Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
butthead
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa butthead »

O com sa vlastne bavime ? :D Lebo ty o koze ja o voze.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

nechaj tak, nema to zmysel
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

butthead hoď si do záložiek InVivo Magazín a pod. sortu myšlienkových inšpirácií a bude to pre teba lepšie. Teraz zjavne fičíš na niečom inom a neprospieva to ani tebe, ani debate v tejto téme.
butthead
Darca
Darca

aj ty si vedla
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ephramko napísal:V Polsku vraj demonstrovalo proti vlade cez 200,000 ludi. V diskusiach pod touto spravou ruske falosne profily chrlia to iste ako cez kopirak "ze to plati USA, druhy majdan, Ukrajina, Rusko je pripravene reagovat". Vie niekto co sa tam teraz deje? A hlavne, preco sa to Rusakom a Putinovi nepaci?
Mozna odpoved, preco sa to Putinovi nepacilo mi priniesol tento Rakusan....
Čo si myslíte o Kaczynského štýle vládnutia s premiérkou Beatou Szydlo?

Nemám o nich veľkú mienku. Nedávno som o tom napísal esej pre rakúsky denník Der Standard. Deväť rokov počas komunizmu, od roku 1980 do roku 1989, som bol v Poľsku persona non grata. Celý čas Solidarity mi nedovolili vojsť do Poľska pre moju novinársku prácu. Obávam sa, že teraz by som mohol byť personou non grata znovu. Samozrejme, preháňam, ale je to zlé.

Ako reagovali Poliaci na váš článok?

Veľmi ostro, že to bolo antipoľské. Kritizoval som Kaczynského politiku. Napísal som, že je istá malá možnosť, že sa vracajú k niečomu, čo by sa dalo nazvať nový fašizmus. Upierajú sa k novému silnému lídrovi, je to iliberálna demokracia, chcú kontrolovať médiá a je tam nebezpečenstvo, že sa z Poľska stane Orbánovo Maďarsko. A to všetko hrá do karát ruského prezidenta Vladimira Putina. To je presne to, čo chce. Chce slabú Európu. A to, čo sa deje v Poľsku, je oslabovanie Európy, to, čo tam vidíme, je antieurópska tendencia.
https://dennikn.sk/476466/mojej-rodine- ... artizanov/
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ephramko, po nasej debate pred par tyzdnami na temu Polsko som nasiel diel Vecere s Havranom kde s Poliakmi hovori o tom co sa tam deje
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/10128/93199
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

K tejto téme odporúčam aj rozhovor s antifašistom, ktorý stál pri zakladaní prvých AFA skupín v Poľsku v raných 90. rokoch.

http://www.vice.com/en_uk/read/fighting ... neties-876
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Jedno treba uznať, majú dobrý argument :psssst:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dennik N vydal dobru analyzu bludov z konspiracnych webov: https://www.facebook.com/notes/denn%C3% ... 8706614020
Vsetko je podlozene dokazmi a odkazmi na originalne zdroje.
butthead
Darca
Darca

Klobuk dolu, ze clanok nie je zamknuty, trh robi divy. Navyse by bolo fajn, keby robili analyzu vsetkych clankov, nielen vybranych 5 z ~10000 (bud vsetko, alebo nic), potom si mozno clovek povie, ci si kupi predplatne alebo nie. No skratka trosku sa viac posnazit, nevyplakavat ako to robi Smatana company a budu konkurencie schopnejsi :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

butthead napísal:Klobuk dolu, ze clanok nie je zamknuty, trh robi divy. Navyse by bolo fajn, keby robili analyzu vsetkych clankov, nielen vybranych 5 z ~10000 (bud vsetko, alebo nic), potom si mozno clovek povie, ci si kupi predplatne alebo nie. No skratka trosku sa viac posnazit, nevyplakavat ako to robi Smatana company a budu konkurencie schopnejsi :)
lenze to nie je v ludskych silach
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

butthead napísal:Klobuk dolu, ze clanok nie je zamknuty, trh robi divy. Navyse by bolo fajn, keby robili analyzu vsetkych clankov, nielen vybranych 5 z ~10000 (bud vsetko, alebo nic), potom si mozno clovek povie, ci si kupi predplatne alebo nie. No skratka trosku sa viac posnazit, nevyplakavat ako to robi Smatana company a budu konkurencie schopnejsi :)
Vsak si z dani platime tajnu sluzbu, policiu, vojenske spravodajstvo a ti vsetci by mali pracovat na analyze takych clankov z kospiracnych webov, vyvracat totalne hluposti pokial to neohrozi vysetrovanie, zistitovat kto tie clanky pise, odkial preberaju informacie, kto im tie informacie dava, s akym zameram, sledovat tych ludi, sledovat financne toky, zmrazovat bankove ucty a nakoniec tych ludi obvinit a pozatvarat. Obcanov inych krajin deportovat a zakazat vstup do celeho Schengenu. Je velmi naivne si mysliet, ze spioni odisli po roku 1989 a vsetko toho sa tu deje len tak samo od seba. Aj slepy vidi, ze je to robene na velmi profesionalnej urovni.

