predsa o to - ze ked chcem od niekoho peniaze (ci uz legalne / nelegalne, zakonne alebo hocjak) poslem mu dopis - ZAPLAT sumu na tento ucet za toto a toto... ked mu to neposlem asi tazko mozem cakat nieco ze mi pride... nebudem teraz pisat na kazdu statnu instituciu ci im nahodou nemam poslat prachy...
a vravim to ze pokial kyvas na to ze je to spravne tak si obmedzeny a dufam ze sa vyliecis dokym ta mamka prestane krmit.
Je to dane zakonom, ci mas internet alebo tv, to uz nikoho nezaujima. Tak ako ti sud neuzna argument, ze za vrazdu chces byt prepusteny, lebo nepoznas Trestny zakon a nikto ti ho nedal precitat vopred ako si vrazdil, tak ako ti sud neuzna to, ze jazdis na aute bez vodicaku a ty sa obhajujes tym, ze si nevedel o tom, ze treba chodit do autoskoly, spravit skusky a pockat si na vodicak. Hovori sa tomu, ze neznalost zakona neospravedlnuje.
Tak to je pekny shit
U nas v CZ ti staci cestne prehlasenie, ze nevlastnis televizor a nemusis platit nic. A pride mi to logicke, ze predsa nebudem platit za nieco, co nevyuzivam. Toboz nie za tie zvratky, co v TV davaju.
a existuju este aj ine taketo skvele parady kde sa MUSIM prihlasit a platit ?
resp. co ak o nich nevieme ani ty ani ja?
// Dreamer - bolo to myslene ako nezmysel, ktory tu na slovensku funguje, predstav si dokonca ze platis peniaze zato ze na tvoj pozemok prsi
cize platis za dazd., ale to asi aspon vodarenska spolocnost vie vypytat normalne, a neriesim uz dalej, pride, zaplatim.
a tak isto mi ide o koncesionarske poplatky, vsak to ze to schvalia v parlamente ok, pohode (nieje to v pohode ale odmietam to riesit), ale nech si schvalia aj povinnost oznamit nutnost platby obcanom, lebo inak im to platit nik nebude, nie preto ze to odmieta ale preto ze o tom nevie.
// Dreamer - bolo to myslene ako nezmysel, ktory tu na slovensku funguje, predstav si dokonca ze platis peniaze zato ze na tvoj pozemok prsi
a tak isto mi ide o koncesionarske poplatky, vsak to ze to schvalia v parlamente ok, pohode (nieje to v pohode ale odmietam to riesit), ale nech si schvalia aj povinnost oznamit nutnost platby obcanom, lebo inak im to platit nik nebude, nie preto ze to odmieta ale preto ze o tom nevie.
-
javatar
Hardcore addict
Myslim, ze kedysi to bolo na SR podobne ako v cechah, teraz uz neviem.
Skus sa informovat tu http://www.rtvs.sk/kontakty
Skus sa informovat tu http://www.rtvs.sk/kontakty
Ak máš viac nehnuteľností, platíš len za jednu.heker napísal:Je to dane zakonom, ze ak mas elektrinu, mas platit koncesionarske poplatky. Cize ked kupis vlastny byt, prehlasis si elektrinu, mas zacat platit. Plati sa len 1x na domacnost. Ak mas dom v ktorom byvas, chatu v Tatrach a maly byt v Bratislave, tak platis 3x poplatok. Pred par rokmi tieto poplatky tusim vymahal exekutor, lebo tam boli strasne velke nedoplatky.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
presne tak a ak sa neprihlasis tak ti to pride za par mesiacov same. mne to prislo do 3 mesiacov
toto ma zaujima, vravis ze same ti prislo nieco ? aj pokuta?guess.whoo napísal:presne tak a ak sa neprihlasis tak ti to pride za par mesiacov same. mne to prislo do 3 mesiacov
Pre mna tiez aktualna tema. Mam byt uz 5 mesiacov a nic neprislo.
Mas pravdu, teraz to pozeram. Mal som chybnu informaciu, ospravedlnujem sa. Ak mas viac nehnutelnosti, tak platis len 1x, ale musis to RTVS dokladovat.Paťko napísal:Ak máš viac nehnuteľností, platíš len za jednu.
Ak by si nepracoval, nestudoval - resp. ukoncis studium, mal by si sa prihlasit na urad prace (nie je to povinne), nasledne nahlasit zmenu v zdravotnej poistovni (povinne, inak hrozi pokuta), ak sa neprihlasis na urad prace a nepracujes, musis ohlasit zmenu v zdravotnej poistovni a musis platit 60€ a nejake centy kazdy mesiac.Forsaken napísal:a existuju este aj ine taketo skvele parady kde sa MUSIM prihlasit a platit ?
Tiez sa mi nepaci ako to je nastavene, ale napisal si, ze to ci sa budu koncesionarske poplatky platit alebo nie ta moc netrapi, ak by sa to financovalo z rozpoctu, ani by nemuselo, no kedze sa platia, vlastne ta to uz trapit musi a este ak to je dlhsie obdobie co neplatis, ani celkova suma plus prip. pokuta nemusi byt zanedbatelna.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
prislo mi to asi 4ty mesiac po nastahovani a prihlaseni a bez pokuty. Kamaratovi to neprislo ani za pol roka a tak sa prihlasil sam a este aj doplatil obdobie, ktore neplatil. Preco to robil to nepochopim (to doplacanie)
ja si myslim, ze by si toto prihlasovanie mala sledovat RTVS. ved ak chcem aby mi niekto za nieco zaplatil tak mu v provom rade poslem fakturu a nie ze cakam kedy sa sam prihlasi
ja si myslim, ze by si toto prihlasovanie mala sledovat RTVS. ved ak chcem aby mi niekto za nieco zaplatil tak mu v provom rade poslem fakturu a nie ze cakam kedy sa sam prihlasi
fakt ti nenapadne žiaden dôvod?guess.whoo napísal:Kamaratovi to neprislo ani za pol roka a tak sa prihlasil sam a este aj doplatil obdobie, ktore neplatil. Preco to robil to nepochopim (to doplacanie)
vedia o tom len elektrikari, ktori by pre nich museli robit reporty o zmenenych pripojkachguess.whoo napísal:ja si myslim, ze by si toto prihlasovanie mala sledovat RTVS
A navyse ZSE/SSE/VSE uz nie je jedinym poskytovstelom elektriny a kto vie, ze ako je v tejto veci stavany zakon, ochrana udajov a ine.
prihlasenim myslis prihlasnie na trvaly pobyt, alebo prihlasenim do rtvs?guess.whoo napísal:prislo mi to asi 4ty mesiac po nastahovani a prihlaseni a bez pokuty. Kamaratovi to neprislo ani za pol roka a tak sa prihlasil sam a este aj doplatil obdobie, ktore neplatil. Preco to robil to nepochopim (to doplacanie)