Medzi objavom ze atom ma jadro, ze jadro sa da stiepit a vyuzitim jadrovej energie tiez preslo vela rokov, a ked niekto prisiel na to ze atom ma jadro urcite to nerobil preto, aby raz boli elektrarne. Inak LHC ja osobne povazujem za neskodny, su urcite ovela skodlivejsie zabavky s mensim prinosom pre vedu.jackb napísal:... a iluminati s kvapkou antihmoty, vytorenej pri bocnych reakciach urychlovaca, vyhodia do vzduchu Vatikan...
(Dan Brown: Angels and deamons)
tiez by ma zaujimalo na co je dobre vediet ako sa stiepili casti atomovych jadier pri Stvoreni vesmiru... ale ak by to pomoze vynajst hyperucinny zdroj energie tak ok, ale inak sa mi to zda ako velmi draha zabavka...
Koniec sveta ... Zajtra? :D
-
zvonenie33
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Tak zatial udajne test prebehol na zaklade toho,ze sa zväzok protonov podarilo"prehnat"po celom obvode jednej casti urychlovaca.To zatial nemohlo ziadnu rozsiahlejsiu energiu uvolnit..Pokial to poriadne roztocia v oboch castiach a nasledne zrazia-mozno vsetko OK nebude...ST1 napísal:co tu stresujete zobudil som sa a je vsetko OKdalsi vsedny den
V kazdom pripade sa zahravaju s niecim neznamym a potencionalne nebezpecnym..
Ja si myslim,ze jedna vec je kozmicke ziarenie-druh energie,ktora k nam prichadza z vesmiru uz strasne vela rokov a s ktorou je zem v simbioze.Druha vec je vyzarovat "nejaku"energiu priamo do zeme.
V urychlovaci sa budu uvolnovat energie,avsak ich velkost bude mnohonasobne vacsia ako ich obsah v kozmickom ziareni.V ktorom su nemeratelne.Tu sa budu merat a skumat.
"silnejsie".Myslim,ze v tomto urychlovaci sa vytvoria take druhy energii,ktore mozno nikdy neboli v geomagnetickom poli zeme.Alebo budu ovela silnejsie,ako ked k nam prichadzaju ako"zlozka" tvoriaca kozmicke ziarene.Takze nad slovom "silnejsie" by som porozmyslal.Nakolko medzi zemou a kozmicky ziarenim je rozdiel potencialov,ktory nas neznici-ba prave naopak,potrebujeme ho aby zivot na zemeguli fungoval..Ja by som kozmicke ziarene voci zemi nazval harmoniou.chrono napísal:LHC ti vadí a kozmické žiarenie, ktorého je oveľa viac a je oveľa "silnejšie", ti nevadí?
V urychlovaci sa budu uvolnovat energie,avsak ich velkost bude mnohonasobne vacsia ako ich obsah v kozmickom ziareni.V ktorom su nemeratelne.Tu sa budu merat a skumat.
Projekt LHC je jeden z najdokonalejsich experimentov, aky ludstvo kedy vykonalo a verim ze nam prinesie odpovede na mnozstvo otazok, som stastny ze sa to konecne podarilo spustit po tych dlhych odkladoch, ale teraz to snad pobezi spravne a ked budeme mat stastie, mihne sa nam tam "božia častica" a potom už budeme uplne happy 
P.S. bludy o konci sveta nech si vsetci strcia za klobuk
P.S. bludy o konci sveta nech si vsetci strcia za klobuk
Re: Koniec sveta ... Zajtra? :D
Nuz Ja som o tom dost vela cital po nete a to co sa zacalo teraz boli viacmenej este iba kalibracne testy. Najprv pustili zvazok jednym smerom, na druhy den druhym smerom. Samotne testy, ktore by mohli mat take katastroficke scenare sa este iba zacnu a potrva to roky. Sice sa vsetci ohanaju tym, ze to je iba teoreticka moznost, ze sa vytvori cierna diera,Nadeo napísal:http://www.ctv.ca/servlet/ArticleNews/s ... TopStories
Zajtra by sa mal vykonat pokus , ani neviem o com , ale ide o to ze by to mohlo znicit planetu , tym ze sa vytvoria mini- cierne diery ... Podla mna blbost, ale chcem vediet nazory ludi
alebo strangelest, co su nejake "podivnostky", ktore by mohli premenit vsetku hmotu, s ktorou pridu do kontaktu na seba samu, ale najvacsia sranda je, ze to je takto nepravdepodobne podla modelu castic, o ktorom
sami vedia, ze nie je kompletny a ze ma este svoje slepe miesta. Jedine cim sa mozu naozaj utesovat je, ze podobne javy sa bezne odohravaju vo vrchnych vrstvach atmosfery a zatial sa nic nestalo. Niekto z uznavanych vedcov sa vyjadril, ze sanca, ze to bude mat katastroficke nasledky je tak 1:50 000 000. To je sice miziva sanca, ale na druhej strane musite uznat, ze aj vyhrat v sportke je nepravdepodobne, ale z casu na cas sa niekto stane milionarom