Neviem preco by ulohu statu mala suplovat redakcia dennika N. Navyse na analyzu takeho mnozstva produktov ruskej propagandy by potrebovali asi tolko ludi, kolko ma cela RTVS. Neviem odkial by na to nabrali financie.
butthead
Darca
Darca

Kde je vola, tam je cesta.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

vola by mozno aj bola, ale nie su peniaze :D
nebolo by jednoduchsie take voloviny necitat?
jackb
Redeemer
Redeemer

ephramko napísal: Vsak si z dani platime tajnu sluzbu, policiu, vojenske spravodajstvo a ti vsetci by mali pracovat na analyze takych clankov z kospiracnych webov, vyvracat totalne hluposti pokial to neohrozi vysetrovanie, zistitovat kto tie clanky pise, odkial preberaju informacie, kto im tie informacie dava, s akym zameram, sledovat tych ludi, sledovat financne toky, zmrazovat bankove ucty a nakoniec tych ludi obvinit a pozatvarat. Obcanov inych krajin deportovat a zakazat vstup do celeho Schengenu. Je velmi naivne si mysliet, ze spioni odisli po roku 1989 a vsetko toho sa tu deje len tak samo od seba. Aj slepy vidi, ze je to robene na velmi profesionalnej urovni.

Neviem preco by ulohu statu mala suplovat redakcia dennika N. Navyse na analyzu takeho mnozstva produktov ruskej propagandy by potrebovali asi tolko ludi, kolko ma cela RTVS. Neviem odkial by na to nabrali financie.
kedze konspi clankami neporusuju zakon, alebo to robia velmi sofistikovane tak sa nedaju stihat a tym padom sa mozu institucie platene z dani len pozerat.
napr. oblubene clanky o "netradicnom lieceni rakoviny" alebo proti vakcinacii mozu smerovat ku vseobecnemu ohrozeniu, ale autorovi alebo vydavatelovi clanku sa vina nedokaze, ale dokaze len tazko.
dragon883
Expert
Expert

Príspevok od používateľa dragon883 »

Som momentalne docital niekolko clankov, ktore vykresluju ESET, ako semenisko ruskych spionov, pricom zaroven aktivne pomaha proruskym teroristom na Dombase a spolupracuje s ruskymi tajnymi sluzbami. https://informnapalm.org/cz/antivirova- ... istum-dlr/ https://informnapalm.org/cz/ukrajina-vs ... nska-eset/
jackb
Redeemer
Redeemer

to je zaujimave, lebo slovenski milovnici Ruska tvrdia, ze ESET je jednou z ruk Juraja Soroša a hlasnou trubou ich protislovanskych nazorov je Dennik N.
butthead
Darca
Darca

harrison314 napísal:vola by mozno aj bola, ale nie su peniaze :D
nebolo by jednoduchsie take voloviny necitat?
hovori sa tomu investicia, cize mozno keby nie na 100% makam, ale na 1000% zamakam aspon na ten 1 mesiac v reale ako clanky vychadzaju, mozno by sa tie vysledky dostavili aj vo forme vyssieho prijmu penazi aj na dlhsie obdobie.

je vhodne v demokratickej spolocnosti vnucovat ludom co volovina je a co nie ?
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

butthead napísal:hovori sa tomu investicia, cize mozno keby nie na 100% makam, ale na 1000% zamakam aspon na ten 1 mesiac v reale ako clanky vychadzaju, mozno by sa tie vysledky dostavili aj vo forme vyssieho prijmu penazi aj na dlhsie obdobie.
Napriklad len Slobodny vysielac, toho chrli neurekom, takych medii mas desiatky, pripocitaj si k tomu ceske a zahranicne, plus skupiny na FB.
Je to neferovi boj, lebo "alternativne media" nemusia haldat dokazy, alebo mat nieco podlozene, len si to vymyslia, skopiruju z ineho webu, alebo prelozia, zatial co druha strana musi mat dokazy, hladat literaturu a spajat suvislosti.
Hociaky clovek z pocitacom ti za hodinu-dve napise konspiracny slanokouzitim klise, veci, ktore uz vsteci vedia (politici su skorumpovany, zle farmafirmy, ...lebo ich plati CIA...), zatial co napisanie clanku, ktory by sa fundovane vyjadril k teme trva niekolko tyzdnov, potom by mal prejst korekturov a odbornym posudenim (od cloveka co sa v problematike vyzna).

Uz vidis ten nepomer casu a nakladov?
Napísať odpoveď